michalisaravantinos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Καλησπέρα σας,έχω ένα τηλεσκόπιο scywatch 12 inch truss. Tο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι δεν μπορώ να το ανοίξω και να το κλείσω έυκολα με αποτέλεσμα να το αφήνω ανοιχτό μόνιμα. Έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα λιπαντικά χωρίς αποτέλεσμα. Έχετε κάποια λύση να μου προτείνετέ. Ευχαριστώ πολύ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Έχεις ξεσφίξει τις τρεις βίδες υποθέτω. Μαγκώνει κάπου; Έχεις δει το χρώμα να φεύγει σε κάποιο σημείο; Μπορείς να δείξεις φωτογραφίες; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michalisaravantinos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Nαί έχω ξεσφίξει τις βίδες και δεν φαίνεται να μαγκώνει κάπου. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι οτι το καλοκαίρι "κολλάει" λιγότερο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Τέντωσε ένα νήμα παράλληλα με κάθε πόλο (ράβδο) και δεν αν έχει στραβώσει κάποιος από τους τρεις. Δες αν έχει χωθεί τίποτε μέσα στους σωλήνες στους οποίους τρέχουν οι πόλοι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michalisaravantinos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Το έχω δοκιμάσει αλλα όχι. Ευχαριστώ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2015 Δεν θα βρεις λύση αν δεν διαγνώσεις το πρόβλημα. Δείξε φωτογραφίες μήπως δούμε κάποια ένδειξη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2015 Μιχάλη καλησπέρα το πρόβλημα το έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες στο παρελθόν, στο δικό μου που το έχω από Γενάρη 2009, το έχω αντιμετωπίσει κάποια εποχή και θυμάμαι πως έπαιξα τότε με τις βίδες τις μαύρες (όχι τις ασημί που σφίγγουν τους πόλους) που είναι κάτω από τις ασημί και δίπλα στην επιφάνεια του σωλήνα, προς τα μέσα, στο σύστημα σύσφιγξης. Αυτές έχουν μέσα ένα ελατήριο που σπρώχνει μια μπίλια εσωτερικά (δεν φαίνεται από έξω η μπίλια) και ασκούν πίεση στον πόλο όπως ανεβοκατεβαίνει. Δοκίμασε να μεταβάλλεις λοιπόν το πόσο σφιγμένες είναι αυτές οι μαύρες βίδες και πειραματίσου. Προσπάθησε μόνο να έχουν την ίδια ποσότητα σφιξίματος μεταξύ τους! Επίσης πάρε ένα άλλεν και σφίξε καλά τα άλλεν που είναι από πάνω από αυτό το σύστημα, αν είναι κάποιο πιο χαλαρό δεν ανεβοκατεβαίνει ομοιόμορφα και κατακόρυφα ο πόλος και μπορεί να σε δυσκολεύει..θέλει λίγο να ψαχτείς και θα το βρεις.. Κακώς έβαλες λιπαντικό (ελπίζω όχι και γράσσο!!) σε αυτές τις επιφάνειες, δεν χρειάζεται και δεν είναι θέμα λίπανσης εδώ!! Το χειρότερο είναι πως με τις σκόνες και τα χώματα από το πεδίο παρατήρησης θα γίνει ένας χαμός όταν κολλήσουν πάνω. Οπότε πάρε καθαρό πανί, σκούπισε κάθε είδους λιπαντικά και προσπάθησε να πειραματιστείς με τις μαύρες βίδες που σου περιγράφω παραπάνω.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα