Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Έχω ένα meade 8 SC και θέλω να κοτσάρω πάνω του ένα μικρό διοπτρικό για φωτογραφίες. Αλλά αφενός δε ξέρω τι εξοπλισμό dovetail πρέπει να αναζητώ στις αγγελίες κι αφετέρου δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι λειτουργικό καθώς το meade έχει διαγώνιο για να βλέπεις και φοβάμαι οτι αν το διοπτρικό είναι μακρύ θα χτυπάει το κεφάλι μου πάνω του όταν πάνω να δώ από το meade.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

large_sku_picture_0a421f.jpg.jpg.461c48f19d6d2ca8a50c9a173c16869d.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ο διαγώνιος δεν στριφογυριζει? Καντον λιγο δεξια και πιστευω θα εισαι κομπλε.Αν και δεν γνωριζω πολλα περι αστροφωτογραφιας...δωσε βαρυτητα στην στηριξη και σιγουρεψου ότι θα κρατησει το διοπτρικο...

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Δημοσιεύτηκε
Τι ακριβώς θες να κάνεις; Λες πως θες να βάλεις ένα τηλεσκόπιο για φωτογραφία αλλά πώς το εννοείς; Να φωτογραφίζεις από το διοπτρικό και να βλέπεις από το άλλο; Ή να το χρησιμοποιήσεις το ένα για οδήγηση και το άλλο για φωτογράφιση; Αν θες μόνο το ένα δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις και τα δύο πάνω.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Κωσταντίνε scott το meade που μου έδωσες μου άλλαξε τη ζωή, η ισημερινή στήριξη με έχει μαγέψει. Θέλω να κοτσάρω ένα διοπτρικό μικρό και φθηνό πχ το Bresse 70/700 για να φωτογραφίσω για πρώτη φορά με αυτό. Έχω μία Canon 400E και θέλω να αποπειραθώ να βγάλω λίγο τη σελήνη και τους πλανήτες. Το Meade θα το έχω για να κεντράρω στο στόχο και θα φωτογραφίζω με το Bresser.

Έχω διαβάσει τα σχετικά άρθρα και κατανοώ οτι χρειάζομαι σύστημα autoguide και ccd αλλά από κάπου πρέπει κι εγώ να ξεκινήσω και σκεφτόμουν μια μικρή επένδυση μιας που έχω κάποιον εξοπλισμό ήδη.

Αν μπορώ να φωτογραφίσω χωρίς το Bresser θα κοτσάρω κατευθείαν την φωτογραφική στο καταδιοπτρικό. Απλά διάβασα οτι τα καταδιοπτρικά είναι ό,τι χειρότερο για φωτογραφία κι επίσης αν έχω τη μηχανή πάνω, δεν θα είμαι σίγουρος για το τι φωτογραφίζω.

Δημοσιεύτηκε
Σου στέλνω τις παρακάτω φωτογραφίες για να δεις πως το έλυσα το πρόβλημα στήριξης των δύο τηλεσκοπίων. Την οδήγηση την κάνω βάζοντας προσοφθάλμιο με φωτεινό σταυρόνημα στο ένα από τα δύο τηλεσκόπια. Το μικρό που λες να αγοράσεις το 70διάμετρο με 700 εστιακή είναι F10 και δεν κάνει για φωτογράφηση βαθέως ουρανού. Είναι πολύ αργό. Οριακά κάνει για οδήγηση. Μη βιαστείς να αγοράσεις κάτι.

IMG_9454.thumb.jpg.ab25d21aa0ff73c7613978357e75383f.jpg

250255096_IMG_6595.thumb.jpg.0f617b52fb83cc1a47a327e7d70e00ea.jpg

567369424_IMG_6596.thumb.jpg.fd1611ce010cb80fcaff0b180e51a137.jpg

2068599809_IMG_6597.thumb.jpg.e8c130e50d67936f9f5925a4281461b7.jpg

589479661_IMG_6598.thumb.jpg.a82c6d3e6f77c77b444a8e9fdc2922da.jpg

179874524_IMG_6599.thumb.jpg.cd7f992d64ed67b867816448cf2d451f.jpg

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Μεγαλη η χαρα μου Δημητρη για τα καλα σου λογια!Να σου πω τωρα για τα ερωτηματα σου...

Το Bresser η αντιστοιχο ειναι πιο μακρυ απο το meade αποτε δεν ειναι οτι καλητερο.Καλητερα θα κατσει ενα maksutov 90mm η ενα μικρο ED απο 65μμ - 80μμ.Αν παρεις δευτερο τηλεσκοπιο για φωτο ΠΑΡΕ ED χωρις πολλα λογια,θα κανεις παπαδες στη φωτογραφιση,θα πας σε αλλη διασταση στο υπογραφω!Σε μεταχειρισμενα θα βρεις και καλη προσιτη τιμη.Εχεις πολυ καλο set up γιαυτο συνεχισε το με ποιοτικα τηλεσκοπια!Αυτο ομως δεν ειναι απαρετητο να το κανεις τωρα γιατι θα μπεις σε πολλα εξωδα και αυτο το μοντελο ειναι για φωτο με οδηγιση και θελει και αλλα extra....Προτινω να ασχολιθεις με Piggy back γιατι αυτα που θελεις να φωτογραφισεις μπορεις και με την καμερα με φακο.Επισης προτινω να δεις πολυ σοβαρα τον φακο στις αγγελιες του Αλεξανδρου (Voliotis) τον Jupiter 200mm, θα με θημιθεις, στο υπογραφω και αυτο!Τωρα για τους πλανητες και deep skyεννοειται οτι θα φωτογραφισεις με το meade γιατι τα καταδιοπτρικα ειναι πολυ καλα για φωτογραφιση!Αυτο που διαβασες για τα καταδιοπρικα δεν ειναι σωστο,τα κανουν ολλα καλα απλος δεν ειναι εξειδικευμενα σε καποιο τομεα.

Σου αλλαζω λιγο το πλανο το ξερω :) ,το λεω για καλο ομως :)

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε
Απλά διάβασα οτι τα καταδιοπτρικά είναι ό,τι χειρότερο για φωτογραφία κι επίσης αν έχω τη μηχανή πάνω, δεν θα είμαι σίγουρος για το τι φωτογραφίζω.

Ένα 8άρι SCT σε ισημερινή είναι πάρα πολύ ικανό όργανο για φωτογράφιση ηλιακού συστήματος. Με μια κάμερα που κάνει για ηλιακό σύστημα (από μια webcam των 50 ευρώ έως μια καλή πλανητική κάμερα που βρίσκεις με 200 ευρώ) και έναν barlow (που ίσως ήδη διαθέτεις) έχεις ένα σύστημα για πλανητική/σεληνιακή φωτογράφιση που μπορεί να δώσει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα! Προτείνω να κινηθείς σε αυτή την κατεύθυνση (αρχικά) μιας και δε χρειάζεται μεγάλη επένδυση και έχει εύκολο ξεκίνημα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης