Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος στον χώρο και έχω ένα διοπτρικό NIPON 70/350. Έχω καταφέρει να δώ τον Δία με τους δορυφόρους του και ίσα που βλέπω τον Κρόνο με τα δαχτυλίδια του, με Barlow 3X και προσοφθάλμιο Κ9.

Σκέπτομαι να πάρω το skywatcher Dobsonian 8’’ Pyrex που σίγουρα θα μου δώσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες παρατήρησης. Θέλω την γνώμη σας για το συγκεκριμένο και μία ιδέα του τι να περιμένω από αυτό. Φαντάζομαι ότι τους πλανήτες θα τους δώ αρκετά καλύτερα, αλλά πόσο; Και στο βαθύ διάστημα τι να περιμένω;

Αυτά για αρχή και σίγουρα αν με το καλό καταφέρω και το πάρω θα έχω πολλές περισσότερες ερωτήσεις.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου μέχρι τώρα δεν είχες τηλεσκόπιο. Ένα παιχνίδι είχες. Κάτι σαν ένα παιδικό πλαστικό κατσαβίδι και εσύ προσπαθούσες να βιδώσεις και ξεβιδώσεις αληθινές ατσάλινες βίδες. Και τα όσα είδες το κατόρθωσες μόνο με το πείσμα και την επιμονή σου.

Το τηλεσκόπιο που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι ένα εξαιρετικό όργανο, το οποίο θα σε αφήσει άναυδο. Η γνώμη μου είναι πάντως να μη βιαστείς αφού είναι το πρώτο. Να μάθεις περισσότερα για τα τηλεσκόπια για να κάνεις την επιλογή που περισσότερο ταιριάζει σε εσένα.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα φίλε μου και μαχ ήρθες.ως κάτοχος του συγκεκριμένου dob θα που πω ότι θα που δείξει πολλά και εκπληκτικά πράγματα.κάτω από πολύ σκοτεινό ουρανό μπορεί να σου δείξει πολύ αμυδρους γαλαξίες της τάξης των 14 mag δηλαδή στο όριο του τηλεσκοπίου.όσον αφορά τους πλανήτες θα καταφέρεις να δεις όλους τους πλανήτες ακόμα και νανους πλανήτες και να τους επεξεργαστείς όσο καλύτεγ γίνεται.είναι ένα καταληκτικό τηλεσκόπιο που δεν θα ρε απογοητεύσει.δύω συμβουλές από εμένα.πρώτον κοίταξε για μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο όπου θα βρεις άριστο και ειδικά από εδώ μέσα.θα γλυτώσεις χρήματα όπου μπορείς μετά να τα επενδύσεις ρε ποιοτικούς προσοφθαλμιους φακούς.θα βγεις κερδισμένος.δεύτερον,προσπάθησε να μάθεις τα άστροάλματα με το τηλεσκόπιο που όσο μπορείς τουλάχιστον στα ποιο φωτεινά αστέρια.θα σε βοηθήσουν πολύ όταν με το καλό πάρεις το τηλεσκόπιο.καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Φιλικα,γιώργος λέκκας Καλησπέρα φίλε μου και μαχ ήρθες.ως κάτοχος του συγκεκριμένου dob θα που πω ότι θα που δείξει πολλά και εκπληκτικά πράγματα.κάτω από πολύ σκοτεινό ουρανό μπορεί να σου δείξει πολύ αμυδρους γαλαξίες της τάξης των 14 mag δηλαδή στο όριο του τηλεσκοπίου.όσον αφορά τους πλανήτες θα καταφέρεις να δεις όλους τους πλανήτες ακόμα και νανους πλανήτες και να τους επεξεργαστείς όσο καλύτεγ γίνεται.είναι ένα καταληκτικό τηλεσκόπιο που δεν θα ρε απογοητεύσει.δύω συμβουλές από εμένα.πρώτον κοίταξε για μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο όπου θα βρεις άριστο και ειδικά από εδώ μέσα.θα γλυτώσεις χρήματα όπου μπορείς μετά να τα επενδύσεις ρε ποιοτικούς προσοφθαλμιους φακούς.θα βγεις κερδισμένος.δεύτερον,προσπάθησε να μάθεις τα άστροάλματα με το τηλεσκόπιο που όσο μπορείς τουλάχιστον στα ποιο φωτεινά αστέρια.θα σε βοηθήσουν πολύ όταν με το καλό πάρεις το τηλεσκόπιο.καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Φιλικα,γιώργος λέκκας :)

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης