Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με τα μεταπτυχιακα στο εξωτερικο για αστρονομια,αστροφυσικη,καθως εχω απελπιστει και δεν ξερω απο που να ξεκινησω το ψαξιμο.Εχει καποια χρονια που εχω τελειωσει το φυσικο και λογω οικονομικης αδυναμιας δεν συνεχισα τις σπουδες αμεσως μετα το πτυχιο.Το κολλημα ομως με την αστρονομια δεν φευγει κι επειδη πιστευω πως ποτε δεν ειναι αργα,σκεφτομαι να το ψαξω και να δω ποσο εφικτο ή μη είναι τελικα να το κυνηγησω ή να αρκεστω στα ερασιτεχνικα.

Ξερω οτι πολλοι απο σας θα μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας...

Που να απευθυνθω?Τι εξετασεις χρειαζονται?Χρηματικο υποβαθρο σιγουρα...?

Κατι τετοιο δεν υφισταται πλεον στην Ελλαδα με την πορεια που ακολουθουν τα πανεπιστημια,οποτε μονο στο εξωτερικο θα μπορω να προσανατολιστω φανταζομαι...

Ευχαριστω εκ των προτερων :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Είναι πολύ σπουδαίο που αγαπάτε την Αστρονομία και εύχομαι αυτό το πάθος να μην φύγει ποτέ..! Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η ηλικία σας.. :-k Δυστυχώς, κυρίως στο εξωτερικό, υπάρχει ηλικιακό όριο στα 32 χρόνια..Ακόμη και να μην είναι απαγορευτικό δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να σας δώσουν acceptance.. Τα δίδακτρα κυμαίνονται ανάλογα με τους στόχους σας..Από 1900 Ευρώ το χρόνο μέχρι 18000 Ευρώ..Υπάρχουν μερικά πανεπιστήμια όπου δεν έχουν δίδακτρα αλλά και πάλι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το κόστος διαβίωσης (σίτιση+ στέγαση)..Αν απευθύνεστε για Ευρώπη, χρειάζεται το IELTS (δέχονται και το ΤOEFL)

Πάντως να μην αποπαίρνετε τα ελληνικά πανεπιστήμια..Έχουν αρκετά αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα..!

Αυτά!

Δημοσιεύτηκε

Αυτο ειναι που σκεφτομαι,οτι μαλλον αργησα...

Καθολου δεν αποπαιρνω τα ελληνικα πανεπιστημια,ισα ισα στην Ελλαδα σπουδασα.Απλα οπως βλεπω τις συνθηκες χρηματοδοτησης πιστευω οτι δεν δινουν την αρμοζουσα σημασια και τα κονδυλια για ερευνα κλπ.Γενικα η Αστροφυσικη στο εξωτερικο ανθιζει και δινει τις καλυτερες βασεις...

Οπως και να εχει σας ευχαριστω!

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και απο μένα.

Εγώ πάλι νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Απ΄όσο θυμάμαι από τις δικές μου σπουδές στην Βρετανία ( είμαι και εγώ φυσικός) , δεν υπήρχε ηλικιακό όριο στα μεταπτυχιακά .

(Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι το βρετανικό Open University ξεκινησε την λειτουργια του ακριβώς για να ικανοποιήσει την ανάγκη μεγαλύτερης ηλικιακά "πελατείας" ! )

Αναρωτιέστε πού να ψάξετε... ας βοηθήσω με αυτην την ερώτηση

Μία καλή αρχή είναι τα μορφωτικά ινστιτούτα των χωρών μου σας ενδιαφέρουν

π.χ British Council για σπουδές στα βρετανικά πανεπιστήμια,

Γαλλικό Ινστιτούτο για Γαλλία

Ινστιτούτο Γκαίτε για Γερμανία / Αυστρία

ή και οι πρεσβίες των χωρών σε άλλες περιπτώσεις.

Όλα τους, οργανώνουν , τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο , ημερίδα/ εκθεση με πληροφορίες για σπουδες τις χώρες τους.

Κάντε τους ένα τηλέφωνο και ζητήστε συγκεκριμένες πληροφορίες και είμαι σίγουρος ότι θα σας κατατοπίσουν.

Απο εκεί και πέρα μπορείτενα επικοινωνήσετε με το ίδιο το πανεπιστήμιο που σας ενδιαφέρει.

Τι εξετάσεις θα χρειαστείτε ;

Μάλλον πιστοποιήσεις της προηγούμενης βαθμίδας του γνωστικού σας αντικειμένου και πιστοποιητικό επάρκειας της γλώσσας που γίνεται το μεταπτυχιακό.

Δεν ξέρω τι γλώσσα μιλάτε και σε ποιό βαθμό ευχέρειας την μιλάτε αλλά πλέον πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν μεταπτυχιακά στην Αγγλική .

¨Ολα τα μεταπτυχιακά κοστίζουν και φυσικά όπως ανέφερε και η bellatrix, πρέπει να υπολογισετε και το κόστος διαβίωσης για την διάρκεια του μεταπτυχιακού.

Παραθέτω, μερικές σελίδες που ίσως σας φανούν χρήσιμες

http://www.findamasters.com/search/courses.aspx?SAID=62

http://www.mastersportal.eu/study-options/268451922/astronomy-netherlands.html

http://www.open.ac.uk/science/physical-science/

ορίστε και ένα μεταπτυχιακό στην Φερράρα της Ιταλίας στα Αγγλικά

http://www.mastersportal.eu/studies/29186/physics.html

(έχετε επίσης υπόψη σας ότι υπάρχουν μεταπτυχιακά με μαθήματα και εκείνα με έρευνα.)

Ελπίζω να βοήθησα στην κατεύθυνση της αναζήτησή σας....

Per aspera ad astra...
Δημοσιεύτηκε

Κάποιες σχολές κάνουν εγγραφές και το εαρινό εξάμηνο,οπότε μη σταματάς να κοιτάς.

Αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις μεταπτυχιακό του χρόνου, μπορείς να κάνεις ένα φρεσκάρισμα τις γνώσεις σου και προγραμματισμό.

Για συγκεκριμένα τμήματα δε μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή.

Θέλει καλό ψάξιμο.Αν έχεις αποφασίσεις περίπου με ποιόν τομέα θέλεις να ασχοληθείς(οπτικό φάσμα ή ράδιο κ.λπ.) μπορείς να αποκλείσεις κάποια τμήματα που δε πληρούν τα κριτήρια σου.

Το οικονομικό είναι πάντα ένα θέμα και τα πιο πολλά τμήματα δίνουν πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους.

Καλό ψάξιμο :D

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Να ειστε καλα,παιδια!Πολυ κατατοπιστικοι.

Ετσι,να παιρνω θαρρος, γτ πραγματικα

δεν πρεπει ν'αφηνουμε οτι μας ενδιαφερει πολυ! :roll:

Δημοσιεύτηκε

Διαφωνώ για το θέμα ηλικίας: στην Ελλάδα είναι που έχουμε το κόμπλεξ, έξω είναι λιγότερο θέμα. Αλλά στο να σε δεκτούν κάπου θα κοιτάξουν τι έκανες αυτά τα χρόνια, και αναλόγως μπορεί να το θεωρήσουν καλό ή κακό.

Να ρωτήσω, ποιό Φυσικό τελείωσες και με τι βαθμό; Σε γλώσσες πως τα πας; Για παράδειγμα αν στα αγγλικά είσαι πολύ άνετη και ήσουν από τους καλούς της χρονιάς σου, θεωρητικά μπορείς να δώσεις GRE για Πανεπιστήμιο στην Αμερική. Τα πολιτειακά Πανεπιστήμια είναι και καλά και φτηνά και αν είσαι πολύ καλός σε πληρώνουν αντί να τους πληρώνεις. Αν ξέρουν ότι είσαι καλός από την αρχή (δηλαδή έχεις καλούς βαθμούς, συστατικές, GRE) όταν σε αποδέχονται σου δίνουν λεφτά από την αρχή, αλλιώς μπορείς να δείξεις την αξία σου εκεί να πάρεις οικονομική βοήθεια (με μορφή assistanship ή fellowship) στη συνέχεια. Φυσικά το Master είναι 1.5-2 χρόνια και το PhD είναι 5 χρόνια. Η διαδικασία αιτήσεων για την επόμενη χρονιά ολοκληρώνεται το Γενάρη περίπου, για του χρόνου θα έπρεπε ήδη να δίνεις GRE.

Στην Αγγλία τα πράγματα είναι πιο απλά, αν έχεις χρήματα (ανάλογα με το πανεπιστήμιο είναι χονδρικά 5-10 χιλιάδες, ίσως τα φτηνά να είναι στη Σκωτία - και υπάρχουν βέβαια και οι ακριβές εξαιρέσεις) σε δέχονται σχετικά εύκολα και μάλιστα μπορείς να κάνεις αίτηση για του χρόνου και κοντά στο καλοκαίρι (σε μερικά μέχρι και Αύγουστο!).

Τώρα, οι σπουδές σε Αγγλία και Αμερική δεν έχουν καμία σχέση απολύτως. Όπως επίσης δεν έχουν σχέση και με τις σπουδές στην Ελλάδα. Αλλά μεγάλη συζήτηση...

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε
Διαφωνώ για το θέμα ηλικίας: στην Ελλάδα είναι που έχουμε το κόμπλεξ, έξω είναι λιγότερο θέμα. Αλλά στο να σε δεκτούν κάπου θα κοιτάξουν τι έκανες αυτά τα χρόνια, και αναλόγως μπορεί να το θεωρήσουν καλό ή κακό.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κόμπλεξ στην Ελλάδα..Έμαθα μάλιστα πριν λίγες μέρες ότι στο μεταπτυχιακό του ΑΠΘ μπήκε φέτος κάποιος που είναι 40 ετών..Δεν είναι θέμα κόμπλεξ αλλά ανταγωνισμού που μάλιστα υφίσταται περισσότερο έξω..!Έκτος αν έχει ΤΟ βιογραφικό όπου εκεί υπάρχει η εξαίρεση..

Δημοσιεύτηκε

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κόμπλεξ στην Ελλάδα..Έμαθα μάλιστα πριν λίγες μέρες ότι στο μεταπτυχιακό του ΑΠΘ μπήκε φέτος κάποιος που είναι 40 ετών..Δεν είναι θέμα κόμπλεξ αλλά ανταγωνισμού που μάλιστα υφίσταται περισσότερο έξω..!Έκτος αν έχει ΤΟ βιογραφικό όπου εκεί υπάρχει η εξαίρεση..

Δηλαδή το ότι συζητήθηκε το γεγονός πως μπήκε κάποιος 40 ετών σε μεταπτυχιακό εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό έτσι;

Δημοσιεύτηκε
Δεν σχολιάστηκε και δε αρνητικά..Ήταν τελείως διαφορετικό το subject του θέματος..!Αυτά για την οποιαδήποτε καχυποψία ή κακεντρέχεια! :P

Δε με καταλαβαίνεις...

Λέω, ότι σε άλλες χώρες το γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο. Δε θα ανέκυπτε καν σε συζήτηση. Ή θα μου έλεγες ότι σε πολλά τμήματα υπάρχουν 40ρηδες και 50ρηδες.

Δημοσιεύτηκε

Η αληθεια ειναι οτι εχουμε καποια κολληματα στην Ελλαδα που τα αφηνουμε να μας εμποδιζουν...

Κι εγω στην ηλικια μου κολλαω.

Τελειωσα στη Θεσσαλονικη με λιαν καλο βαθμο και ειμαι πολυ καλη στα Αγγλικα.

Στην Αγγλια πιστευω οτι δεν θα ειχα ιδιαιτερο θεμα,αλλα ειχα πελαγωσει και δεν ηξερα πο που να πιασω το ψαξιμο,τωρα,αρκετα χρονια μετα.Αν ημουν φρεσκια αποφοιτος και ειχα τη δυνατοτητα,τωρα δε θα το συζητουσα καθολου.

Βεβαια οσο το σκεφτομαι,το κυριοτερο θεμα ειναι να θελεις κατι πολυ στη ζωη σου.Απο κει και περα θα πρεπει να αντιμετωπισεις τις υλικες δυσκολιες,αλλα αν εχει στοχο κανεις,ολο και κατι γινεται!Θελω να πιστευω...

Στην τελικη,ο χρονος ειναι κατι εντελως σχετικο....

Και παλι να ειστε καλα παιδια για την συζητηση :D

Δημοσιεύτηκε
Γιατί όχι μεταπτυχιακό αστροφυσικής στην Αθήνα; Είναι δωρεάν και έχει ακριβώς τις ίδιες πιστωτικές μονάδες με του εξωτερικού. Αυτό που μετράει πλέον είναι οι πιστωτικές μονάδες. Στην Ελλάδα η Αστροφυσική δεν έχει μέλλον ούτε παρόν αλλά τουλάχιστον δεν θα ξοδέψεις όλα τα λεφτά σου σε δίδκατρα ενώ μπορείς να πας στη χώρα σου και να τελειώσεις το μεταπτυχιακό. Οι περισσότεροι τελειώνουν εδώ και για διδακτορικό όπου θα αμοίβονται, πάνε εξω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης