Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Απαξιώ να ασχοληθώ παραπέρα με άτομα που ο μόνος τρόπος που βλέπουν τον ουρανό ειναι απο οθόνες υπολογιστών.

Πραγματικα λυπαμαι που ισως θα εχω την ατυχια να συναντησω καποια ατομα με νοοτροπιες αλλον εποχων...Η απαξιωση ειναι κατι ευκολο η κατανοηση θελει μαγκια...

• Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο από όλες τις απόψεις να :

στερήσω από την οικογένεια μου 200 ευρώ για να πληρώσω βενζίνες, διόδια, διανυκτέρευση, διατροφή,

να φύγω από το σπίτι μου για 2 μέρες φορτώνοντας σε άλλους τόσες δουλειές,

να οδηγήσω 300-500 χιλιόμετρα έχοντας στο κεφάλι μου την κούραση της εβδομάδας,

να κουβαλήσω - ξεκουβαλήσω φορτώσω και ξεφορτώσω εξοπλισμό 50-60 κιλών.....

για να πάω σε ένα βουνό και να φάω στη μάπα το κάπνο, την φασαρία, τις μπύρες ή την βαρεμάρα του κάθε εξυπνάκια που θεωρεί στρατοκρατία ή κομπλεξισμό να υπακούει σε απλούς κανόνες που χρειάζονται οι άνθρωποι για να πράξουν μαζί......

Οι κανόνες αυτοί ορίζονται από το είδος και τις ανάγκες του χόμπυ και όχι από το εσωτερικό αίσθημα πέρι δημοκρατίας και προσωπικών δικαιωμάτων που έχει ο καθένας. Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που ο άλλος πουλάει τσαμπουκά όταν του ζητούν να μη μιλάει δυνατά στο διάδρομο του νοσοκομείου, στο βουνό θα τον σταματήσεις.......

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ο panosky τα είπε όλα! Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία, είδα πόσο δύσκολο είναι να παρατηρήσεις κάτω από κάποιες συνθήκες... Ισως θα πρεπει να χωρίζονται οι παρατηρήσεις σε "ανοιχτες" και "κλειστες" καπως έτσι... Φαντάσου να πηγαίνεις πρώτη φορα για ψάρεμα με βάρκα χωρις τίποτα και να ανάβεις προβολείς για να δεις τον βυθό και να κάνεις έντονους θορύβους ενώ οι υπόλοιποι κάνουν καθετί... Το να σεβόμαστε κάποιους κανόνες δεν μας κάνει στρατιωτάκια..
"Ιf Ι was in ww2 they ''d call me spitfire..."
Δημοσιεύτηκε

Και για άλλη μία φορά γίναμε σύσκατοι! Εκεί που ένα μήνυμα με τίτλο "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ κανόνες συμπεριφοράς για τις αστροβραδιές..." 'ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αρχίσαμε τις βουρδουλιές και τις κλωτσιές, τις αντιπαραθέσεις και του εξωβελισμούς. Μπράβο μας για άλλη μία φορά.

Θεωρώ, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δουλειά του διοργανωτή, καθώς, ας μη γελιώμαστε, τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Με τέτοια και με τέτοια, αραιώνουμε τις τάξεις μας.

Τι να πείς

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη ο τίτλος λέει, δυστυχώς, από την αρχη, "Για τα πανηγύρια..." και το μόνο που γίνεται απο την αρχή είναι να κατηγορεί τον κόσμο που έρχεται σε μια Πανελλήνια εξόρμηση - astroparty. και χρησιμοποιεί γεννήτριες, laptop και ότι άλλο.

Πρέπει να είμαστε όλοι παρατηρητές δηλαδή και να σνομπάρουμε άπαντες διότι μας ενοχλούνε... ;

Ποίος ενόχλησε ποιόν; και εξάλου εάν θέλει κάποιος να παρατηρήσει με ησυχία μπορεί να πάει μόνος του κάπου αλλού πιο απομονωμένος. Δεν χρειάζεται τόση κακία και μίσος.

Οι πανελλήνιες εξορμήσεις είναι πιο πολύ για να γνωριστούμε και να κάνουμε όλοι αυτό που αγαπάμε.

Όποιος γρινιάζει και του φταίει οτιδήποτε ας μην έρθει.. τόσο απλά...

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λέει ο Γιώργος και οι υπόλοιποι φίλοι σχετικά με τους κανόνες περί κινητών τσιγάρων κλπ (ειδικά αυτό με το πέταγμα της γόπας κάτω είναι τραγικό).

Η αλήθεια όμως είναι πως σοβαρή δουλειά με πολύ κόσμο ειδικά με αγνώστους δεν γίνεται. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν θα φέρω εξοπλισμό στην πανελλήνια και αν φέρω θα το κάνω όχι για να φωτογραφίσω και να βγάλω σοβαρή δουλειά αλλά ίσα να εφαρμόσω το hobby και να κάνω την πλάκα μου μιας και πλέον έχω καλομάθει στην ησυχία που μου παρέχει το αστεροσκοπείο.

Γιώργο μας έχεις δώσει να καταλάβουμε ότι δεν σου αρέσει το όλο concept με τους αστροφωτογράφους για τους δικούς σου λόγους αλλά το να το αναφέρεις ξανά και ξανά σε κάθε θέμα νομίζω πως καταντάει λίγο κουραστικό O:)

Πάμε παρακάτω δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε εξ'άλλου είμαι σίγουρος πως στην πανελλήνια οι διοργανωτές θα έχουν μεριμνήσει ώστε να μην ενοχλεί κανείς κανέναν.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πως ενώ στο forum έχει πέσει κατά πολύ η συμμετοχή και η θεματολογία παρ'όλα αυτά θα μπει κόσμος να γράψει το κατιτίς του μόνο όταν υπάρχει βαβούρα :-k

Δημοσιεύτηκε
Τα περιττά σχόλια αφαιρέθηκαν, παρακαλώ τα θέματα να είναι ΜΟΝΟ αστρονομικά,

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Οι πανηγυριώτες ενοχλούν και την αστροφωτογραφία ίσως και χειρότερα από την οπτική παρατήρηση. Καθότι μια στιγμιαία ανοησία τους μπορεί να χαλάσει πολύωρη λήψη. Δεν ειναι ευπρόσδεκτοι δέκα φορές στην αστροφωτογράφιση.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Τα περιττά σχόλια αφαιρέθηκαν, παρακαλώ τα θέματα να είναι ΜΟΝΟ αστρονομικά,

Κλειδωσέ το ... δεν θα έχει καλό τέλος αυτή η κουβέντα.

Δημοσιεύτηκε

Το 80% των θεμάτων που ανοίγει/συμμετέχει ο giorgosgr μετατρέπονται σε προσωπικές διαμάχες.

Πέρσι λίγο πριν την εξόρμηση στον Γράμμο προσπαθούσε να πείσει μέσω του Άστροβοξ να μην ανέβει κόσμος στο βουνό λόγω καιρού.

Ευτυχώς μόνο ο ίδιος άκουσε τη συμβουλή του (φαντάζομαι θα έκατσε σπίτι να δει DVD με τρένα).

Για μένα τα πράγματα είναι απλά:

Ανεβαίνεις στο βουνό που ξέρεις ότι θα έχει κόσμο, με δική σου ευθύνη.

Δηλαδή, συνειδητοποιημένα ότι μπορεί να υπάρχουν οχλήσεις.

Αλλιώς κάνεις τα ίδια έξοδα, και πας κάπου μόνος σου.

Τα "ουστ", "στο διάολο" κτλ χαρακτηρίζουν μόνο αυτόν που τα εκτοξεύει και όχι τους ερασιτέχνες αστρονόμους στο σύνολο.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Καποια πραγματα οντως θα επρεπε να περιοριστουν και να υπαρξει περισσοτερη προσοχη σε αυτα τα θεματα στις αστροεξορμησεις, ωστοσο αυτα περι tablet κινητα κλπ τα βρισκω καπως υπερβολικα. Οταν εισαι σε μια ομαδα ανθρωπων θα υπαρχουν και αυτα.. δεν μπορεις ετσι αβερτα να διωχνεις κοσμο ουτε να μην τους αφηνεις να σερφαρουν στο tablet τους...
Δημοσιεύτηκε
Πέρσι λίγο πριν την εξόρμηση στον Γράμμο προσπαθούσε να πείσει μέσω του Άστροβοξ να μην ανέβει κόσμος στο βουνό λόγω καιρού.

Ευτυχώς μόνο ο ίδιος άκουσε τη συμβουλή του (φαντάζομαι θα έκατσε σπίτι να δει DVD με τρένα).

Δεν προσπαθούσα να πεισω κανέναν να μην ανέβει στο Γράμμο ειχα αναφέρει πως ο καιρος δείχνει να μην ειναι ευνοικός. Εξάλλου τι με ενδιέφερε αν θα ανέβει καποιος ή όχι; Στην πλάτη μου θα τον κουβάλαγα; Τα τραίνα δεν τα βλέπω σε DVD όπως δεν βλέπω τον ουρανό στο λαπ πάω ταξίδια με αυτά. Σήμερα μπήκε για επισκευή η ατμάμαξα του οδοντωτού όταν βγει θα είμαι ο πρώτος που θα πάει!:cheesy:

ΝΑΙ πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως δεν μπορούν να παίζουν με το τάμπλετ τους ή το κινητό τους στη διάρκεια αστροπαρατηρήσεων. Το λέμε ευγενικά το είπα αν δεν συμμορφωθούν τότε νομιζω πως το ουστ ειναι αυτό που τους πρέπει. Φαντάσου έναν στην Επίδαυρο ή στην εκκλησία να μιλάει μεγαλόφωνα στο κινητό του. Το ίδιο ειναι να έχει ανοιχτή οθόνη στη διάρκεια αστροπαρατήρησης δεν κατάλαβα τι πάει να πει πως ειναι και άνθρωποι που δεν ξέρουν και να τους ανεχόμαστε κλπ; Δηλ τι υποστηρίζετε όσοι έχετε αντίρρηση; την παρατήρηση - πανηγυράκι; Το να κανει ο καθένας ό,τι θέλει μη λογαριάζοντας αυτούς που παρατηρούν και προσπαθούν να δουν δύσκολους στόχους που ίαως και μονο τρεις βραδιές το χρόνο θα μπορέσουν; Ήρθανε τα άγρια να διώξουμε τα ήμερα;

Λυπάμαι αλλά έχω διαφορετική άποψη και πολλοι άλλοι βλέπω αν και με πιο ήπιο τρόπο συμμερίζονται τα λεγόμενά μου!

Θα το πω και πιο χοντρα όσοι έχουν αντίρρηση πιθανον δεν έχουν κάνει και ποτέ οπτική παρατήρηση σε σκοτεινό μέρος έχοντας αποκτήσει νυχτερινή όραση!

Δημοσιεύτηκε

Για εμένα άλλο ένα που θα έπρεπε να αλλάξει στις μαζικές παρατηρήσεις είναι η χωροθέτηση στις σκηνές ανάλογα με το πότε περίπου πάει ο άλλος για ύπνο και ταυτόχρονα το πότε ξυπνάνε,

Δεν γίνεται να είμαστε σε χώρο όπου παρατηρούμε ως τις 6 και κάποιοι να ξυπνούν από τις 9-10 και να κάνουν φασαρία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος ηρεμίας έως τις 12 τουλάχιστον σε κάποια σημεία αλλιώς χωρίς ξεκούραση δεν μπορείς να έχεις σωστή παρατήρηση το επόμενο βράδυ!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ε ναι για περιπτώσεις που είναι ολονύχτια με κατασκήνωση ισχύει αυτό που λές. Αυτό ειναι κάτι που εμπίπτει περισσότερο στο θέμα της κατασκήνωσης-κάμπινγκ και της σωστής συμπεριφοράς μας σαν κατασκηνωτές.

Όταν η παρατήρηση συνοδεύεται απο κατασκήνωση πρέπει να ακολουθουμε και κανονες καλού κατασκηνωτή και να μην ενοχλούμε τον διπλανό μας. Χρυσός κανόνας του καλού κατασκηνωτη ειναι πως όταν φύγει δεν φαίνεται πως κατασκήνωσε κάποιος στο χώρο! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Για εμένα άλλο ένα που θα έπρεπε να αλλάξει στις μαζικές παρατηρήσεις είναι η χωροθέτηση στις σκηνές ανάλογα με το πότε περίπου πάει ο άλλος για ύπνο και ταυτόχρονα το πότε ξυπνάνε,

Δεν γίνεται να είμαστε σε χώρο όπου παρατηρούμε ως τις 6 και κάποιοι να ξυπνούν από τις 9-10 και να κάνουν φασαρία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος ηρεμίας έως τις 12 τουλάχιστον σε κάποια σημεία αλλιώς χωρίς ξεκούραση δεν μπορείς να έχεις σωστή παρατήρηση το επόμενο βράδυ!

Πολύ σωστό αυτο! Ελπίζω να γινει κατι ...

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Ε ναι για περιπτώσεις που είναι ολονύχτια με κατασκήνωση ισχύει αυτό που λές. Αυτό ειναι κάτι που εμπίπτει περισσότερο στο θέμα της κατασκήνωσης-κάμπινγκ.
Ναι αλλά πηγαίνει σαν σχόλιο τις τις ΠΕΕΑ, το θέμα σου είναι γενικό και τα περισσότερα που γράφεις, τουλάχιστον για όλους εμας που πηγαίνουμε πολύ μικρές ομάδες ατόμων στο βουνό ουσιαστικά δεν ισχύουν, ότι γράφεις θα μπορούσε να ισχύσει για εμάς μόνο στις ΠΕΕΑ όπου γίνεται πανικός.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Μην αρχίσουμε τώρα και το θέμα της σωστής κατασκήνωσης γιατί εκει να δεις τι έχει να γίνει... Και εκεί δεν υπάρχει δικαιολογία στυλ δεν ήξερα δεν είχα ξαναπάει... Η συμπεριφορά στην κατασκήνωση και στην συμβίωση δείχνει καθαρά και τον πολιτισμό του καθενός (το ίδιο και στην αστροπαρατήρηση φυσικά!).
Δημοσιεύτηκε
Πλάκα πλάκα, παρακολουθώ την συζήτηση εξ'αρχής και δεν το κρύβω, έχω διασκεδάσει πολύ έτσι που τσακωνόμαστε μεταξύ μας! Αν μας έβλεπε κάποιος τρίτος θα έλεγε πώς είμαστε για δέσιμο! Γιώργο είσαι θεός! Τα θέματα που ανοίγεις συχνά πυκνά καταλήγουν έτσι, μια κι έχεις μάθει να μη μασάς τα λόγια σου και να λες τα πράγματα με το όνομά τους, κάτι που ενοχλεί κάποιους! Και φυσικά έχεις όλα τα δίκια του κόσμου σε αυτά που λες, όμως και η "άλλη πλευρά" έχει κάποια δίκια, οπότε πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το σωστό κατά τη γνώμη μου θα ήταν να θεσπιστούν κάποιοι αρκετά αυστηροί κανόνες και να κοινοποιούνται εγκαίρως στους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Όμως, ακόμη κι έτσι, άνθρωποι είμαστε και οπωσδήποτε κάποιοι θα ξεφεύγουν από τους κανόνες, οπότε θα πρέπει και να αντιμετωπίζονται με κάποια υπομονή. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ της ανάγκης μας να απολαύσουμε με ηρεμία την αστροπαρατήρηση, αλλά και της ίσης σχεδόν ανάγκης μας να αποκτήσουμε νέο αίμα στις τάξεις μας. Τα αστροπάρτυ άλλωστε εξυπηρετούν εξίσου και τους δύο στόχους!
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ απόλυτα , γιατί οι επισκέπτες θα μείνουν το πολύ μέχρι τη 1-1μιση η ώρα. Στο τέλος εμείς και μεις μένουμε ώσπου να χαράξει οπότε νομίζω πως μέχρι τις 12-1 η ώρα το μεσημέρι πρέπει να υπάρχει ησυχία στους χώρους όπου κατασκηνώνουμε.

Καλό είναι πάντως που γίνονται τέτοιες συζητήσεις ( όχι βέβαια μ' αυτό το ύφος και την ένταση) γιατί θίγουν προβλήματα που απασχολούν αρκετούς ερασιτέχνες.

Giorgosgr τα παιδιά του Σ.Ε.Α θα διοργανώσουν μία πολύ ωραία Πανελλήνια αντάξια των προηγούμενων . Θα έρθεις να σε γνωρίσουμε από κοντά ή σπέρνεις καινά δαιμόνια ?

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Γιώργο προσκυνάω!!:lol: :lol:

Στην ουσία εδώ εκφράστηκαν φόβοι για όλα αυτά που ΔΕΝ θέλει κανείς να του τύχουν.

Να θυμάστε όλοι πρώτα απ'όλα πως το βουνό δεν είναι σπίτι μας, και θα χαλαρώσουμε και κουβέντα για υπαρξιακά κάνουμε, και τσιγάρα (με τεράστια προσοχή) κάνουμε, αλλά ΠΑΝΤΑ με σεβασμό στον διπλανό μας και στην ίδια τη φύση!

Ταμπλέτες και κινητά, φώτα αυτοκινήτου στο χώρο παρατήρησης, δυνατή μουσική ασχέτως είδους, χρήση λέιζερ και κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ δημιουργούν προβλήματα.

Επειδή μαζεύεται κόσμος (και καλά κάνει) καλό είναι αυτοί που ξέρουν να έχουν λίγο το νου τους σε αυτούς που δεν ξέρουν. Δε μιλάμε για κηδεμόνες, απλά για λίγη προσοχή.

B.D. Foxmoor μην αρπάζεσαι με το Γιώργο, να θυμάσαι πως από τα γραφόμενα κάποιου δε γνωρίζεις πως είναι πραγματικά. Ενημερωτικά θα σου πω πως τον αποκαλούμε και "το ανθρώπινο GPS", ο άνθρωπος είναι δυναμίτης γνώσης αλλά με "ξύλινη" όπως κατάλαβες :mrgreen: γραφή.

Αυτές οι εκδηλώσεις είναι για να περνάμε καλά ΠΑΝΤΑ όμως με σεβασμό για τους γύρω μας, αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή παρατήρηση-φωτογράφιση ίσως θα έπρεπε να κάνει μια τέτοια εξόρμηση άλλες μέρες ή σε άλλο σημείο.

Να είστε όλοι και όλες καλά, υπομονή και καθαρούς ουρανούς να έχετε!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Δεν με ενδιαφέρει να γνωρίσω πώς πραγματικά είναι, αλλά με ενδιαφέρουν τα γραφόμενα (σε φόρουμ είμαστε, όχι σε site γνωριμιών).

Προσωπικά προτιμώ κάποιον που δεν γνωρίζει ούτε τη Μεγάλη Άρκτο, αλλά είναι ευγενικός,λογικός και όχι προκλητικός.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Αυτο με τον υπνο ναι μεν ειναι σωστο, αλλα ρε παιδια σε Πανελλήνια πατε ο αλλος μπορεί να φερει και τα παιδιά του που θα ξυπνησουν απο τις 10 και θα θελουν να τρεξουν να παιξουν ή οτιδήποτε τι κανετε θα βγητε με την πυτζαμα και την παντουφλα να τα μαλωσετε; :cheesy:

Σοβαρα τωρα σε τετοιες μεγαλες εξορμησεις θα υπαρχουν τα παρατραγουδα, τοσος κοσμος θα ειναι. Για σοβαρη παρατήρηση φωτογραφηση μονος ή με εναν δυο πεντε φιλους που τους γνωριζεις και ξες οτι δεν θα εχεις προβλημα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης