dimbulma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2014 Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθεια σας στην επιλογή του πρώτου μου τηλεσκοπίου...θα προσπαθήσω να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ ωστε να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε! Καταρχήν ασχολούμαι με την παρατήρηση περίπου ένα εξάμηνο...Έχω ένα ζευγάρι κιάλια celestronupclose 10x50. Έχω προμηθευτεί το backyard's astronomer guide, χάρτες και κάποια προγράμματα προσομοίωσης του ουρανού στο pc. Αποκτάω σιγά σιγά μια εξοικείωση με την αναγνωριση των ουράνιων αντικειμένων αλλά και την κίνηση τους.Με ενδιαφέρει η παρατήρηση Σελήνης, πλανητών αλλά και του καταλόγου messier, τουλάχιστον για αρχή... Προς το παρών λέω όχι στην αστροφωτογράφηση.. Ένα ποσοστό γύρω στο 90% των παρατηρήσεών μου θα γίνεται από την ταράτσα του σπιτιού μου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, πολύ κοντά στο κένρο της Αθήνας. Το budget μου την συγκεκριμένη εποχή φτάνει στα 700-750 ευρώ maximum, μαζί με τα παρελκόμενα που τυχόν θα χρειαστώ(νέος ερευνητής αν χρειάζεται, προσοφθάμια κλπ.) και θα ήθελα με το συγκεκριμένο ποσό να συνδυάσω απόκτηση γνώσεων, ψυχαγωγία, αλλά και ευκολία και πρακτικότητα. Με βάση την δική μου έρευνα πάνω στο θέμα νομίζω ότι καταλήγω σε κάποιο skywatcher dobsonian, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω για τις ιντσες... Εννοείται πως είναι δεκτή και οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή πρόταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Αστροφιλε καλως ηρθες στην παρεα. Κατα την πιο λογικη αποψη θα προτεινα να αποφυγης το dob,και αυτο γιατι το 90% οπως αναφερεις θα το δουλευεις μεσα στην φωτορυπανση,τοτε στο ματισου θα φτανει μια ασπριλα και με ελαχιστα ξεπλυμενα ουρανια αντικειμενα,φθανοντας σε απελπιστικα ορια την αντοχη σου.Εφοσον δεν θα ασχοληθεις με φωτογραφηση στο αμεσο μελλον,θασου προτεινα να δεις την λυση ενος Mak πανω σε μια EQ 5.Ελπιζω να βοηθησα.
ckormpos1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Καλώς ήρθες φιλέ!Εγώ θα σου πρότεινα ενα διοπτρικό όπως το nextstar 102 SLT της celestron.http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1073 H ενα κατοπτρικο οπως το 150/750 Black Diamond EQ3-2 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2308 Έλεγξε όμως και αυτά τα εισαγωγικά αρθρα: http://www.astrovox.gr/telescopes.html Καλη συνεχεια! ''...Λειψανα αστρων με μορφες αραχνιασμενες'' Οδυσσεας Ελυτης Τhe Delphinus Observatoryhttp://delphinusobservatory.blogspot.gr/
gregohks Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2014 Μεταχειρισμένο 8άρι:~250 ευρώ. Έναν 12άρι προσοφθάλμιο (premium ή μη το αποφασίζεις εσυ):120 εως 400+ευρώ. Τα υπόλοιπα βενζίνη για Πάρνωνα ή όπου αλλού σε βολεύει.
dimbulma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ και τους τρεις!!! Με βοήθησε αρκετά ο καθένας με τον τροπο του. Κατεληξα στο dobsonian 8'' και ανυπομονω!! Ευχαριστώ και παλι.
Αστρονομος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις, το έχω και εγώ αυτό το τηλεσκόπιο και είναι καταπληκτικό θα το απολαύσεις. Θυμήσου όμως όπως αναφέρθηκε ότι θα αποδώσει στο μέγιστο σε σκοτεινό ουρανό έχει μεγάλη σημασία.Καλές παρατηρήσεις!
gregohks Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2014 Το έχω και εγώ,και μπορώ να πω ότι έχει να σου δείξει ΠΑΡΑ πολλά,ακόμα και από μέτριους ουρανούς.Καλορίζικο
Crazy_teacher.l Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθεια σας στην επιλογή του πρώτου μου τηλεσκοπίου...θα προσπαθήσω να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ ωστε να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε! Καταρχήν ασχολούμαι με την παρατήρηση περίπου ένα εξάμηνο...Έχω ένα ζευγάρι κιάλια celestronupclose 10x50. Έχω προμηθευτεί το backyard's astronomer guide, χάρτες και κάποια προγράμματα προσομοίωσης του ουρανού στο pc. Αποκτάω σιγά σιγά μια εξοικείωση με την αναγνωριση των ουράνιων αντικειμένων αλλά και την κίνηση τους.Με ενδιαφέρει η παρατήρηση Σελήνης, πλανητών αλλά και του καταλόγου messier, τουλάχιστον για αρχή... Προς το παρών λέω όχι στην αστροφωτογράφηση.. Ένα ποσοστό γύρω στο 90% των παρατηρήσεών μου θα γίνεται από την ταράτσα του σπιτιού μου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, πολύ κοντά στο κένρο της Αθήνας. Το budget μου την συγκεκριμένη εποχή φτάνει στα 700-750 ευρώ maximum, μαζί με τα παρελκόμενα που τυχόν θα χρειαστώ(νέος ερευνητής αν χρειάζεται, προσοφθάμια κλπ.) και θα ήθελα με το συγκεκριμένο ποσό να συνδυάσω απόκτηση γνώσεων, ψυχαγωγία, αλλά και ευκολία και πρακτικότητα. Με βάση την δική μου έρευνα πάνω στο θέμα νομίζω ότι καταλήγω σε κάποιο skywatcher dobsonian, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω για τις ιντσες... Εννοείται πως είναι δεκτή και οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή πρόταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων καλώς ήρθες στην παρέα όπιο και να αγοράσεις κάθε στιγμή που θα κοιτάζεις ψιλά κάτι άλλο θα ψάχνεις..καλή συνέχεια και καθαρούς ουρανούς... Φιλικά Κωνσταντίνος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα