Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια και χαρα!

Εχω παρατηρήσει οτι ενω ολοκληρώνω την διαδικασία επεξεργασίας μιας αστροφωτογραφίας στο photoshop (PS6), η εικονα που βλεπω στο πρόγραμμα, διαφέρει απο την εικόνα που βλέπω μέσω αλλων viewers ( πχ microsoft picture viewer)....

Αναρωτιέμαι αν υπαρχει καποιος κοινός τόπος, καποια ρύθμιση σε παραμετρο, οπου ολα τα προγράμματα "βλέπουν με το ίδιο μάτι"...

:-k :-k

Καλο καλοκαιρι σε ολους!

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Κώστα,

Νομίζω πως έχει να κάνει με τα color profiles. Τί ρυθμίσεις έχεις στα Color Setting; Μπορεί ένα αρχείο να έχει ενσωματωμένο profile διαφορετικό από αυτό με το οποίο δουλεύει το photoshop στο RGB.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Ανδρέα δεν πολυγνωρίζω αυτες τις λεπτομέριες.....παντως πάνω σε αυτή τη ρυθμιση κάνω την όποια επεξεργασία....(ετσι ηταν εξ αρχής νομίζω....)

1312365642_9-8-20145-57-32.png.46c0799ca31a0a13c53caa1cbd1fc822.png

Δημοσιεύτηκε

Τα αρχεία εικόνας μπορεί να περιέχουν μέσα πληροφορίες για color profiles, στην ουσία την παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιούν. Κάποια προγράμματα αγνοούν αυτή την παλέτα (κακώς), κάποια τη χρησιμοποιούν.

Έχω βρει ένα χρήσιμο αρχειάκι (συνημμένο) για να δεις πως συμπεριφέρεται κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και το αν δίνει σημασία στην παλέτα. Δες πως μπορεί να δίνει εντελώς διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το αν χρησιμοποιεί την παλέτα ή όχι.

Εγώ σαν viewer χρησιμοποιώ το irfanview (τον οποίο και προτείνω) όπου μπορείς με την επιλογή Options --> Properties --> Zoom/Color management --> Enable color management να επιλέξεις αν κάνεις ή όχι διαχείριση παλέτας χρώματος. Έχει κάποια χρονική επιβάρυνση στο φόρτωμα αν κάνεις.

Browser_Color_Test.zip

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ανδρεα, ευχαριστώ για την υπόδειξη!

Τελικα ειχες δικαιο, ηταν θέμα colour settings....εθεσα τις παρακάτω τιμες, (τυχαία) και βλεπω την ιδια εικόνα παντού (ετσι νομίζω τουλάχιστον). :)

Παρεμπιπτοντως στην φωτογραφια που ανεβασα, φαινεται και το υπερκαινοφανες 2014J.Στις αλλες εμφανίσεις, ηταν πολυ δυσδιακριτο...

1799841692_13-8-20147-51-38.png.cf271911ad0ec72497b62133c63c424a.png

m82web.jpg.08105eacc9658d4edd58c639b1c89e22.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης