Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

:D Για να κατανοησουμε την προελευση του νερου στη Γη, μας ειναι πολυ χρησημη η αναλογια του δευτεριου με το υδρογονο στο μοριο του νερου. Στη Γη μας η αναλογια αυτη ειναι 1 προς 6420. Μια αναλογια που αντιστοιχει σε αυτην που εχει το νερο στους αστεροειδης, και οχι στους κομητες(ειναι αρκετα μικροτερη εκει).

Η σχετικα μεγαλη αυτη αναλογια πετυχαινεται στα κρυα (10Κ) πυκνα κεντρα των μοριακων νεφων.Μπορει να φτασει το 1 προς 1000 και ειναι δεικτης θερμοκρασιας ενος τετοιου νεφους.

Γενικα θεωρουμε οτι οσο πιο κρυο το περιβαλλον, τοσο πιο μεγαλη αναλογια δευτεριου εχουμε στο νερο. Ρολο παιζει και ο ιονισμος που δημιουργει το ιον H3+ σε βαρος του δευτεριου. Οι κρυοι πηρηνες των νεφων και οι πλανητικοι δισκοι ειναι αρκετα προστατευμενοι απο την γαλαξιακη κοσμικη ακτινοβολια που ειναι ο κυριος παραγονας αυτου του ιονισμου του υδρογονου.

Το νερο στον Δια και στον Κρονο εχει αναλογια δευτεριου με υδρογονο 1 προς 50000. Σε μια προσομοιωση του σεναριου οτι το νερο δημιουργηθηκε στον πλανητικο δισκο μετα την συγκροτηση του πρωτοαστερα η τελικη αναλογια ειναι αυτης της ταξης, κατι που αποκλειει να προηλθε απο μια τετοια διαδικασια το νερο στη Γη. Ετσι καταληγουμε οτι το 7- 50 % του νερου μας προηρθε κατευθειαν απο τον κρυο πηρηνα του μοριακου νεφους, και αργοτερα αναμειχτηκε με νερο απο τον πλανητικο δισκο, ωστε να φτασει την σημερινη αναλογια υδρογονου- δευτεριου.

Αυτο μας λεει οτι νερο πρεπει να υπαρχει σε ολα τα κρυα πυκνα κεντρα των μοριακων νεφων, αρα και σε ολα τα πλανητικα συστηματα.

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης