stevibes Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2015 Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα αγόρασα μία nikon d5100 και προσπάθησα να την χειριστώ μέσα από διάφορα προγράμματα σε bulb mode αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος σύνδεσης στο pc πέρα από dsusb (που δεν κατάλαβα πως ακριβώς λειτουργεί) ή κάποιο συγκεκριμένο ιντερβαλόμετρο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν έχω σκεφτεί τίποτα μέχρι τώρα.
santono Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Καλημέρα, Πολύ βολικό πρόγραμμα, που δουλεύει σε Nikon, είναι το DslrDashboard. Μπορείς να χειριστείς με κανονικό usb από pc αλλά και με έναν USB OTG adapter, από κινητό ή tablet. Έχει πολλές λειτουργίες όπως ιντερβαλόμετρο, HDR Bracketing κλπ. Επίσης έχει τη δυνατότητα λήψης timelapse, και ενσωματώνει μάλιστα και τη λειτουργία LRTimelapse, που αφορά το αντίστοιχο plugin που κυκλοφορεί για lightroom. Εγώ το έχω σε κινητό android και Canon και δουλεύει άψογα. Για Android και pc είναι free. Για apple συσκευές νομίζω έχει γύρω στα 10 ευρώ. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://dslrdashboard.info/ # Σπύρος Αντωνόπουλος #
stevibes Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Φίλε μου σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκίμασα το πρόγραμμα που μου πες και όντως είναι πολύ καλό αλλά για κάποιον λόγο δεν υποστηρίζει bulb mode με την nikon.
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 http://www.store.shoestringastronomy.com/products_ds.htm ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
santono Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2015 Το bulb mode γιατί το θες? Αφού δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα από αυτό. Συγκεκριμένα μπορείς να έχεις τη φωτογραφική σε manual mode και να ορίσεις διάφραγμα και ταχύτητα απ' ευθείας από το πρόγραμμα με ότι τιμές θες. Ξέχασα επίσης να σου πω ότι ο USB OTG adapter έχει γύρω στα 7 ευρώ στο ebay, οπότε δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις. Edit: Εκτός αν θες να πας σε εκθέσεις πάνω από 30'', οπότε εκεί η μόνη λύση που εγώ ξέρω είναι η αγορά συμβατού ιντερβαλόμετρου με την μηχανή σου. # Σπύρος Αντωνόπουλος #
santono Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2015 Επίσης ξέχασα ότι το astrophotography tool επιτρέπει εκθέσεις μεγαλύτερες των 30''. Μπορείς να κατεβάσεις το trial να το δοκιμάσεις. Θα σε μπερδέψει λίγο το interface στην αρχή, αλλά μόλις το συνηθίσεις είναι πολύ καλό πρόγραμμα. Κοστίζει 12 ευρώ, οπότε είναι προσιτό να το αγοράσεις. Το βρίσκεις εδώ: http://www.ideiki.com/astro/Default.aspx # Σπύρος Αντωνόπουλος #
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα