Jump to content

Καθαρή θα τη βγάλω φέτος.. καθαρισμος - πλησημο κα


georgeUTL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Το θεμα ειναι μια ασυνεχεις συνεχεια του θεματος που ανοιξε ο nio22 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8055&highlight=%EA%E1%E8%E1%F1%E9%F3%EC%EF%F2.Κατατοπιστικοτατο το πτφ του κυρίου Μυλονά, η καθαριοτητα ειναι το θεμα που ταλανιζει την ανθρωπινη υπαρξη, τελευταια ποιανοντας τη σκουπα παρατηρησα το οτι αποροφα σκονη απο αποσταση οποτετε γινετε κατανοιτο οτι κατι την πληρωσε, η τηλεωραση μου η οποια οντας γυαλινη απο τις παλιες μιας και ετσι την εχω ανοιχτη σα ραδιο,δεν ενιωσε, το πειραμα αυτο επανεφερε την ιδεα αυτη που ειχα απο καιρο αλλα λογο μη τελειοποιησης της δεν εκφερα ποτε διοτι 1 χαμενο κατοπτρο και σβησαμε!αμετανοιτος στο να παρεμβω στα ζωτικης συμασιας μεροι της υποθεσης,πεπισμενος οτι θα πληθει 1 φορα στη ζωη του.. Και αν!

Απο το sw καταπτικο το οποιο εχω πηρα μια ιδεα απο τα καπακια που εχει προς προστασια τα μικρα μιαζουν να κουμπονει το ακροφησιο της σσκουπας οποτε υποστηρηξε την πρωτη ιδεα,προς θεου οχι προς χρηση αυτο,αλλα κατι σαν αυτο σε ποιο πλατυ για να κεινειται ανετα σε ολο το μηκος του λημενου κυριος κατοπτρου το στομιο της σκουπας, μεταλικο προς αποφυγη τυχων καταστρεπτηκης υποπιεσης αρα να κολησει το στομιο πανω στο κατοπτρο,το μεγαλητερο μου θεμα ηταν τα φερτα υλικα εκ της υποπιεσης απο τα πλαινα οπου ενα κουτι καλητερα απο ενα υλικο πλαστικο με ραυδοσεις-νευρα το οποιο ειχε προταθει για προστασια απο υγρασια του χειμωνα σα ματ πλεξιγκλας διπλο(αν καποιος θυματε να παραθεσει το λινκ της συζητησης).. Με 1 ή 2 φιλτρα στις εισροε, τωρα που το γραφω σκευτομαι οτι θα ειναι οτι πρεπει και για προστασιες οθονης σε συσκευες οπου ιχνοι σκονης κατα την τοποθετηση τους ειναι καταστρεπτηκα και ανετα γινεται πτησομενο προς αποθηκευση, για βαση ενα ταψι στρογκηλο μεγαλου παχους με τρυπες στο πλαι (..με ποτιροτρυπανο φανταζομαι) ωστε η υποπιεση να μη το συνθληψει αλλα οχι πολλες για τον ιδιο λογο (σε περιπτοση δημιουργειας υποπιεσης στην επιφανια του κατοπτρου),επισης θα χρειαστουμε ενα μεταλικο δισκο με μια σωληνα κολημενη σα προεξοχη για να εφαρμοσει το στομιο της σκουπας ο οποιος θα μας δωση τη δυνατοτητα να περιφερουμε σαν πλανη αποροφησης την αποροφητηκοτητα της σκουπας πανω απο το κατοπτρο,συνοληκα ειναι λεπτεπιλεπτη δουλεια αλλα ειναι οριακά επιτευσημη απο ολους αν το κανει αλλος μη ρυξετε ευθηνες για το οτιδηποτε,φανταζει ευκολο μα ενα λαθος θα φανταζει αφανταστο.

 

Προβληματα τα οποια θετω προς επιληση για να καταληξουμε στην τελειωποιηση, μια ιδεα ο καθενας αρκει προς εξαληψη τυχων ανχους:

ω.ειναι ολα μεταλικα αρα δε βλεπουμε εκτος και αν εχουμε στο δισκο ανοιχματα αλλα ποιο σχεδιο ανοιγματων συμφωνα με την αεροδυναμηκη ειναι καταληλο για τα ρευματα αερα που θα δημιουργηθουν οστε να μην καταφθανουν σκονες και πετραδακια απο ολο το μηκος του κατοπτρου και στην διαδρομη τους καταστρεφουν την επιφανια;

 

Η ταχητητα της σκουπας ειναι η επιθυμητη και αναλογη του χρονου που θα διαθεσουμε σε συναρτηση με τη ζυμια που θα κανουμε (..ολα μετά του αζημιωτου).

 

Σε καμια περιπτωση δε κατακρηνω το πλησημο αλλα με ενα αρτιο εξωπλησμο ξεσκονισμα θα εχεις τη δυνατοτητα να κανεις καθημερινο, ολα τα παραπανω διοτι οπως ειπα αμετανοιητος πολλων λυσιματων ιδιετερα του κατοπτρου απο την βαση του αλλα και λογο του οτι οι ομπρελες του σπιτιου είναι προς το παρων μονο για τις βροχερες μερες κανουν,οποτε δε το ταλεπορω ιδιετερα.

 

Στοχος να μη λυνεται ουτε η βαση με το κατοπτρο αλλα με μια παρεμβαση στο σωμα τυπου πορτακι στοφας με τσιμουχα αλλα και ενας δισκος με σχεδιο τυπου αραχνης πτυσομενο τυπου βενταλιας μεσα στο πορτακι και μια γωνιά για εφαρμογη της σκουπας να γινεται δουλεια..

 

Σε τορνο μπορει να επιτευθει το "ξεσκονισμα διχως ανχος" και με μια βαση τυπου ταψιου ήται τυπου βενταλιας αλλα καποιος πρεπει να ασχοληθει αποκληστηκα και να παραθεσει ενα προτυπο τυπο σχεδίου,σε παραθεση cnc σχέδιου πτφ απο καποιον που περναει την ωρα του σε τετοια προγραματα το σκαναρισμα ενος ετυμου σχεδιου απο καποιο μηχανολογο δε ειναι ακατορθοτο.. Τοσες ιδεες για τα παντα ειναι εδω μεσα αιρυθροχρωμες εχω δει σπαταλη που πλεων τα εχω δει ολα συχαρητηρια στον τυπο πορειας που κρατατε αλλα κυριος κυμενετε.

Εμπορικοι σκοποι εκαστοτε χρηζετε υπευθηνος των πραξεων του.

 

Ανοιχτος σε λαθοι μου πλην της τελευταιας προτασης.

Ισως υπαρχουν ιδεες που αξηζουν οι οποιες θα εχουν την προσοχη που του τους αρμοζει ακομα και μονολεκτηκα διοτι αυτο που δεν εχουμε σιγουρα ειναι χρονος για ολα ταυτοχρονα, λυθαρακια ειμασταν ειμαστε και παλευουμε να παραμεινουμε.

 

Κατι ακομα που παρατηρησα σε συζήτηση περι καθαρισμου ειναι η υγρασια στο κατοπρο κατα την παρατηρηση, εγω το εχω παθει μια φορα μονο και το εχω παθει σε μικρο ποσοστο αλλα με υγρασια τυπου κατακλησμος του νωε, οποτε γενικα θα χρειαστει προσοχη διοτι οσοι ενεργησουν κατα αυτόν τον τροπο εκ επομενης ερχονται αντιμετοποι με ποιο καθαρα ειδολα παντα αλλα βαθεα καταστροφη του κατοπτρου εαν προορηζετε για συχνη χρηση διοτι η σκονη ειναι ενα φιλμ προστασιας των πορων του κατοπτρου οπου με τον καιρο θα γεμισουν πετρες που χαρασουν με την απουσια της οποτε μετα απο ενα καλο πλησημο ρυχνουμε σκονη υφασματος μόνοι μας..

 

<παρακαλω να προταθουν ιδεες για υλικα τα οποια αρμοζουν στο εκαστοτε συμειο (απο οτι γνωριζω εχουμε να κανουμε με μια κυρτη επιφανεια πυρεξ) και γιατι αντιδρασεις με αλλα στοιχεια,υγρασια(στεγνωμα..ως εκτακτης περίπτωσης οπου λογο σηνθυκων βραχηκε σε συμειο λασποματος),ευκολεια καθαρισμου τους με πλησημο 1 αποροφηση 2,αντιστατικο,αδιαφανες, μικρη :διαθλαση,κατοπτρισμο,μεγεθος(μικρο για κλεισημο πορων μεγαλο απο πανω προς δημιουργεια φιλμ σκονης προστασιας>

 

.. Προς αποφυγη ενσωματοσης εχμηρων υληκων στους πορους μευα απο μια παρατηρηση 1 η σκονη κατακαθετε απο των ουρανο λογο βαρυτητας 2 στις πολεις υπαρχουν εχμηρα μικροσωματιδια καυσαεριου 3.υγρασια υπατχετηαι στα ξυροτερα μεροι του πλανητη μερα νυχτα 4.η σακουλα της σκουπας να μπαινει στο αρχειο ως "ο ασκος των μετεωριτων μου",

Ολα τα παραπανω συμανουν την σφραγηση του σωματος αν δε κανετε χρηση σκονη και μεγαλη προσοχη σε παραγωντες που ισως δε γνωριζω ωστε να θεσω προς παραθεση.

SK DOB 12'''' :arrow: Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί... :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου, νομίζω πως είναι πολύ κακό για το τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να "φοβάσαι" το πλύσιμο από τη στιγμή που έχεις βρει τις σωστές οδηγίες. Αμφιβάλλω αν ποτέ μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καθαριστεί το κάτοπτρο. Η δύναμη ρόφησης μειώνεται κατά πολύ με την απόσταση. Επίσης, δε μιλάμε απλά για φρέσκια "σκόνη" που έχει κάτσει πάνω σε ένα κάτοπτρο όπως κάθεται σε ένα έπιπλο στο σπίτι αλλά για διάφορες ακαθαρσίες που μπορεί, σε συνδυασμό με υγρασία κατά την παρατήρηση, να έχουν προσκολληθεί πιο γερά πάνω στο κάτοπτρο. Ούτως ή άλλως, λίγη σκόνη δεν κάνει διαφορά στην παρατήρηση. Γι'αυτό και το πλύσιμο προτείνεται να είναι σπάνιο, όταν θα έχει σωρευθεί αρκετή βρωμιά.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης