Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

χαιρετω ολους τους αστροβοξιτες και τις αστροβοξιτισες!!!αφου τελειωσε το κυνηγι των ιντσων(σπαθια,τοξα,λασο καταλαβαινετε τωρα...)και κορεστηκε η πεινα καταλαβα οτι τελικα θελω και κατι πιο φορητο,κατι πιο μπαμ-μπαμ κατι πιο τζιτζι-μπριτζι πως να το πουμε ρε παιδι μου \:D/ :lol: .

εχω τριποδο φωτογραφικο αρκετα στιβαρο και λεω να το συνδιασω με κανα τετοιο http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-ac-102-500-startravel-ota/p,21953 η κανα τετοιο http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-ac-102s-600-messier-ota/p,44002 τι λετε τα αντεχουν τα τριποδα?εχει καποιος κατι παρομοιο? μιλαμε παντα οτι θελω κατι να συνδιαζει φορητοτητα και <<αξιοπρεπεια>>

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω καλύτερα είναι μια στιβαρή αλταζιμουθιακή στήριξη. Τα τηλεσκόπια που έδειξες δεν είναι ελαφριά, θα χρειάζονταν τρίποδα με πολύ δυνατή κεφαλή. Επιπλέον, το τηλεσκόπια χρειάζονται τυπικά και ένα μηχανισμό μικροκίνησης που δε διαθέτουν οι τρίποδες. Βέβαια, αφού το έχεις δει στείλε μας link ή φωτό να το δούμε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
βασικα δεν το εχω δει καπου απλα σκεφτηκα οτι θα ηταν πολυ βολικο με καποιους συμβιβασμους βεβαια.σιγουρα μικρομετρικες κινησεις χρειαζονται αλλα μπορει και με λιγες παρατηρησεις να εξοικειωθεις με το ολο θεμα οπως στα dob για παραδειγμα.μιλαω παντα για εξοπλισμο γρηγορο και πολυ ευχρηστο για νυχτες με κρυο η με περιορισμενο χρονο που θες να χαζεψεις λιγο αλλα σκεφτεσαι βαρος,κουβαλημα,στησιμο,ζυγισμα, το χρονο που χρειαζεσαι για ολα αυτα και τελικα καταληγεις με καμια ταινια η να χαζευεις τηλεσκοπια στο ιντερνετ αντι να χαζευεις εξω με το δικο σου ](*,) !!το σκεφτομαι δηλαδη καπως ετσι http://www.planitario.gr/travel-scope-70.html αλλα πιο αναβαθμισμενο,γι'αυτο ζηταω και γνωμες η αν εχει καποιος κατι παρομοιο να μου πει αν ειναι και λειτουργικο εστω και με μικρα θεματακια γιατι μιας και εχω τριποδι που καθεται σκεφτομαι να το κανω Θεου θελοντος και τσεπουλας επιτρεποντος
Δημοσιεύτηκε

Γίνεται αλλά υπάρχουν προβλήματα. Έχω ένα Manfrotto 055XPROB Pro με Novoflex Magic Ball. Στο μπαλκόνι με το WO 66ED ή το Orion ST80 ή το C4 (που είναι ελαφρύτερα από αυτά που δείχνεις) τα πάει μια χαρά σε επίγεια και αστρονομική παρατήρηση χαμηλά στο Νότο. Το έχω πάρει και στον Κιθαιρώνα και τον Χελμό όπου το χρησιμοποίησα για λίγα εκτεταμένα αντικειμενα με σχετικά ελαφρύ φακό (Hyperion 24, Vixen LVW 22). Σε ένα ταξίδι από την Πάτρα δεν πήρα μεγάλο τηλεσκόπιο πηγαίνοντας στον Χελμό αλλά τον τρίποδα με το 66. Έκανα το λάθος να πάρω τους καλύτερους φακούς μου μόνο οι οποίοι είναι και οι βαρύτεροι. Τότε είδα ποσο δύσκολο ήταν να παρακολουθήσω αντικείμενα στο ζενίθ και έως και 30 μοίρες γύρω από αυτό. Η κεφαλή κυλούσε και όταν ξέσφιγγα το κλείδωμα έχανα το αντικείμενο. Με την 808RC4 τα πράγματα είναι χειρότερα. Αντιθέτως για την Vixen PortaMount αυτά είναι παιχνιδάκι.

Τα τηλεσκόπια που δείχνεις είναι μακρύτερα και άρα οι ροπές θα είναι μεγαλύτερες. Δεν λεω πως δεν γίνεται αλλά θα περιοριστείς σε χαμηλές μεγεθύνσεις και με ελαφρείς φακούς.

Για επίγεια παρατήρηση αντιθέτως υπερτερεί των αστρονομικών στηρίξεων, πράγμα λογικό αφού έχουν φτιαχτεί για να στοχεύεις μια φωτογραφική (που δεν έχει συνήθως μεγάλο μήκος) σε κλίσεις προς επίγειους στόχους και μεγεθύνσεις χαμηλότερες από τις αστρονομικές (στη φωτογραφία ένας φακός 300mm είναι μεγάλος και στην αστρονομία ένα διοπτρικό 400mm είναι το σχετικά ελαχιστο).

Με το 70ρι πάντως θα δουλέψει καθώς είναι υπερελαφρύ. Τα 100ρια θα το ζορίσουν. Το δικό μου 100ρι είναι κοντό Maksutov και το χρησιμοποιούσα χαμηλά στην εκλειπτική αλλά η στήριξη του Bresser 70 με μικρομετρικές ρυθμίσεις το χειρίζεται καλύτερα και ας κόστισε μαζί με το τηλεσκόπιο λιγότερο από το 1/4 του Manfrotto.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
η αz3 σιγουρα ειναι καλη οπως και η vixen αλλα λιγοτερο φορητες απ'αυτο που εχω στο μυαλο μου.παντως φιλε kkokkolis μου εδωσες καλη ιδεα που δεν το ειχα σκεφτει...ισως και ενα μακ 102 να μου εκανε,θα εχει λιγο πιο στενο πεδιο βεβαια αλλα ειναι μικροσωμο,ελαφρυ και οικονομικο.λοιπον πρεπει να επανεξετασω!τωρα τα θεματακια στο ζενιθ τα περιμενω αλλα ενταξει θα το παλεψω οπως το κανω και με το 70ρακι που εχω καποιες βιαστικες βραδιες το οποιο για πρωι πιστευω οτι ειναι υπεραρκετο(δεν θες κατι αλλο νομιζω) αλλα για νυχτα ειναι σαν να βλεπεις απο τον ερευνητη και γι αυτο θελω κατι λιγο μεγαλυτερο.παιδια ευχαριστω

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης