Jump to content

Αξιοπιστία website για αγορά τηλεσκοπίου


leandros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

 

Εδώ και ένα χρόνο περίπου ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αστρονομία. Έχω ένα ζευγάρι κυάλια 10x50 και τώρα ψάχνω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο. Με την έρευνα αγοράς που έχω κάνει έχω καταλήξει στο SKYWATCHER BLACKDIAMONT 150/750 EQ3-2.

 

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:

Βρήκα την παρακάτω προσφορά για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο το οποίο μαζί με τα μεταφορικά είναι 150 ευρώ φθηνότερο από αγορά στην Ελλάδα. Καθώς όμως το συγκεκριμένο site δεν έχει τη δυνατότητα αντικαταβολής και επειδή έχω ένα φόβο για τις αγορές από το internet θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχετε υπόψη σας και αν έχετε άποψη για τις υπηρεσίες του.

 

http://www.promo-optique.com/telescopeskywatcher150750sueeq32blackdiamondmotorisable-p-2425.html

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σωκράτης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα,

 

Καλώς ήρθες στο AstroVox. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο site. Καλό είναι να βεβαιωθείς προτού προχώρησης στην αγορά για το αν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ στην αναγραφόμενη τιμή, το κόστος των μεταφορικών όπως επίσης και για το αν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό ασφάλιση κατά την μεταφορά.

 

Το τηλεσκόπιο είναι μεγάλο σε μέγεθος και φυσικά ευαίσθητο σε χτυπήματα ή πτώσεις (υπάρχει ένα πρόσφατο παράδειγμα για άφιξη τηλεσκόπιου από το εξωτερικό με σπασμένο το πρωτεύον κάτοπτρο).

 

Εγώ προσωπικά έχω κάνει αρκετές αγορές από την Telescope Servise στην Γερμανία και κάποιες από την First Light Optics, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με σωστή και άμεση εξυπηρέτηση, όχι όμως σε τόσο μεγάλα αντικείμενα.

 

Όσα τηλεσκόπια έχω αγοράσει (7) τα έχω προμηθευτεί όλα από καταστήματα της Ελλάδος.

 

Φυσικά η διαφορά της τιμής του από το site που έχεις βρει με αυτήν της Ελλάδος είναι πολύ μεγάλη!

 

Φιλικά,

 

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα,

 

προσωπικά έχω πάρει το ρίσκο και έχω αγοράσει από το εξωτερικό σχετικό μεγάλου όγκου τηλεσκόπιο (Orion XT8 Intelliscope), συγκεκριμένα από το astroshop.eu. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την μεταφορά, το τηλεσκόπιο έφτασε σε άψογη κατάσταση. Η πληρωμή έγινε με Paypal, αλλά θα μπορούσε να γίνει και με αντικαταβολή, αυξάνοντας όμως το κόστος παράδοσης.

 

Από το astroshop έχω προμηθευτεί και άλλα είδη. Όλα ήταν άψογα, εκτός από ένα R.A. motor, το οποίο ήταν ελαττωματικό και επιστράφηκε με οδηγίες που δόθηκαν από το τεχνικό τους Τμήμα (έστειλαν με e-mail ακόμα και την καρτέλα του δέματος επιστροφής για την courier).

 

Γενικά, επειδή η τιμή που δίνεται για το τηλεσκόπιο που αναφέρεις είναι όντως χαμηλή, καλό θα ήταν να τσεκάρεις τυχόν πρόσθετες επιβαρύνσεις (φόροι, ΦΠΑ) καθώς και ενδεχόμενο ακριβότερο κόστος μεταφοράς από Γαλλία.

 

Τέλος, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και μια εναλλακτική που προσφέρεται από κάποια e-shops, αυτή της εγγύησης της χαμηλότερης τιμής. Το astroshop που ανέφερα παραπάνω διαθέτει τη σχετική υπηρεσία, την οποία την έχω δοκιμάσει και δουλεύει: εάν κάποιος βρει φθηνότερη τιμή σε κάποιο προϊόν, τους στέλνει ένα e-mail και απαντούν με μια προσωπική προσφορά - πάντοτε φθηνότερη - η οποία έχει ισχύ περίπου 20 ημέρες.

 

Ανδρέας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η paypal με την πολιτική και τη ισχύ της, είναι μεγάλη εγγύηση για αγορές από εξωτερικό. Καλό θα ήταν να την χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον στην αρχή......

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοήθησαν πάρα πολύ.

 

Τελικά παράγγειλα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο από το Astroshop. Τους ενημέρωσα για την προσφορά του γαλλικού website και μου έκαναν την ίδια τιμή και επιπλέον έχουν χαμηλότερα μεταφορικά και άμεσο χρόνο παράδοσης (ο Γάλλος θα το παρέδιδε στο τέλος Μαρτίου - δεν ξέρω Γαλλικά και δεν το πήρα χαμπάρι :lol: ).

Επίσης με ενημέρωσαν ότι το τηλεσκόπιο είναι ασφαλισμένο για ζημιά κατά τη μεταφορά.

Ως απολίθωμα του παρελθόντος σαν τρόπο πληρωμής προτίμησα την αντικαταβολή (αλλά ακόμα και με την επιπλέον χρέωση για την αντικαταβολή τα μεταφορικά έρχονται χαμηλότερο από το Γάλλο).

 

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας!

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σωκράτης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης