Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!

Μετά από αρκετά καιρό αποφάσισα και γω να ασχοληθώ λίγο σοβαρά με το χόμπι...

Παλεύοντας με ένα noname σοβιετικό διοπτρικό (max 2 ιντσών) αγορασμένο από τον παππού πριν 30 χρόνια από κάποια υπαίθρια αγορά για αρκετά καλοκαίρια πάλευα (με πολύ αυτοσχεδιασμό και πατέντα) να εντοπίσω διάφορα αντικείμενα, με αρκετή επιτυχία βέβαια.

Ήρθε όμως η ώρα να σοβαρευτώ οπότε προσανατολίζομαι στην αγορά ενός 6ιντσου-8ιντσου κατοπτρικού σε ισημερινή μια και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα κάποιος μπαίνει στον πειρασμό της έστω γρήγορης και πρόχειρης φωτογραφίας και δεν θα ήθελα να το αποκλείσω επιλέγοντας ένα dob (αν και ήταν η πρώτη μου επιλογή όταν πρωτοσκεφτόμουν το είδος του τηλεσκοπίου).

Γνώμες ευπρόσδεκτες...

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα καλώς ήρθες και χρόνια πολλά για τα γενέθλιε σου.

Λοιπόν φίλε StamosΡ (Σταμάτη; ) ότι κι αν αγοράσεις το παλιό τηλεσκοπιάκι μην το αχρηστεύσεις. Άν ασχοληθείς πχ με την αστροφοτογραφία μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό οδηγητικό. Άν πάλι δεν ασχοληθείς μπαίνει επάνω στο καινούριο σου και μεγαλύτερο και σου δείχνει με την δική του ματιά τον Νυχτερινό έναστρο ουρανό. (Βλέπε φωτογραφία στο άβαταρ)

Ισημερινή τώρα στήριξη ή Dop? Ιδού η απορία! Γνωρίζοντας ότι εγώ αποτελώ μέλος της θλιβερής μειοψηφίας του Astrovox,εν τούτης επιμένω ότι αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα μέχρι και τις 8 ίντσες να προτιμήσεις ισημερινή στήριξη. Ακόμα κι αν πρόκειται για απλή παρατήρηση. Κυρίως γι' αυτήν. Άν πάλι πάλι δεν υπάρχει, μία Dop φυσικά αποτελεί λύση.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Ναί, Σταμάτης.

Και γω υπέρ της ισημερινής είμαι, ειδικά εάν η dob δεν συνοδεύεται με goto. Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι η οικονομικότερη επιλογή, ειδικά για πολλές ίντσες. Όλα τελικά είναι θέμα συμβιβασμών...

Δεν έχω σκοπό να παροπλίσω εντελώς το μικρό διοπτρικό αν και δεν ξέρω αν κάνει για τη δουλειά που λες, είναι ένα πτυσσόμενο (πειρατικό!) με αρκετά σημάδια (και στους φακούς) από το πέρασμα του χρόνου...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης