Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας διευκρινήσουμε λίγα παραπάνω πράγματα για την πίεση των νετρονίων. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι είναι κβαντομηχανικής προέλευσης και όχι θερμικής όπως η πίεση ακτινοβολίας στους "κανονικούς αστέρες".

 

Γενικά τα νετρόνια υπακούουν στην απαγορευτική αρχή του Pauli που δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα νετρόνια βρεθούν πολύ κοντά εξαιτίας της τεράστιας πυκνότητας και πίεσης, ουσιαστικά "κλωτσάνε" και απομακρύνονται, στοιχείο 1. Επίσης ας μην ξεχνάμε την αρχή απροσδιοριστίας του Heisenberg: Δx*Δp >= h/2π. Οπότε όταν η θέση Δx γίνεται πολύ μικρή τότε η ορμή Δp γίνεται πολύ μεγάλη, στοιχείο 2. Τα 2 αυτά στοιχεία δημιουργούν την λεγόμενη πίεση των νετρονίων που συγκρατεί την κατάρρευση.

 

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει κάποια ακτινοβολία όπως στη σύντηξη του υδρογόνου σε ήλιο που μεταφέρεται στους αστέρες που δημιυοργεί την πίεση. Φυσικά, περιμένει κανείς αρκετές ποσότητες νετρίνο εξαιτίας των αντιδράσεων νετρονιοποίησης καθώς και σημαντική ποσότητα βαρυτικής ακτινοβολίας (βαρυτικά κύματα).

 

Από αυτά που λες μου φαίνεται ότι τα άστρα νετρονίων θα είναι πιο μακρόβια από οτιδήποτε άλλο, μια και ακόμα και οι μαύρες τρύπες έχουν χρόνο ζωής λόγω της ακτινοβολίας που έχουν (από το φαινόμενο της ενέργειας κενού).

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητοί φίλοι,

 

Το φαινόμενο της ισορροπίας ενός αστέρα νετρονίων είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον διότι στηρίζεται, όπως πολύ σωστά ήδη γράψατε, σε καθαρά κβαντομηχανικούς λόγους. Θα ήθελα να κάνω κάποιες μικρές διευκρινήσεις οι οποίες ίσως να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου.

 

Αυτό που αποτρέπει την κατάρρευση δεν είναι τόσο η αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg όσο το φαινόμενο του εκφυλισμού του αερίου των νετρονίων λόγω του ότι είναι φερμιόνια και υπακούουν στην στατιστική Fermi-Dirac. Οι υπερύψηλες ταχύτητες που αναπτύσσονται λόγω της πρώτης ανισότητας του Heisenberg Δχ Δp > h/2π δεν μπορούν να αποτρέψουν την χωρική μετατόπιση των σωματιδίων. Αυτό που απαγορεύεται είναι μεταφορά ενέργειας μέσω της κρούσης δηλαδή κυριολεκτικά τα νετρόνια δεν μπορούν να λάβουν την τεράστια κρουστική ενέργεια από τα άλλα νετρόνια και για να μετακινήσεις ένα αντικείμενο πρέπει να αλλάξεις την ενεργειακή του κατάσταση. Σ’ένα εκφυλισμένο αέριο φερμιονίων σχεδόν όλες οι ενεργειακές καταστάσεις είναι κατειλημμένες και οι μόνες ελεύθερες είναι αυτές που αντιστοιχούν σε ενέργειες που ακόμα και για ένα αστέρα νετρονίων είναι τεράστιες. Κατ’ουσίαν στην κατάσταση που βρίσκονται τα νετρόνια είναι σαν να έχουν αποκοπεί από το περιβάλλον τους αφού δεν μπορούν να επιδράσουν με τα γειτονικά τους ανταλλάσσοντας ενέργεια και αλλάζοντας την κινητική τους κατάσταση. Εάν λοιπόν εργαστούμε με την αναπαράσταση Schroedinger στον χώρο των θέσεων και όχι των ορμών, θα δούμε ότι μια δεδομένη κβαντομηχανική κατάσταση αντιστοιχεί σε πολύ συγκεκριμένη στατιστική κατανομή θέσεων άρα όταν δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί η κατάσταση του σωματιδίου δεν μπορεί να μεταβληθεί και αυτή η χωρική κατανομή.Συνεπώς καταχρηστικά ομιλούμε για «πίεση» διότι η κατάρρευση αποτρέπεται όχι γιατί τα νετρόνια ανθίστανται στην σύνθλιψη λόγω μεγάλων ταχυτήτων αλλά γιατί δεν μπορούν Ν’ΑΛΛΑΞΟΥΝ αυτές τις ταχύτητες.

 

Ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε αυτή την συμπεριφορά είναι, όσο και αν σας φανεί περίεργο, το φαινόμενο της αγωγιμότητας. Τόσο μέσα στους αγωγούς όσο και στους μονωτές υπάρχουν ελεύθερα ηλεκτρόνια τα οποία κινούνται με τεράστιες ταχύτητες. Ο σχηματισμός ρεύματος αντιστοιχεί στην ΜΕΤΑΒΟΛΗ αυτών των ταχυτήτων με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας μέσης ταχύτητας προς την φορά του ρεύματος , της τάξης των μερικών cm/sec. Σ’ένα μονωτή δεν υπάρχει τίποτα που να αντιστέκεται στην εμφάνιση ενός τέτοιου ρεύματος και αυτό που αποτρέπει την εμφάνιση ρεύματος είναι το γεγονός ότι λόγω της δομής των ενεργειακών ζωνών του στερεού (και όχι λόγω εκφυλισμού αυτή την φορά) , τα ηλεκτρόνια αδυνατούν να ΠΑΡΟΥΝ την ενέργεια που τους προσφέρει η μπαταρία ή η γεννήτρια μέσω του ηλεκτρικού πεδίου που παράγει. Αφού δεν μπορούν να απορροφήσουν την ενέργεια δεν μπορούν να αλλάξουν και την κινητική τους κατάσταση.

 

Φιλικά,

Αντώνης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...Οσο αφορα τις σχεσεις μας με ενα τετοιο αντικειμενο ισχυει το απο μακρια και αγαπημενοι.Αν το ειχαμε κοντα μας, το ηλιακο μας συστημα δεν θα υπηρχε λογω των παλλιροικων δυναμεων,ασε που ο ηλιος μας θα εχανε πολλα κιλα,λογω της μαζας που θα του τραβουσε αυτο...

 

Γιατί θα συνέβαινε αυτό, όταν η μάζα του θα είναι σχεδόν ίδια ή μικρότερη απο τον αστέρα που κατέληξε σ'αυτή την κατάσταση;

Νομίζω ότι ακόμη και αν ήταν μαύρη τρύπα, δεν θα άλλαζε τίποτα, εκτός κι αν πλησιάζαμε ΠΟΛΥ κοντά.

 

Και μιά παράκληση: αν είναι εύκολο, ας γίνεται μετάφραση των αρχαίων κειμένων για μας που δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε αρχαία ελληνικά.

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα και καλησπέρα σε όλους

Εχε γειά σιγή μου σκέψη....θα τρελαθω με όλ'αυτά που "άκουσα"...

Αγαπητοί φίλοι, νάναι καλά ο "νεανικός" ενθουσιασμός και η αλώβητη αισιοδοξία σας, αλλά μην διακινδυνεύετε "κρατήσεις" σε τέτοιους "ταξιδιωτικούς πράκτορες", μόνο απαγοήτευση θα εισπράξετε.

Ελάτε φίλοι μου!... μείνετε στις εικασίες τουλάχιστον!

Αφήστε τα αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα.

Με τέτοια "σενάρια" γίνεται αδύνατη η αντίληψη των πραγμάτων, ...ακόμη και η σκηνοθεσία τους.

Φίλοι μου με τον ενθουσιασμό του "νεοφώτιστου φοιτητή" ακολουθώντας "πιστά και τυφλά" ένα μαθηματικοποιημένο μοντέλλο, της βαρυτικής κατάρευσης (των γηρασμένων άστρων), ταξιδεύουμε αβασάνιστα και πέρα από τους σχηματισμούς των Palsars, μεχρι την ΑΝΩΜΑΛΙΑ της μαύρης τρύπας.

Για σκεφθείτε!!! εδώ έχουμε να γεφυρώσουμε ένα τεράστιο χάσμα, μεταξύ παρατήρησης αναγνωρίσιμων σχηματισμών και μαθηματικοποιημένων μοντέλλων... αλλά και αντίστροφα την Λογική με τα χολυγουντιανά strange...

Πρέπει κατά τη γνώμη μου κάθε μαθηματικοποιημένο μοντέλλο να περιορίζεται σε παρατηρήσιμους και μετρήσιμους σχηματισμούς, όπου η δίτιμη Λογική δίνει προσεγγιστικές προβλέψεις και ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στην περίπτωσή μας έχουμε ένα ευφάνταστο μοντέλλο πού γυροφέρνει τις ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ στην προσπάθειά του να "νομιμοποιήσει" την "μεγάλη ΑΝΩΜΑΛΙΑ" (...έκρηξη θέλω να πώ)

Αποκλείει εναλλακτικές θεωρήσεις, εναλλακτικούς σχηματισμούς, αποκλείει κάθε άλλο μή αποφάνσιμο στην κρατούσα αντίληψη της Φυσικής.

Ίσως στα «άστρα νετρονίων» να εμφανίζεται μια οριακά πυκνή κατάσταση της ύλης και ίσως μια «διαφοροποιημένη αστρική φυσική»

Όμως για να αποφύγουμε τα χοντρά λάθη ωφείλουμε πρώτα να αναρωτηθούμε:

Το μοντέλλο της σωματιδιακής Φυσικής και κατ'επέκταση η ερμηνευτική της φυσικής των άστρων είναι Ολότελα σωστά;

Γιατί δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα:

Ποιά είναι τα πρωτογενή δομικά Υλικά του Σύμπαντος;

Ξέρω-ξέρω... ένας Συνετός Φυσικός θα μας έλεγε, "κυρίως τα δυό κουάρκ(up-down)... και...τα ηλεκτρονια... και...αυτό πιστεύουμε Σήμερα τουλάχιστον".

"Σήμερα τουλάχιστον"... προφανώς για να αποφύγει την διάψευση, που εσώψυχα τον κατατρέχει, γιατί το διογκούμενο έλλειμα της κβαντομηχανοποιημένης φυσικής μόνο με τις παραπάνω εικασίες μπορούν και το κουκουλώνουν.

Η αμηχανία των Φυσικών έχει πάρει τον ανήφορο μπροστά στην "άγνωστη" πρός το παρόν, πραγματική δομής της ύλης, την οποία θα πρέπει κάποτε να φανταστούμε και στη συνέχεια να συλλάβουμε τα μηνύματα της ύπαρξής της.

Εάν βέβαια καταφέρουμε να τη φανταστούμε, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φαντασία μας έχει και αυτή αποφοιτήσει από το σχολειό της κυρίαρχης "λογικής" της Φυσικής.

Μήπως χρειάζεται μια απεξάρτηση απ'αυτή την κυρίαρχη λογική;

Στο μυαλό μου έρχεται ο φίλος μου και ταπεινός μηχανολόγος Γιάννης Γεωργακόπουλος(κρατείστε αυτό το όνομα), ασυμβίβαστος ντετερμινιστής. Άν και δεν συμμερίζομαι κάποιες απόψεις του, προβάλει ένα συνεκτικό και συνεπέστατο μοντέλλο, της καταγωγής και της λειτουργίας του σύμπαντος.

Ποιός ξέρει ίσως... η παράδοση των προσωκρατικών φιλοσόφων να έχει συνέχεια...

---------------------------

Ο Μάκης Μαυρουδής(πιο πάνω) μας μετέφερε μια παράξενη αλήθεια για τον Αινστάιν, αλλά αληθινή...

...εδώ όπως μας τη μεταφέρει...<<Ήταν και παρέμεινε αιτιοκράτης, αλλά όταν θέλεις να ρίξεις γέφυρες στους κβαντιστές των κυμάτων τελικά «νερώνεις το κρασί και "πριν αλέκτωρ φωνήσει τρείς" λες ότι το φωτόνιο είναι μεν υλικό σωματίδιο αλλά συνοδεύεται και από ένα "κενό κύμα">>!

Ηταν πράγματι Αιτιοκράτης! και τίμιος, τα λάθη του τα αναγνώρισε, (στα γεράματα , σε δημοσιευθείσα επιστολή του).

Εψαχνε στην έκφραση των νόμων του σύμπαντος, μόνο τα Πραγματικά στοιχεία, αυτά πού κατέχουν απόλυτο νόημα.

Ακριβώς όπως Τα στοιχεία πού παραμένουν αμετάβλητα όταν περνάμε από ένα σύστημα αναφοράς σε ένα άλλο.

πχ. το τετραδιάστατο διάνυσμα(-τανυστής) ds^2=(c*dt)^2-dx^2-dy^2-dz^2 , αποκαλούμενο και Χωρο-Χρονικό Διάστημα, έχει την ίδια μορφή και το ίδιο "μήκος" ανεξάρτητα από το σύστημα αναφοράς.

Να μια ανάγλυφη αντικειμενικότητα! ανεξάρτητη του παρατηρητή, παρότι ο χώρος και ο χρόνος ξεχωριστά, είναι σχετικά μεγέθη και εξαρτώνται απ'αυτόν.

Ο Αινστάιν το απέδειξε αυτό στην εργασία του που ονομάτισε "Γενική θεωρία της Σχετικότητας".

Ομως... Τι ειρωνία ! ΑΥΤΗ είναι κανονικά Η "Γενική Θεωρία της ΜΗ Σχετικότητας".

Ετσι έχουν τα πράγματα.

Ένα "δώρο" πρός τους ρελατιβιστές(θετικιστές και αγνωστικιστές) της "σχολής της Κοπεγχάγης" καθώς και στούς κυρίαρχους συνεχιστές τους, για να ταλανίζουν τις ριζοσπαστικές(αλλά κι συμβιβαστικές) απόψεις του Αινστάιν... ακόμη και σήμερα, στα φαγοπότια των "ισχυρών επιταχυντών", του "LIGO" κλπ.

Ωω... τι βλέπω!!! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2087&sid=f28f22b8511e21265db967de6ff470bc

Τις ευλογίες μου... Ειρήνη υμίν!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημερα κ. Ησιοδε ή καλυτερα κ. Γιαννη. Βλεπω οι προβληματισμοι δεν σταματουν ποτε ε? :D Ισως ο νεοφωτιστος φοιτητης δεν μπορει να πεισει αλλα υπαρχουν κ πιο εμπειροι εδωμεσα που μπορουν αρκει να μην εχουμε παρωπιδες.Κ μην ξεχνατε οτι οι νεοι ειναι αυτοι που αμφισβητουν τα παντα..κ δεν δεχονται τιποτα εαν δεν τους το αποδειξουν.

 

ένα μαθηματικοποιημένο μοντέλλο, της βαρυτικής κατάρευσης (των γηρασμένων άστρων), ταξιδεύουμε αβασάνιστα και πέρα από τους σχηματισμούς των Palsars, μεχρι την ΑΝΩΜΑΛΙΑ της μαύρης τρύπας.

Για σκεφθείτε!!! εδώ έχουμε να γεφυρώσουμε ένα τεράστιο χάσμα, μεταξύ παρατήρησης αναγνωρίσιμων σχηματισμών και μαθηματικοποιημένων μοντέλλων.

 

Μπορειτε για τεκμηριωσετε αυτα που λεω να μιλησετε με τους Αστροφυσικους στο παν/μιο σχετικα με αυτο ή σε οποιοδηποτε βιβλιο αστρικης εξελιξης.Οχι κ τεραστιο χασμα μεταξυ παρατηρησης κ θεωριας!! Εχουμε 3 αστρικα ειδη πτωματων οπου εχουμε παρατηρησει τα τα ενδιαμεσα βηματα για να φτασουν μεχρι εκει (ερυθρος γιγαντας,supernova ktl), οπως εχουμε παρατηρησει οτι υπαρχουν κ οι ΛΕΥΚΟΙ ΝΑΝΟΙ κ οι ΑΣΤΕΡΕΣ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ (οπως οι παλσαρ).Οι προβλεψεις επιβεβαιωθηκαν παρατηρησιακα.Οι μαυρες τρυπες απ τις φυση τους δεν φαινονται αλλα ολοι οι εμμεσοι τροποι που επινοηθηκαν δινουν αποτελεσμα κ ειναι σιγουρο οτι υπαρχουν.Τα φαινομενα τυπου NOBA που εχουν να κανουν με τα αστρικα πτωματα σε πχ διπλα αστρικα συστηματα παρατηρηθηκαν..Ολα αυτα στο οπτικο,στο υπερυθρο,στα ραδιοκυματα,σε ολο το μηκος του φασματος εκτος απο θεωρητικα.Θυμαστε την ομιλια του Κωστα/Heal για τους αστερες Ηλιου? Αυτη κ αλλη μια παλιοτερη για Διπλα Συστηματα υπαρχουν εδω:http://www.orionas.protia.net/arthpres.html οπου θα βρειτε κ την καταλληλη βιβλιογραφια.Οσο για την ανωμαλια της μαυρης τρυπας που αναφερατε δεν εχει πει κανεις οτι γνωριζει τι γινεται εκειμεσα,μετα τον οριζοντα γεγονοτων..

 

την προσπάθειά του να "νομιμοποιήσει" την "μεγάλη ΑΝΩΜΑΛΙΑ"

 

Εαν δεν υπηρχε η Μεγαλη Εκρηξη (ή τελος παντων μια οποιαδηποτε αρχη διοτι για μενα εκει εγκειται το θεμα) θα ειχαμε μια σειρα απο διαφορα παραδοξα (αν υποθεσω οτι μιλατε για αιωνιο κ απειρο συμπαν) οπως αυτο του Olbers που δεν παρατηρειται..Σε τελικη αναλυση υπαρχουν παρα πολλα πειραματικα αποτελεσματα που δινουν εδαφος στη θεωρια..μονο κ μονο η μικροκυματικη ακτινοβολια υποβαθρου..κ τοσα αλλα.

 

Γιατί δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα:

Ποιά είναι τα πρωτογενή δομικά Υλικά του Σύμπαντος;

Ξέρω-ξέρω... ένας Συνετός Φυσικός θα μας έλεγε, "κυρίως τα δυό κουάρκ(up-down)... και...τα ηλεκτρονια... και...αυτό πιστεύουμε Σήμερα τουλάχιστον".

"Σήμερα τουλάχιστον"... προφανώς για να αποφύγει την διάψευση, που εσώψυχα τον κατατρέχει, γιατί το διογκούμενο έλλειμα της κβαντομηχανοποιημένης φυσικής μόνο με τις παραπάνω εικασίες μπορούν και το κουκουλώνουν.

 

Ακομα κ αν δεν εχει απαντηθει αυτο..εχουμε τα αποτελεσματα τους τα οποια μας δινουν νομους κ ερμηνευουν τα πειραματα ή προβλεπουν αλλα κ αυτα γινονται κτλ κτλ.Αλλα εαν καποιος δεν το δεχεται δεν μπορει να γινει τιποτα.. :D

 

Δεν θελω να σχολιασω αλλα,ειναι οι προσωπικες σας αποψεις κ δεν εχουν κ καποιο επιστημονικο ζητημα προς συζητηση αλλα κυριως φιλοσοφικο αλλα δεν μπορω να μην σχολιασω αυτο κ συγχωρεστε γιατι ο κ .Γιαννης ειναι φιλος σας.

 

.Στο μυαλό μου έρχεται ο φίλος μου και ταπεινός μηχανολόγος Γιάννης Γεωργακόπουλος(κρατείστε αυτό το όνομα), ασυμβίβαστος ντετερμινιστής. Άν και δεν συμμερίζομαι κάποιες απόψεις του, προβάλει ένα συνεκτικό και συνεπέστατο μοντέλλο, της καταγωγής και της λειτουργίας του σύμπαντος

 

Πραγματικα δεν καταλαβαινω πως λετε κατι τετοιο οντας μαθηματικος κ ανθρωπος με τοσες γνωσει.ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ Κ ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟ μοντελο αυτο που μας λεει.. :lol: Χωρις πειραμα,χωρις ιχνος μαθηματικων,χωρις προβλεψεις,χωρις να ειναι γνωστης της κβαντομηχανικης (ουτε καν φυσικης θα ελεγα) ωστε να την καταρριψει κ εχοντας παρανοησει τις βασικοτερες αρχες της..δεν νομιζω οτι ευσταθει μια τετοια θεωρια.Εχω διαβασει το βιβλιο του. Δεν λαμβανει υπ'οψιν ουτε αρχες διατηρησης ενεργειας,ουτε στροφορμης,ουτε φορτιου κ δεκαδες λαθη σε φυσικη Λυκειακου επιπεδου!! Ακομα κ πρωτοετης καλος φοιτητης φυσικης την καταρριπτει.Κριμα που καποια μυαλα δεν καταννοουν τα λαθη που τους επισημαινουν.Αν εχουμε αδικο θα το κρινει η φυσικη σε μερικα χρονια.

 

Καλημερα σας..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

"Εχε γειά σιγή μου σκέψη....θα τρελαθω με όλ'αυτά που "άκουσα"...

Αγαπητοί φίλοι, νάναι καλά ο "νεανικός" ενθουσιασμός και η αλώβητη αισιοδοξία σας, αλλά μην διακινδυνεύετε "κρατήσεις" σε τέτοιους "ταξιδιωτικούς πράκτορες", μόνο απαγοήτευση θα εισπράξετε.

Ελάτε φίλοι μου!... μείνετε στις εικασίες τουλάχιστον!

Αφήστε τα αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα. "

Nα υποθέσω οτι ΔΕΝ αναφέρεστε στη καθαρά χιουμοριστική μου προσεγγιση στο θέμα "ταξιδιού" σε αστέρα νετρονίων ,έτσι δεν είναι???

Αν εσείς τρελλαθείτε με αυτά που ακούσατε τοτε εμείς τι πρέπει να πάθουμε???

Να βάλουμε τα κεφάλια μας στον αποχυμωτή???στον αναδευτήρα???στο φούρνο μικροκυμάτων??? στον εκκεντροφόρο της μοτοσυκλετας μου???

_______________________________________________________

"αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα"

Εμείς βγάζουμε αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα???

Είστε σίγουρος???

Νομίζω οτι άλλοι παιρνουν το βραβείο "ΑΡΤΣΙ ΜΠΟΥΡΤΣΙ 2005"

______________________________________________________

"ακολουθούμε πιστα και τυφλα"

και λίγο πιο κάτω δεχεστε οτι χρησιμοποιούμε την έκφραση

"αυτό τουλάχιστον πιστευουμε σήμερα"

Εκφραση η οποία χαρακτηρίζει τη διάθεση για έρευνα , διορθωση , βελτιωση ή ακόμα και πλήρη αναίρεση.

______________________________________________________

"Κάθε μαθηματικοποιημένο μοντέλο να περιορίζεται σε παρατηρήσιμους και μετρήσιμους σχηματισμους"

Δηλαδή ΑΝ κατι δε μπορω να το παρατηρήσω ,ή δε μπορώ να το μετρήσω ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!!

Πολύ ωραία!!!

Αυτό θα πεί ευρύτητα σκέψης!!!

______________________________________________________

"ευφάνταστο μοντέλο που γυροφέρνει τις ανωμαλίες"

τις οποίες επειδή δε μπορούμε να μετρήσουμε , καλύτερα να τις αγνοησουμε...

______________________________________________________

"στη κρατουσα αντίληψη της φυσικής"]

Εχετε συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα μεταβάλλεται εν ετει 2005 η "κρατουσα αντίληψη"???

Τόσο γρήγορα που δεν έχει καν νόημα η χρήση του όρου!

______________________________________________________

"Γιατί δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα:

Ποιά είναι τα πρωτογενή δομικά Υλικά του Σύμπαντος; "

Ελα ντε, γιατί δεν έχει απαντηθεί ένα τοσο απλό ,ενα τοσο προσεγγίσιμο, ένα τόσο αυτονόητο ερώτημα???

Ειναι να απορεί κανείς...

______________________________________________________

"προφανώς για να αποφύγει την διάψευση, που εσώψυχα τον κατατρέχει"

Ευχαριστούμε για τσάμπα ψυχανάλυση.

_____________________________________________________

"Η αμηχανία των Φυσικών έχει πάρει τον ανήφορο μπροστά στην "άγνωστη" πρός το παρόν, πραγματική δομής της ύλης, την οποία θα πρέπει κάποτε να φανταστούμε και στη συνέχεια να συλλάβουμε τα μηνύματα της ύπαρξής της"

Να φανταστούμε ναι, αλλα σύμφωνα με άσα λέτε να μη τη συμπεριλάβουμε σε κανένα μοντέλο, ως μη μετρήσιμη έννοια.

Διαννοητικα άλματα και υπερβασεις θα κάνουμε μόνο οπου ΕΣΕΙΣ μας επιτρέπετε!

____________________________________________________

"η φαντασία μας έχει και αυτή αποφοιτήσει από το σχολειό της κυρίαρχης "λογικής" της Φυσικής"

Δεν γνωρίζω ποιους τίτλους σπουδων έχει η ΔΙΚΗ σας φαντασία,παρακαλώ όμως να αφήσετε ήσυχη τη δική μου

γιατι δε πάτησε σε κανένα σχολείο.

___________________________________________________

"απεξάρτηση απ'αυτή την κυρίαρχη λογική"

Τώρα εδώ τι να πώ????

Αν πάμε στο σχολείο τη κυρίαρχη λογική θα μάθουμε.

Αλλά μπορούμε κάλλιστα και να μη πάμε.

Να μη μάθουμε απολύτως τίποτε.

Να αφήσουμε τη σκέψη μας παρθένα και ανεπηρέαστη...

___________________________________________________

Δε θα σχολιάσω τα λεγομενα του κ.Μαυρουδή.

Δεν το θεωρώ εντιμο να σχολιάζω καποιον δίχως να απευθύνομαι προσωπικα σ"αυτόν.

Ειναι θέμα προσωπικου κώδικα τιμής.

___________________________________________________

"Ετσι έχουν τα πράγματα"

Δηλαδή ,ΠΩΣ έχουν??????

"Στο συνεκτικο και συνεπεστατο μοντελο" που θαυμαζετε, απο τη στιγμη που εχετε βροντηξει τις αρχες ενεργειας-φορτιου - στροφορμής????????

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ

ΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ???

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ.Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΔΕΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ.

 

Υ.Γ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΑΝΤΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ

ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ,ΑΥΤΗΝ ,ΑΥΤΗΝ

ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΥΤΗΝ ,ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ.

Φυσικά θα απαντήσετε ενυπόγραφα (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ)

Αλλωστε δεν έχετε τίποτε να κρύψετε.Οι μαθητές της Πάτρας θα είναι περήφανοι για σας.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ Α.Π.Θ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το να κρίνουμε κάτι επειδή γνωρίζουμε κάτι καλύτερα είναι πολύ καλό και αξιόλογο, δείχνει ότι είμαστε υγειής. Ωστόσο μιας και γνωρίζεις ίσως και πολύ περισσότερα απο 'μένα θα ήταν ιδανικό να πείς ότι ξέρεις καί φυσικά ότι πιστεύεις προκείμενου να μην λέγονται πραγματα πού συμφωνώ απόλυτα μαζί ότι ήταν ασαφή και επιπόλαια.

 

Το λέω με κάθε καλή πρόθεση και με σεβασμό. Ευχαριστώ!

 

Υ.Γ: Αρχικά είπα να γράψω εγώ ότι ξέρω, αλλά επειδή σίγουρα θα είσαι ειδικότερος στο θέμα προτιμώ να το κάνεις εσύ εάν θέλεις φυσικά, για μη συμβούν παρεξηγήσεις

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή είναι η πρωτη φορα στα 43 μου χρόνια που μου λένε οτι βγαζω αλλοπροσαλλα συμπεράσματα...

Και να με νουθετούν με "υφάκι"

ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σωστα,θα επρεπε να ηταν πολυ κοντα για να μας επηρρεασει.

Ερωτηση¨ αν προυπηρχε της δημιουργιας του ηλιακου μας συστηματος,ποσο κοντα θα πρεπει να ηταν για να μην επετρεψει την βαρυτικη καταρρευση του νεφελωματος,ωστε να δημιουργηθουν ο ηλιος και οι πλανητες?

Αν ειχε δημιουργηθει μετα,συγουρα θα ειχαμε προβληματα απο την εκρηξη σουπερνοβα

Αν ηταν οσο κοντα επιτρεπεται,πως θα ηταν η εικονα που θα λαμβαναμε απο την περιοχη του?θα βλεπαμε τα παντα πολλαπλα λογω βαρυντικου φακου?

8)

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί Λέων και και messier51,

 

Η ύπαρξη ενός μαζικού αντικειμένου κοντά σ’ενα νεφέλωμα σκόνης και αερίου είναι σχεδόν αδύνατον να προκαλέσει την βαρυτική του κατάρρευση. Αυτό συμβαίνει διότι το μόνο που θα προκαλέσει το βαρυτικό πεδίο του αντικειμένου είναι η μετατόπιση του νεφελώματος ή και ο διαχωρισμός του σε μικρότερα τμήματα λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες αστρικής εξέλιξης η βαρυτική κατάρρευση ενός νεφελώματος κατά πάσα πιθανότητα προκαλείται από κρουστικά κύματα τα οποία είναι αποτελέσματα μιας έκρηξης supernova ή τα κρουστικά κύματα που διατρέχουν και δημιουργούν την σπειροειδή δομή κάποιων γαλαξιών.

 

Θερμές γιορτινές ευχές σε όλους τους φίλους του forum,

Αντώνης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά είχα σκοπό να μη μιλήσω γιατί περιμένα να κάνει την αρχή ο maxplanck, αλλα θα πω κάτι πρώτο ότι έχει δίκιο ο Goedel για το θέμα ότι ύπο αυτές της συνθήκες βαρυτική κατάρευση δεν υφίσταται, και δεύτερον θερμή παράκληση, μην μπλεκετε της σύνχρονες θεωρίες και τη μηχανική γιατί αυτά δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα και συχνά πέφτουμε σε σφάλματα.

 

Πχ: Το "2004 XR 190" στη ζώνη Kuiper δεν μπορούμε ακόμα να εξηγήσουμε την τροχιά του, και πιο διαβασμένοι λένε ότι αντιτείθεται στα μέχρι τώρα πιστεύω μας για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

 

Υ.Γ: Έχουμε μάθει επίσης ότι το ηλιακό σύστημα που παλιά θεωρούνταν σπάνιο φαινόμενο, τώρα φαίνεται πως είναι συνήθισμένο, έτσι έαν μία σουπερνοβα είναι δυνατόν να συμβάλλει στην δημιουργία Η.Σ τότε λογικά όλα τα ηλιακά συστήματα θα σχηματίνταν γύρω απο τέτοιες περιοχές. Προσωπικά δεν έχω δει στοιχεία που το αποδεικνύουν, συνεπώς σωπαίνω.... :-k

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απολαμβανω να σας παρακολουθώ :D :D :D

Δε φανταζεστε ποσο χαίρομαι οταν νεα ατομα(καλά και γω νέος είμαι,μη το παιρνετε πάνω σας!!! :) ) ασχολούνται με τόσο λεπτεπίλεπτα θεματα, με την άνεση και την σοβαροτητα που παρουσιάζετε!!!

ΕΚΤΑΚΤΑ!!!

Να είστε καλά φίλοι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα

Χαιρετώ τους παίκτες και τους Φιλάθλους του ContrAstroVox, και εδικά όσους, των παικτών, " ΑΝΤΕΧΟΥΝ το Σκληρό και Επίμονο tracking ".

Οι τελευταίοι μου " λεκτικοί χειρισμοί " σκούντρηξαν άθελά μου και δυό από τους φίλους μου.

Και άντε να'ποφύγεις την σύγκρουση με τέτοιες "στρεψοδικίες" στα "συγκρουόμενα" του ContrAstroVox

Ουσιαστικά, κραύγασα!.. για 'κείνους τούς παράγοντες που νοθεύουν το παιχνίδι και καταστρέφουν το άθλημα και...

εννούσα κυρίως την "ατεκμηρίωτη" ακαδημαική βιβλιογραφία καθώς και τα "πιπεράτη επιστημιολογία" γνωστών portals του διαδικτύου και των science-magazine που δίνουν φούλ τροφή στην παραδοξολογία.

Και άν το ποσοστό της πρώτης(της ακαδημαικής) είναι μόλις 10%, των υπολοίπων ξεπερνάει το 90% επί του συνόλου τους.

Βέβαια είναι και οι πεποιθήσεις μας, αυτές που είναι, και προδιαθέτουν την αποδοχή η την απόρριψη μεταλλαγμένων "Φυσικών" τροφών.

Βασίλη. Θεωρώ ότι, επί του πρακτέου έχουμε κοινή τροχιά. αυτή τώρα διαταράσσεται σε κάθε αναγκαστική στάση, προκειμένου να εκτιμήσουμε τη ορθότητα της διαδρομής και το μέλλον της.

Αν και άκουσα το καμπανάκι για ένα νέο "γύρο" για μένα προέχει να ισοσταθμίσω το WAF μου, βελτιώνοντας κάποιους από του δείκτες του!

Χρονιάρες μέρες βλέπεις!

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2045&sid=9fd2fe67033dd309e4576af1e8f322a1

Εύχομαι σε όλους σας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (και ειδικά στα παιδιά του 'Ωρίωνα')

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε messier51 δεν έχει σχέση σε τη σχολή έχουμε περάσει (χωρίς παρεξήγηση κιόλας), και για να πενέψουμε και το σπίτι μας η σχολή της μηχανολογίας ΕΜΠ έχει πολύ μεγαλύτερη βάση απο το Φυσικό, άσε που λογω δυσλεξίας που έχω, έχω υποβληθεί σε τεστ νοημοσύνης και φυσικά δεν θα αναφέρω τον αριθμό αλλά με κάνει πολύ περήφανο....

 

Το παράδειγμά μου αναφέρονταν στο γεγόνος ότι οι συνχρονές θεωρίες συχνά αποκλίνουν και χρείαζονται καινούργιες, γι' αυτό δεν πέφτω στην παγίδα συχνά να λέω κατ' αυτή τη θεωρία ή την άλλη, το κάνω εμπειρικά και έτσι αποφεύγω της λακούβες...

 

Υ.Γ: Το σχόλιο περί βαθμών και νοημοσύνης ήταν απλά μια ελαφρή χιουμοριστική απάντηση. Δεν είχα καμία πρόθεση να θήξω κανέναν!

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βρισκόμαστε εδω γιατι λατρευουμε τις θετικές επιστήμες και οχι μόνο αυτές.

Λατρευω το φυσικό,εκτιμώ βαθύτατα το ΕΜΠ,ως καταδρομέας της εκπαιδευσης(φροντιστής) γνωρίζω απο πρωτο χέρι τί διαμάντια πηγαίνουν στίς σχολές αυτές.

Δυσλεκτικός είπες?

Ε,καλά και γω μικρός δε μίλαγα και τόσο καλά(γνωρίζω τα περί δυσλεξίας,αναγκάστηκα να τα μαθω ... ως φροντιστής ,πληροφοριακά αναφέρω το ψιλοπροβληματάκι που είχα,ήταν το "καλό χαστούκι" για μένα!!!)

Οι φίλοι που μίλησα μαζί τους το καταλαβαίνουν αλλά μ'αγαπάνε και γι αυτό.(Steven???)

Δε μας είπατε λεβέντες ,έχετε αστροεξοπλισμό, αστροφωτοπαρατηρείτε?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΥΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. (ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΣΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΥΠΟΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ)

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΙΟΥΤΟΝ. (ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1642)

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΑΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Φ Υ Σ Ι Κ Ο ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Φ Υ Σ Ι Κ Ο Υ Σ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Υ Σ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ (ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ !!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΥΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. (ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΣΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΥΠΟΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ)

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΙΟΥΤΟΝ. (ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1642)

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΑΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Φ Υ Σ Ι Κ Ο ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Φ Υ Σ Ι Κ Ο Υ Σ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Υ Σ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ (ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ !!!!

*************************************************

Βαστάτε Τουρκοι τ.'αλογα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χαλαρά συνάδελφε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Που μπαίνεις σαν ταύρος σε υαλοπωλείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με τρόμαξες και μένα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Graphic1.thumb.jpg.7003a63f674dc0cea423a608b024d206.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με συνχωρείς πολύ max planck αλλά δεν έχει καμμία σχέση η δυσλεξία με το πως μιλάεί κανείς, μίλαγα πάντα όπως όλοι, το θέμα της δυσλεξίας είναι ότι το αριστερό ημίσφαίριο του εγκεφάλου διαφέρει με αποτέλεσμα ο τρόπος κατανόησης του ανθρώπου που έχει την εν λόγω ιδιομορφία να διαφέρει απο τον συνηθισμένο, για αυτό και οι δυσλεκτικοί εξετάζονται προφορικά στις εξετάσεις. Διότι μπορεί η ιδέα που χρησιμοποιεί να είναι η ιδια αλλα να την εκφράζει με πολύ διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτός!

 

Για αυτό κιολάς, πάντα ζητάω συγνώμη, και ρωτάω αν έγινα κατανοητός, γιατί πολλές φορές έχω παρεξηγηθεί για κάτι που είπα, χωρίς εγώ να εννοώ αυτό!

 

Με συνχωρείς και πάλι αλλά πιστεύω ότι σαν καθηγητής έπρεπε να το γνωρίζεις για να καταλαβαίνεις και τα παιδιά στα οποία διδάσκεις.

 

Ευχαριστώ για την κατανόηση, παρότι βγήκα εκτός topic!

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κύριε G.OIKONOMOU πρώτον δεν νομίζω να είπα κάτι που σας προσέβαλε. Και δεύτερον δεν ανέφερα δείκτη νοημοσύνης για να γίνει αντικείμενο συζήτησης αλλά για να απαντήσω χιουμοριστίκα στο φίλο messier.

 

Τρίτον δεν είπα τίποτα που δηλώνει ότι αγνοώ την ιστόρια της επιστήμης αλλά ότι δεν μπορω ακόμη να είμαι σίγουρος για τις σύνχρονές θεωρίες, αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Και τουλάχιστον στην επιστήμη που σπουδάζω έχει αποδειχθεί σωτήρια!

 

Με την Αστρονομία ασχολούμαι απο 14 ετών και φυσικά σε αυτά τα πέντε χρόνια όχι μόνο εγώ, αλλά και ο Αξιότιμος και Σεβαστός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής θα μπορούσε να κάνει λάθος...

 

Ευχαριστώ για την κατανόηση, και θα σας παρακαλούσα θερμά, εάν σας πειράξει κάτι που πώ, να το συζητήσουμε σε επιπεδο Π.Μ και να μην δημιουργούνται εντάσεις στο forum! Ευχαριστώ και πάλι.

Δευτεροετής φοίτητής μηχανολογίας ΕΜΠ

Έτός γεννήσεως 1986

 

Υ.Γ: Για όσους παραξενέυονται δεν είμαι 55 ετών αλλα 19, τα 55 χρόνια είναι ο χρόνος που πέρασε απο τον θάνατο του γνωστού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ουτε η πρώτη ,ούτε η τελευταία φορα που ο Netdamon (δαίμων του διαδικτυου!)επεμβαίνει και αλλοιώνει εντυπώσεις!!!

Θεωρώ εξαίρετη και εξαίρετου ήθους την απάντηση!!!

***********************************************

Λοιπόν , ποσο ευκολα δημιουργουνται παρεξηγήσεις:

Oποιοσδήποτε μπορει να "αρπαχτεί" απο διφορούμενη έκφραση κάποιου,μιλάμε για ένα "δεν", ένα "και", ένα "αν", να το συνδυάσει με ένα προσωπικό βίωμα και να αρχίσει το γλέντι!!!

***********************************************

Προτείνω απο δω και πέρα να θεωρείται καθε απάντηση "αθώα" εως ότου αποδειχτεί "ενοχη" και όχι "ενοχη" εως ότου αποδειχτεί "αθώα"!!!

Φιλικότατα προς όλους

Μαχ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΕΣΛΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΩΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.

ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΜΑΛΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΟΥ (ΦΥΣΙΚΗ) ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΑΘΑΙΝΩ (ΠΑΝΕ 20ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ)

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης