Vensius Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Συνάδελφοι τα έβαλα κάτω, σκέφτηκα προσεκτικά και συγκλίνω στο οτι το τηλεσκόπιο που μου ταιριάζει αυτό το καιρό είναι ένα μεγάλο dobsonian και δη το Orion truss tube ΧΧ12 ή 14. Προφανώς θα ήθελα το goto αλλά αν ελένξω το σύστημα ολίσθησης και είναι απαλό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το απλό intelscope. Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα και από το εξωτερικό δεν το αποστέλλουν στην Ελλάδα. Έχει κανείς καμιά ιδέα αν υπάρχει έμπορος ντόπιος να μου δώσει μια προσφορά; Επίσης κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστω.
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Στην Ελλάδα δεν το φέρνουν ούτε με παραγγελία; Το astroshop στέλνει Ελλάδα, έχω ψωνίσει τηλεσκόπιο από εκεί: http://www.astroshop.eu/telescopes/10/m,Orion?sort=0&size=2 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dimbot Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Καλησπέρα,Αυτό το τηλεσκόπιο είναι που σε ενδιαφέρει ; http://www.astroshop.eu/orion-dobson-skyquest-xxg12-n-305-1500-truss-tube-goto-telescope/p,22786 Απ όσο γνωρίζω το (γερμανικό) Astroshop, στέλνει στην Ελλάδα . Δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί τους . Θα σου απαντήσουν σίγουρα. Δημήτρης Per aspera ad astra...
Vensius Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η Οριον έχει καλύτερη ολίσθηση από την SW; To SW 8'' που έχω δεν έχει ομαλή κίνηση. Ο Βρατόλης έχει βρει έναν τρόπο επέμβασης αλλά μήπως κάποιος γνωρίζει την αρχική ποιότητα; 14ρι με intelscope 199912ρι με goto 2470. Μεγάλες διαφορές οπότε αν δεν χρειάζεται το goto δεν θα το πληρώσω.
audioguy_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2015 Καλησπέρα, από το astroshop έχω πάρει το 8" Intelliscope της Orion. Το τηλεσκόπιο ήρθε γρήγορα και σε άψογη κατάσταση. Θεωρώ λοιπόν ότι η λύση αυτή που προτάθηκε προηγουμένως λειτουργεί μια χαρά. Σε σχέση με την αίσθηση που αποκομίζει κανείς από την χρήση του τηλεσκοπίου, δεν έχω κάτι αρνητικό να σημειώσω. Η κίνηση και στους δύο άξονες είναι ομαλή, και ρυθμιζόμενη. Η συναρμολόγηση είναι επίσης σχετικά απροβλημάτιστη διαδικασία, με μοναδική δυσκολία (κατά τη γνώμη μου) την ρύθμιση της έντασης της βίδας του κατακόρυφου άξονα σε τέτοιο σημείο, το οποίο να επιτρέπει στον αντίστοιχο encoder disc να δουλεύει σωστά. Όσο για το Intelliscope σύστημα, δουλεύει άψογα, αρκεί κάποιος να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο να κάνει τις ρυθμίσεις οριζοντίωσης που περιγράφονται αναλυτικά και στις οδηγίες. Α. http://andreasfloros.wix.com/astroscapes
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2015 Στη θέση σου θα έπαιρνα το 14άρι με intelliscope. Έχω το απλό 16άρι της Skywatcher στο οποίο έχω εγκαταστήσει 4000 tic encoders και το χρησιμοποιώ με το skycommander. Μέχρι τις 8-10" η κίνηση είναι ομαλή, αλλά με μεγαλύτερους και βαρύτερους σωλήνες δεν θα είσαι 100% ευχαριστημένος. Γι αυτό το λόγο, έχω αλλάξει τις βάσεις των "αυτιών" του σωλήνα με ρουλεμανάκια όπως έχεις ήδη δει στο νήμα που έχει ανοίξει ο Τάσος, γιατί οι δικές του πλαστικές βασούλες "κόλλαγαν" στην κίνηση, ειδικά στις μεγάλες μεγεθύνσεις. Τώρα η κίνηση είναι πανεύκολη και βουτυρένια - κυριολεκτικά με το ένα δάχτυλο. Βέβαια αυτό έχει και τα προβλήματά του: ο σωλήνας μένει εκεί που τον αφήνεις σχεδόν από το ζενίθ μέχρι τις 65 μοίρες, πιο κάτω θα κάνει "βουτιά" και χρειάζεται κάποιο αντίβαρο για να μείνει στη θέση του. Θέλω εδώ και καιρό να φτιάξω έναν κάθετο άξονα και ένα κινητό αντίβαρο γύρω στο κιλό για να έχω σωστό ζύγισμα σε όλες τις θέσεις. Γενικά όμως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη χρήση του. Στη θέση σου θα πήγαινα για τις πιο πολλές ίντσες και push-to. Όλα αυτά εφόσον έχεις λάβει υπόψη σου σοβαρά τον παράγοντα όγκο και βάρος: η βάση του 12αριού SW ίσα που χώραγε στην μπροστινή θέση του αυτοκινήτου μου (Ford focus) και ακόμα έχω τα σημάδια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού..Καλή συνέχεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα