Vensius Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Συνάδελφοι θα χρειαστώ σας παρακαλώ τη συμβουλή σας βάσει εμπειρίας. Καθώς χτες προσπαθούσα να κάνω ισημερινή ευθυγράμμιση με την EQ5 παρατήρησα οτι στρέφοντας τη βάση για να βάλω τη κασιόπη στη σωστή θέση (δεν κάνω αστροφωτογραφία οπότε πάω με το stelarium στο περίπου) η κίνηση της ορθής αναφοράς στην αρχή ήταν μαλακή αλλά σε ένα σημείο γινόταν πολύ σκληρή. Νόμιζα αρχικά οτι κάποιο καλώδιο φρακάρει σε κάποιο σημείο της βάσης κατά την περιστροφή. Δεν βρήκα όμως τίποτα. Υποθέτω οτι υπάρχει κάποια τροχοπέδη στο εσωτερικό της στήριξης στο συγκεκριμένο σημείο. ΔΕΝ μου το έχει ξανακάνει και δεν ξέρω πώς να την καθαρίσω. Κάποια ιδέα;
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Δυστυχώς δεν ξέρω ακριβώς πως είναι στην EQ5 αλλά στην EQ6, πάντως, υπάρχουν βίδες που μπορείς να σφίξεις/ξεσφίξεις τον άξονα και να εξαλείψεις τον τζόγο ή, αν σφιχτούν πολύ, να κάνεις τη βάση να κολλάει. Δες: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11877 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11061 Σαν πρώτη μη επεμβατική μέθοδο μπορείς να δοκιμάσεις να εντοπίσεις τις αντίστοιχες δικές σου βίδες και να δεις με προσοχή καθώς αν δεν είναι από εκεί το πρόβλημα θέλουν προσεκτική ρύθμιση για να μην έχεις τζόγο. Φυσικά πάντα θα μπορούσε κάτι να έχει σπάσει μέσα στη βάση σου που θα φανεί με ένα λύσιμο. Προτείνω να περιμένεις λίγο να πάρεις και κάποια άλλη γνώμη, μήπως σε κάποιον έχει συμβεί το ίδιο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Μηπως εβαλες κατι παραπανω και την ζορισες ??ή μηπως δεν πατουσε καλα ?ισως το τροφοδοτικο ''εκοψε'' εκεινη την στιγμη ?? Νικος. Νικος Π.
Vensius Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Το ζόρισμα το ένοιωσα όταν έκανα ευθυγράμμιση οπότε δεν υπήρχε πάνω της τηλεσκόπιο ή βάρος και φυσικά δεν την κινούσα με ρεύμα. Θα δοκιμάσω να την ανοίξω γιατί η βάση ήταν φυλαγμένη και επί της ουσίας δεν έχει ζοριστεί από την προηγούμενη φορά. Αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να σημαίνει σφίξιμο σε συγκεκριμένο σημείο της περιστροφής ας μου πει.
raxxla Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2014 Το έπαθα πριν 2 χρόνια στην HEQ5 μου και ήταν απλά ο πλαστικός (για πέταμα στην κυριολεξία) ασημής δακτύλιος με την κλίμακα για το RA (setting circles). Έβγαλα εντελώς το (τα) βιδάκι που τον σταθεροποιούν και δεν ξανασχολήθηκα με δαύτο. Ελπίζω να είναι κάτι τόσο απλό, καλή συνέχεια. Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα