GIANNIS B Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 μολις προχθες πηρα στηνκορη μου ενα σκυ κινεζικο ειδαμε το φεγγαρι με τα το αφησε.οπως καταλαβαινεται μαλλον θα ασχοληθω εγω μαζι του θελω να το κανω ρομποτικο γινεται ειναι το¨skywatcher130 EQ2.TON agio basili toy
maxplanck Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Eχεις ξαναπαρατηρήσει φίλε?Βλέπω βιάζεσαι για ρομποτοποίηση Οι αυτοματισμοί του τηλεσκοπείου ειναι κατά 95% θέμα βάσης,όχι δεν γίνεται με τη βάση αυτή.Οπότε έχεις δύο λύσεις:Λύση Α'Σιχτιρίζεις για τα λεφτά που έδωσες , το παραπετάς ή το κάνεις ανθοδοχείο,κατοπτρικό είναι,γίνεται!!! Λύση Β'Σκέφτεσαι οτι 1600 άτομα (στο forum αυτό και μόνο!) πιθανώς να έχουν βρεί κάτι "μαγικό" ... εκεί ψηλά!Το σκέφτεσαι καλύτερα,αρχίζεις να ψάχνεις και να αφουγκράζεσαι στο site μας, αλλά και σε όλο το διαδίκτυο,ξεσκονίζεις τα κυάλια σου,αγοράζεις κανένα βιβλίο,κατεβάζεις simulators,κολλάς το μικρόβιο για τα καλά,προχωράς, αποφασίζεις για το τι είδους τηλεσκόπειο θα σε καλύπτει σε καθε φάση, κολλάς το μικρόβιο και στα παιδάκια σου (θα σε ευχαριστούν για έναν ακόμα λόγο αργότερα!), το απολαμβάνεις πλέον ,οι νύχτες σου αλλά και οι εποχές του έτους αποκτούν άλλο νόημα.....It's up to youΦιλικά Μαχ
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Ο Βασιλης απαντησε πολυ σωστα!Εγω θα συμπληρωνα πως εκαι πανω εχει και αλλα πολλα εκτος απο την σεληνη..... Διαβασε ενα βιβλιο βρες κι αλλα πχ την Αφροδιτη μετα τη δυση του ηλιου λιγο αργοτερα τον Κρονο και το νεφελωμα του Ωριωνα.. τρωγοντας ερχεται η ορεξη! Αν σου ρθει εχει καλως εδω ειναι το forum για ο,τι βοηθεια θελεις αν οχι τοτε το χομπυ αυτο ισως δεν σου παει οποτε ψαχνεις για κατι αλλο. ΥΓ ως αρχαριος ξεχνα την "ρομποτοποιηση" δεν θα δεις καλυτερα τα ουρανια σωματα με αυτην! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
The Guardian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2005 Και ακόμα να ξέρεις ότι ακόμα και τα ρομποτικά τηλεσκόπια απαιτούν ένα minimum γνώσεων του ουρανού, αφού για να τα ρυθμίσεις πρέπει να τους "δείξεις" κάποια αστέρια. C8-NGT
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δε το συζηταω οτι συμφωνω με το max! Ονειρευεσαι να το κανεις ρομποτικο????? εδω εγω που εχω πολυ πιο συνθετο (απο θεμα βασης) τηλεσκοπιο δεν εχω σκεφτει οτι με παιρνει να το κανω και εσυ μιλας για σκυ130 να το κανεις ρομποτικο???? Κατ αρχας ανοιξε βιβλια, ξενυχτησε με ορεξη και μερακι να μαθεις τι σημαινει ουρανος και τι υπαρχει ακομη πιο περα απο τη Σεληνη, γιατι αν θες να παρατηρεις Σεληνη με αυτοματισμους τοτε τι να πω... Οι αυτοματισμοι και οι ρομποτισμοι κανουν για ατομα πολυ εξοικιωμενα με τον ουρανο που τον ξερουν σα τη παλαμη του χεριου τους. Τοτε αποκτανε αυτα τα κουμπακια νοημα. Πιστεψε με οταν θα πιασεις ρομποτικη βαση δε θα ξερεις απο που να ξεκηνισεις. Δε το συζηταμε οτι δε θα ξερεις καν πως να μετακινησεις το τηλεσκοπιο αυτοματα απο δυση σε βορα... Τελικως αφου θες να παρατηρεις Σεληνη παρε ενα ζευγαρι κυαλια και τερμα. Δε χρειαζεσαι τιποτα παραπανω. Α, και αυτη η ιδεα για ανθοδοχειο πολυ μου αρεσε! Κανε καλυτερα αυτο STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Φιλε GIANNIS Β το τηλεσκοπειο που εχεις σε καμια περιπτωση δεν του αξιζει να γινει ανθοδωχειο.(Ειμαι σιγουρος οτι ο maxplanck κ ο KOTS αστειευονται ).5 ιντσες δεν ειναι κ το τελειο αλλα ειναι μια χαρα για να σου δειξουν παρα πολλα πραγματα.Σκεψου οτι πολοι παρατηρουν μονο με κιαλια.Η γνωμη μου (οπως ειπαν κ τα παιδια) ειναι να παρεις πρωτα ενα βιβλιο. το Nightwatch ειναι πολυ καλο.κοστιζει 33,17 ευρω στον παπασωτηριου.http://www.papasotiriou.gr/results.asp?cat=0&mode=0&ty=0&av=Nightwatch&Go.x=7&Go.y=8&Go=GoΠιστεψε με θα σου λυθουν πολες απωριες μολις το διαβασεις. Φιλε kots πρωτη φορα σηκωσε ο ενθρωπος τηλεσκοπειο στον ουρανο κ ειδε τη σηληνη.Τι αλλο να δει?για να σκεφτετε την ρομποτοποιηση(κακως για μενα) μαλλον θα θελει να δει κ αλλα πραγματα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Μαθαινεις ψαχνοντας και αναζητωντας. Οι αυτοματοποιησεις ειναι ευκολιες για εκεινους που δεν αγαπουν και απλα θελουν να εχουν κατι να περνουν την ωρα τους. Και φυσικα δε παραβλεπουμε το οτι η φραση "εχω ρομποτικο τηλεσκοπιο στο σπιτι μου" θα εντυπωσιαζε το καθε εναν! Ειμαι κατα αυτης της νοοτροπιας και υπερ του να ψαχνεις και να αναζητεις αυτο που αγαπας με οποιοδηποτε μεσο εχεις. Αργοτερα ερχονται τα ροπμποτικα και τα διαστημικα αν θες. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Οι αυτοματισμοι και οι ρομποτισμοι κανουν για ατομα πολυ εξοικιωμενα με τον ουρανο που τον ξερουν σα τη παλαμη του χεριου τους. Τοτε αποκτανε αυτα τα κουμπακια νοημα. Πιστεψε με οταν θα πιασεις ρομποτικη βαση δε θα ξερεις απο που να ξεκηνισεις. Δε το συζηταμε οτι δε θα ξερεις καν πως να μετακινησεις το τηλεσκοπιο αυτοματα απο δυση σε βορα... Φίλε Kots, Σεβαστή η άποψή σου – όπως και του καθένα εδώ μέσα – αλλά λίγο απόλυτη. Τα Meade ETX (και τα συναφή με αυτά) τηλεσκόπια, από το 1999 που (αν θυμάμαι καλά) πρωτοβγήκαν με την βαση δεδομένων «autostar controller», έδωσαν την δυνατότητα στο χωρίς γνώσεις αστρονομίας ευρύ κοινό να δει πλανήτες και τα πιο φωτεινά αντικείμενα του σκοτεινού ουρανού (DSO) από το πρώτο κι όλας βράδυ. Οποιοσδήποτε, με τρεις κινήσεις, μπορούσε να θέσει επιτυχώς σε λειτουργία το προσωπικό «ρομποτικό» του σύστημα. Τώρα, το πόσα DSO μπορούσε να δει, ή πόσο καλά μέσα από αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα. Κατ αρχας ανοιξε βιβλια, ξενυχτησε με ορεξη και μερακι να μαθεις τι σημαινει ουρανος και τι υπαρχει ακομη πιο περα απο τη Σεληνη Συμφωνώ, γιατί αυτά που βλέπεις από το προσοφθάλμιο προσλαμβάνουν άλλη αξία. Όσο για τον φίλο μας που ψάχνεται, θα συμπλήρωνα ότι, στο χέρι του είναι αν το τηλεσκόπιο θα καταλήξει μπιμπελό για το σαλόνι του, ή εργαλείο και πηγή ευχαρίστησης για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Εγώ στη θέση του θα ξεχνούσα για την ώρα τις τροποποιήσεις και θα επέλεγα, αφενός, να μάθω το τηλεσκόπιο αυτό καλύτερα και, αφετέρου, να μελετήσω κάποιο εισαγωγικό βιβλιο αστρονομίας. Γιατί αστρονομία χωρίς διάβασμα δεν γίνεται. Φιλικά PapGeo
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Οι αυτοματοποιησεις ειναι ευκολιες για εκεινους που δεν αγαπουν και απλα θελουν να εχουν κατι να περνουν την ωρα τους Σωστος!! Σεβαστή η άποψή σου – όπως και του καθένα εδώ μέσα – αλλά λίγο απόλυτη. Τα Meade ETX (και τα συναφή με αυτά) τηλεσκόπια, από το 1999 που (αν θυμάμαι καλά) πρωτοβγήκαν με την βαση δεδομένων «autostar controller», έδωσαν την δυνατότητα στο χωρίς γνώσεις αστρονομίας ευρύ κοινό να δει πλανήτες και τα πιο φωτεινά αντικείμενα του σκοτεινού ουρανού (DSO) από το πρώτο κι όλας βράδυ Ανθρωπους που χρειαζονται ρομποτικο τηλεσκοπιο για να βρουν πλανητες οπως Δια και Κρονο συγνωμη αλλα δεν νομιζω πως τους εχει αναγκη ο χωρος! Επισης και ανθρωπους της νοοτροπιας δεν μαθαινω τιποτα θα τα βρισκει το τηλεσκοπιο μονο του επισης δεν τους εχει!Δεν θεωρω πως η διαδοση μικρων ολο πλαστικο ρομποτικων τηλεσκοπιων ωφελησε σε ο,τιδηποτε την ερασιτεχνικη αστρονομια, αντιθετως εκανε ανθρωπους να πεταξουν λεφτα αντι να παρουν ενα τηλεσκοπιο ικανου ανοιγματος να δουν πεντε πραγματα μαθαινοντας και θαυμαζοντας τον ουρανο! Εγώ στη θέση του θα ξεχνούσα για την ώρα τις τροποποιήσεις και θα επέλεγα, αφενός, να μάθω το τηλεσκόπιο αυτό καλύτερα και, αφετέρου, να μελετήσω κάποιο εισαγωγικό βιβλιο αστρονομίας. Συμφωνω 100% και εγω! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2005 Γιώργο, σπίθα χρειάζεσαι για ν΄αρπάξεις φωτιά! Όχι, δεν είχα σκοπό, ούτε επιδιώκω «να γίνω Χασιώτης στη θέση του Χασιώτη»! Αυτό το forum αρκετά έχει υποφέρει από την συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Η παρέμβασή μου είχε απλά ως στόχο να διορθώσει τον φίλο Kots στα περί δυσκολίας χειρισμού των ρομποτικών. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ μαζί σου, με την επισήμανση ότι, ο χώρος μπορεί να μην μας έχει ανάγκη όλους, αλλά μας χωράει όλους, «σωστούς» και «πλανημένους», γιατί τελικά ο προορισμός είναι κοινός. Όλος ο κόσμος πρέπει γευθεί το αγαθό της αστρονομίας, απ΄όποια οδό επιθυμεί, και τελικά να προβληματιστεί και να ΞΥΠΝΗΣΕΙ από τη λίθινη εποχή, στην οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα βρίσκεται. Φιλικά PapGeo
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 "Να γινεις Χασιωτης στη θεση του Χασιωτη" χμμμ... και να θελες!!! Ας μη το σχολιασω..... Αυτο το forum εχει υποφερει πολλα απο τετοιες αντιπαραθεσεις αλλα και ακομα πιο απλες. Ανθρωποι ειμαστε και ειναι λογικο να μη συμφωνουμε ολοι. Το να οδηγησεις ενα ρομποτικο απο την ανατολη στη δυση ειναι οντως γελοιο. Αλλα ενας αρχαριος που θελει να περασει την ωρα του χαζευοντας τη Σεληνη μπας και δει καμια σεληνακατο δε προκειται να καταφερει να το καταλαβει ουτε αυτο. Ξερεις τι κανει ενας αρχαριος ο οποιος θελει να παρατηρησει τη Σεληνη και να μαθει καποια βασικα πραγματα? Καθεται μια νυχτα και καθαρα και μονο απο περιεργεια αρχιζει την εξερευνηση. Θα τα δει ολα! Και τα αστερακια και τη Σεληνη και τοτε θα δει οτι εκεινο το αστερακι ειναι πλανητης. Μετα θα ανοιξει βιβλιο να δει ποιος ειναι ο πλανητης αυτος! Θα αρχισει κοινως να παιζει. Οταν ομως αποκτωντας ενα τηλεσκοπιο θες να το κανεις ρομποτικο για να λες στους φιλους σου "εχω ρομποτικο τηλεσκοπιο οπως στο Χελμο" επειδη του το ειπε ενας ασχετος υπαλληλος ενος μαγαζιου που ετυχε να το ακουσει απο αλλον μπερδεμενο ε τοτε συγνωμη! Τι να πω.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 "Να γινεις Χασιωτης στη θεση του Χασιωτη" χμμμ... και να θελες!!! Ας μη το σχολιασω..... Φίλε Kots Tην συγκεκριμένη φράση την παράθεσα παραφράζοντας άλλη γνωστή, τουλάχιστον σε εμάς τους παλαιότερους, από τα κόμικς του Ιζνογκούντ και μπήκε από καθαρή διάθεση να αποδοθεί έστω με λίγο χιούμορ η καλή μου πρόθεση, η οποία αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Τον Ηλία Χασιώτη τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως ερασιτέχνη. Θα σου πρότεινα όμως, άλλη φορά, να προσέχεις πως εκφράζεσαι, ιδίως όταν δεν έχεις ιδέα σε ποιούς ανθρώπους απευθύνεσαι.- Πάντα φιλικά PapGeo
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Μν τσακωνεστε αδελφια!! εμενα παντως δν θα μ'αρεσε να βλεπω κτ κ να μν ξερω τι ειναι!(δν μιλαω για ονομασια)οπως κ δν θα μ'αρεσε να μου το βρισκει το ρομποτικο κ γω μετα να μν μπορω να το βρω μονος μου.νομιζω πως η χαρα κ ο ενθουσιασμος της ανακαληψης ειναι καλυτερα απο το να στα φερνει καποιος ετοιμα στο πιατο.καλη η τεχνολογια,αλλα να χρησιμοποιειται σωστα. BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
GIANNIS B Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 μολις προχθες πηρα στηνκορη μου ενα σκυ κινεζικο ειδαμε το φεγγαρι με τα το αφησε.οπως καταλαβαινεται μαλλον θα ασχοληθω εγω μαζι του θελω να το κανω ρομποτικο γινεται ειναι το¨skywatcher130 EQ2.TON agio basili toy
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 "εχω ρομποτικο τηλεσκοπιο οπως στο Χελμο" Χαχαχα καλοοοο δεν ελεγες κι εγω εχω κατοπτρικο και υψοαζιμουθιακο οπως το Keck lol O Γιανης επαναλαμβανει την ερωτηση τουας απαντησουμε καθαρα λοιπονΓιαννη, οχι δεν γινεται ρομποτικο εκτος και αλλαξεις βαση δινοντας πολλαπλασια απο οτι εδωσες για αυτο το τηλεσκοπιο.Η EQ-2 δεν ειναι να στηριζει τηλεσκοπια η θεση της εδω που τα λεμε ειναι ο σκουπιδοτενεκες!!Να μην το κανεις ρομποτικο ακου τι λενε οι παλιοι κατι ξερουν.Δουλεψε το δες αν σου "παει" το αθλημα και στη συνεχεια σκεφτεσαι αναβαθμισεις κλπ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Φίλε ΓιάννηΑκουσες πολλά.Πληθώρα προτάσεων γαρνιρισμένων με αρκετό ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ χιούμορ.Το τηλεσκόπειο που πήρες δεν είναι άσχημο.Οχι για τα λεφτά του τουλάχιστον.Ουτε η βάση είναι για τον σκουπιδοτενεκέ,ο φίλος giorgos.gr παραείναι καμμιά φορά απόλυτος (αλλά τον αγαπάμε όπως είναι!)Το μοναδικό που δε μου αρέσει απο το 130άρι είναι το finder,κάτι που διορθώνεται.Η αστροπαρατήρηση ειναι εξεζητημένη ενασχόληση και ελαφρά ελιτίστικη!Για να μην παρεξηγούμαι, όχι απο θέμα γνώσεων και τυπικών προσόντων,αλλά οσον αφορά τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις του καθενός.Βρέθηκες με ένα τηλε, αν το επιδίωξες δεν ξέρω,πάντως ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕΣ!!!Βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μικρό δίλημμα:συνεχίζω ή σιχτιρίζω? Πάλι θα σου το πώIt's up to youΦιλικά Βασίλης (Max Planck)Αν μή τί άλλο, δικαιούμαστε(!) μία απάντηση.
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 To τηλεσκοπιο αυτο δε χρειαζεται να ξοδεψεις λεφτα να το κανεις ρομποτικο. Δεν εχει νοημα. Δεν ειναι κανενα μεγαλο τηλεσκοπιο που θα χρειαστει να το κουμανταρει ενα μοτερ κλπ. Εαν θες ρομποτικο τηλεσκοπιο απευθυνσου στον Νομικο και πες του τι ειναι αυτο που ζητας. Θα σε βοηθησει και με το παραπανω. Τα ρομποτικα τηλεσκοπια, αφου θες τετοιο, ειναι πολυ ακριβα. Γι αυτο κοιταξε να ζυγισεις πολυ καλα και την αναλογια της διαμετρου. Η βαση αυτη δε γινεται ρομποτικη ουτως η αλλως. Το τηλεσκοπιο σαν τηλεσκοπιο για ξεκινημα ειναι τελειο. Δες με αυτο εαν σου αρεσει το σκηνικο της αστρονομικης παραατηρησης. Εαν οντως το γουσταρεις προχωρα και πηγαινε παρε το lx200 gps των 16" που εχει και ωραιο μπλε χρωμα και ειναι και ρομποτικο και συνδεεται και με δορυφορο και εχει και χοντρο τριποδα πολυ σταθερο κλπ κλπ κλπ κλπ.. Οσον αφορα το σχολιο του να προσεχω πως εκφραζομαι το παραβλεπω, γιατι οντως ξερω να εκφραζομαι και εχω και πολυ καλους τροπους STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Sorry αλλα νομιζω το 16" ειναι ασπρο... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Καλημέρα σε όλους!!Εγώ πάλι νομίζω πως είναι μια χαρά για να ξεκινήσει ο άνθρωπος!! Φίλε Γιάννη φυσικά καταλαβαίνεις πως δε πήρες και την "κορυφή" αλλά δε πειράζει...Λίγο πολύ όλοι ξεκινήσαμε από ένα τηλεσκόπιο που δεν ήταν "ανετο και ποιοτικό" αλλά δε χάλασε και ο κόσμος..... Μη ξεχνάς πως από την στιγμή που βλέπεις κάτι καλύτερα απ'ότι με γυμνό μάτι είσαι κερδισμένος!!! Εγώ ούτε βάζο θα το έκανα ούτε τραμπάλα για τα ανηψάκια μου ( .....όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν..... )!! Και εννοείται πως δε θα το πετούσα!! Φαντάζομαι πως δε θα έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο οπότε θα σου προτείνω αντί να ψάξεις για αυτό το 16 ιντσών "ρομποτικό" τηλεσκόπιο που σου πρότειναν (το οποίο είναι για πολύ προχωρημένους παρατηρητές και δε νομίζω να είναι μεταφερόμενο λόγω πολύ μεγάλου βάρους- μη κάνεις το λάθος και ρωτήσεις την τιμή του γιατί μάλλον θα πάθεις ΣΟΚ......), να πάρεις ένα βιβλίο ώστε να μάθεις από πρώτο χέρι τι έίναι η αστρονομία και ο ερασιτέχνης αστρονόμος γενικότερα... Είμαι σίγουρος πως οι ερωτήσεις σου είναι πολλές και μέσα από εδώ μία θα λύνεις και δύο θα γεννιούνται!!Σου συστήνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο Nightwatch του Terrence Dickinson, ένα βιβλίο φτιαγμένο με πολύ μεράκι και το θεωρώ ως τη "βίβλο" του ερασιτέχνη αστρονόμου!!!Το πουλάνε τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου με περίπου 35 ευρώ!!!Τα μέλη του Astrovox είναι σε θέση να λύσουν τυχόν απορίες που θα συναντήσεις!! Μπορεί να μην απαντήσουν και οι 1600 (... ...)αλλά δε πειράζει.. Είμαι βέβαιος και μιλάω από προσωπική πείρα πως και τεράστια βοήθεια θα έχεις, και θα μαγευτείς γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα "μυστικά" του ουρανού!!!Καλώς όρισες στην παρέα μας και μη ξεχνάς!! Ρώτα, σύγκρινε και μη προβαίνεις Π.Ο.Τ.Ε. σε βιαστικές αγορές!! Σιγά σιγά και με υπομονή θα καλυφθείς σε όλα όσα θέλεις να μάθεις!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Sorry αλλα νομιζω το 16" ειναι ασπρο... Κι εγω ετσι νομιζα! Τελικα ειναι μια αντιγραφη του 14" σε 16". Αυτο! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Γιώργο, σπίθα χρειάζεσαι για ν΄αρπάξεις φωτιά! Όχι, δεν είχα σκοπό, ούτε επιδιώκω «να γίνω Χασιώτης στη θέση του Χασιώτη»! Αυτό το forum αρκετά έχει υποφέρει από την συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Φίλε PapGeo δεν βρήκα ευχάριστη την αναφορά στο όνομά μου παρά τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο έγινε. (εντάξει, δεν θα πεθάνω κιόλας!!! ) Και δεν νομίζω ότι το Άστροβοξ υποφέρει από τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, ειδικά όταν αυτή αφορά εμένα και τον giorgosgr με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης. Απλά με στενοχωρούν οι επιθέσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει από τους φανατικούς του Dob κατά ερασιτεχνών που απλά εκφράζουν μια διαφορετική άποψη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις δικές του απόψεις χωρίς να γίνεται αντικείμενο χλευασμού και ειρωνικών σχολίων. Και δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψη μας στους άλλους. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα Dob - στον Πάρνωνα τα τίμησα δεόντως και το ξέρετε. Απλά, για χρήση μέσα από την πόλη και για φωτογράφησηδεν μπορώ να συστήσω Dob.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Ανθρωπους που χρειαζονται ρομποτικο τηλεσκοπιο για να βρουν πλανητες οπως Δια και Κρονο συγνωμη αλλα δεν νομιζω πως τους εχει αναγκη ο χωρος! Επισης και ανθρωπους της νοοτροπιας δεν μαθαινω τιποτα θα τα βρισκει το τηλεσκοπιο μονο του επισης δεν τους εχει!Δεν θεωρω πως η διαδοση μικρων ολο πλαστικο ρομποτικων τηλεσκοπιων ωφελησε σε ο,τιδηποτε την ερασιτεχνικη αστρονομια, αντιθετως εκανε ανθρωπους να πεταξουν λεφτα αντι να παρουν ενα τηλεσκοπιο ικανου ανοιγματος να δουν πεντε πραγματα μαθαινοντας και θαυμαζοντας τον ουρανό. Σε απάντηση μου στο Γιώργο, μια ηρωϊκή φωτό του ΕΤΧ, για να έρθει στα ίσα του!!!! Όχι άλλο τίποτα, για να παρηγορηθώ, επειδή τα παιξε το καλώδιο της Atik και δεν μπορώ να φωτογραφήσω, οπότε ο Γιώργος θα την πληρώσει!!!!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Μην ανησυχείς φίλε Ηλία!!Μόλις πάρεις το "Θηρίο" και ρίξεις πάνω για οδηγητικό το ΕΤΧ σου, να δούμε ποιός θα μιλάει.... Για να μη μιλήσω για τις φωτογραφίες που θα βγάζεις τότε...Όντως συμφωνώ μαζί σου ότι επιθέσεις δεν πρέπει να γίνονται από κανέναν σε κανέναν!!Πάντως η συγκεκριμένη αντιπαράθεση έχει και τα ωραία της!!(Ειδικά όταν αρχίζουν να πέφτουν μηνύματα γεμάτα από επιχειρήματα μέχρι .......Dobsonian τραμπάλες...!!! !!! )Εγώ πάντως λέω ότι τα Dob είναι για αυτούς που είναι τρελαμένοι με την παρατήρηση (και όχι τόσο με την αστροφωτογράφηση) και προτιμούν να τα σκάσουν για διάμετρο παρά για οτιδήποτε άλλο!! Σεβαστή κάθε γνώμη!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 (Ειδικά όταν αρχίζουν να πέφτουν μηνύματα γεμάτα από επιχειρήματα μέχρι .......Dobsonian τραμπάλες...!!! !!! ) Ωχ, Αργύρη, μην ανοίγεις παλιές πληγές!!!! Το ΕΤΧ μου δεν πρόκειται πάντως να το εγκαταλείψω ακόμη κι όταν αναβαθμιστώ!!!! Και να προσθέσω κι εγώ ότι η EQ2 είναι ανάξια αναβάθμισης.
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Για το 16" από $9,534.00 χωρίς τρίποδο και UHtC μέχρι $11,279.00 με ισημερινό πηλώνα και UHTC...http://www.optcorp.com/ProductList.aspx?uid=1-600-603-570 Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα