giovanist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Xαιρετω ολους τους αστροφιλους, παραμονη χριστουγεννων παρελαβα το καινουριο μου τηλεσκοπιο, Celestron nextstar Evoloution 9.25" και ειπα να το μοιραστω μαζι σας! Απο εμφανιση κουκλα, θα δουμε και απο συμπεριφορα... ΚΑΛΗ πρωτοχρονια σε ολους , και καλη χρονια με υγεια και οτι επιθυμει ο καθενας ξεχωριστα..!
bstavlas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Καλορίζικο ! Εγώ το παρέλαβα αρχές Δεκέμβρη ... θέλει λίγο χρόνο να κρυώσει αλλά οι εικόνες που μου έδωσε είναι εκπληκτικές .Ξεκίνα την παρατήρηση με κάτι που χρειάζεται λιγότερες μεγεθύνσεις και όσο περνά η ώρα ανέβα .Με λίγη εμπειρία ο χρόνος στησίματος είναι ελάχιστος και η θέση παρατήρησης άνετη. Θα ήθελα βέβαια να έρχεται με 2'' διαγώνιο ως standar αξεσουάρ, αλλά τι να κάνει κανείς. Αυτή την στιγμή ψάχνω ένα καλό setup για 2'' διαγώνιο αν έχει κανείς κάποια καλή πρόταση, είναι ευπρόσδεκτη βεβαίως Ο χώρος που υπάρχει μεταξύ σωλήνα και βάσης σε θέσεις κοντά στο ζενίθ είναι περιορισμένος, οπότε ψάχνω κάτι μαζεμένο που να μου δίνει και το λιγότερο back focus (αν το λέω σωστά) Πρόσεχε το red dot finder ,το dovetail που συρταρώνει είναι ευαίσθητο και μπορεί να ξεκολλήσει (το έπαθα :/ ) Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
giovanist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2014 Σ"ευχαριστω πολυ, κι εσυ να το χαρεις! Εγω λιγο το εβγαλα εξω δε προλαβα εξαλου..Το δουλεψες καθολου με τνν εφαρμογη της celestron? (skyportall) μου κολουσε καπιεσ φορες! ισως να μην ειναι η εφαρμογη καλη! και ελαχιστες φορες δεν εβρισκε το wifi! Εχω δουλεια ακομα μιας και δεν εχω ξαναχειριστη GOTO τηλεσκοπιο. Ωσο για το διαγωνιο 2" μαλλον ειναι το πρωτο που θα παρω κι εγω, μαζι με ενα παρεκτασμα δροσου! Να εισαι καλα!!!
PanosSky Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2014 Καλορίζικα.......και καθαρούς ουρανούς..... ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
Crazy_teacher.l Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2014 Xαιρετω ολους τους αστροφιλους, παραμονη χριστουγεννων παρελαβα το καινουριο μου τηλεσκοπιο, Celestron nextstar Evoloution 9.25" και ειπα να το μοιραστω μαζι σας! Απο εμφανιση κουκλα, θα δουμε και απο συμπεριφορα... ΚΑΛΗ πρωτοχρονια σε ολους , και καλη χρονια με υγεια και οτι επιθυμει ο καθενας ξεχωριστα..! Καλορίζικα......!φίλε μου και καλές παρατηρήσεις..!!
bstavlas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 Φιλέ Γιάννη , Ακόμα δεν το χρησιμοποίησα με την εφαρμογή , αλλα μονο με το hand control .. Το δοκιμασα μια φορά αλλά επειδή είχε πολλές συσκευές τριγύρω δενμπορούσα να συνδεθω. Το ξαναδοκιμασα σπίτι κ δούλευε κανονικά. Μάλλον σημαντικό ρολο παιζει κ η συσκευή που θα το συνδέσεις. Είναι αρκετό έξυπνο το συστημα κ το να μπορείς παράλληλα να διαβάζεις λεπτομέριες για τον στοχο που παρατηρεις , προσθέτει στην εμπειρία . Ο σωλήνας ήρθε σε άψογη κατάσταση , ευθυγραμμισμενος σωστά χωρις ιχνος σκονης .Προσπαθησα να σπασω μερικούς διπλούς την πρωτη μέρα και ακόμα και πριν προλάβει να κρυώσει αρκετά εσπασε άνετα τον πολικό και στις 293χ τον castor . Προλαβες να το χρησιμοποείσεις καθόλου ή σε πρόλαβε η κακοκαιρία? Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 Καλορίζικο! Συμφωνώ πως τα SCT της Celestron είναι όντως σχεδιαστικά πολύ όμορφα! Ο σωλήνας SCT των 9.25 που πήρες έχει μακριά παράδοση και πολύ καλή φήμη! Καλές παρατηρήσεις! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
giovanist Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2015 Σας ευχαριστω ολους..,η αληθεια ειναι οτι με προλαβε ο καιρος και δε προλαβα να το χρησιμοποιήσω οσο θα ηθελα. Μονο σε μια πρωτη ευθυγραμμιση, και με το πρωτο του αντικημενο να το βρισκει με μεγαλη ακριβεια..,λιγο στο ΔΙΑ, και απο τοτε μονο συννεφα..!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ..να φτιαξει ο καιρος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα