Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα...πως μπορώ να καταλάβω αν ένα άστρο-νεφέλωμα-πλανήτης είναι ορατό με το τηλεσκόπιο μου ώστε να μην ψάχνω άσκοπα τον ουρανό?Έχω ένα πρόγραμμα στο κινητό το οποίο μπορεί να με πληροφορήσει αρκετά για οποιοδήποτε αντικείμενο του ουρανού.Ευχαριστώώώώώώώ.!!
Shooow me what you got :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η καλύτερη μέθοδος είναι δοκιμή και επιτυχία.

 

Οτιδήποτε μπορείς να δεις με τα μάτια σου στον ουρανό, σίγουρα θα φαίνεται και από το τηλεσκόπιο. Οπότε ξεκινάς από τα πιο εύκολα: φεγγάρι και πλανήτες (για να βρεις τους τελευταίους χρειάζεται μια εξοικείωση με προγράμματα-χάρτες), και τα κοιτάς με το τηλεσκόπιό σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις το τηλεσκόπιό σου (πως σκοπεύεις). Στη συνέχεια μπορείς να εξερευνήσες περιοχές που υπάρχει αρκετό υλικό για να παρατηρήσεις, αυτή την εποχή για παράδειγμα βρες στον ουρανό τον αστερισμό του τοξότη και προσπάθησε να εντοπίσεις μερικά απο τα νεφελώματα ή τα σμήνη που υπάρχουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οσα αστρα με ενδιαφερουν τα εχω δει και τους πλανητες .... νεφελωμα εχω δει μονο του οριονα....τωρα σκοπευω να δω και της λιμνοθαλασσας....στο προγραμμα που εχω στο κινητο εχει παρα πολλα νεφελωματα και γαλαξιες....αυτα που δεν φαινονται με γυμνο ματι θα μπορεσω να τα βρω με το τηλεσκοπιο ..?
Shooow me what you got :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορείς να κατεβάσεις και ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σε πληροφορεί για τα φαινόμενα μεγέθη των αντικειμένων. Τώρα μέσω της παρατήρησης και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μπορείς να εκτιμήσεις μέχρι που μπορεί να σε πάει το τηλεσκόπιό σου και ο ουρανός σου. Το ιδανικό είναι να παρατηρείς στόχους που είναι σχετικά κοντά στο ζενιθ και μακριά από το φεγγάρι. Όμορφοι και εύκολοι στόχοι είναι και τα αστρικά σμήνη. Π.χ. κάποια ανοιχτά στον Σκορπιό και αλλού και το σφαιρωτό Μ13 στον Ηρακλή.

 

Επίσης το ψάξιμο ενός στόχου και η πιθανή εύρεσή του είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία, που αν τελικά καταφέρεις να το δεις, έστω και αμυδρά γεμίζεις ικανοποιήση!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εχω μια εφαρμογη που λεει app mag που μαλλον αναφερεται σε αυτο που λες......(καθως ο σειριος εχει app mag -1.4)....Τωρα η ερωτηση μου ειναι:ανεξαρτητα απο το ποσο μακρια ειναι και τι διαμετρο εχει ενα αντικειμενο....εγω να κοιταω το app mag?
Shooow me what you got :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρακτικα ναι. Apparent magnitude, σημαινει φαινομενο μεγεθος, δηλαδη ποσο λαμπρο φαινεται ενα αντικειμενο απο την γη. Οσο πιο μικρος αριθμος, τοσο λαμπροτερο ειναι το αντικειμενο. Επειδη ομως η κλιμακα ειναι λογαριθμικη, 1 μοναδα διαφορα αναμεσα σε δυο αντικειμενα, σημαινει δεκαπλασια διαφορα σε λαμπροτητα. Το μεγιστο φαινομενο μεγεθος που μπορεις να δεις καθε φορα, εξαρταται προφανως απο το με τι παρατηρεις (γυμνο ματι, κυαλια, τηλεσκοπιο), αλλα και απο τη φωτορυπανση, τεχνητη (φωτα της πολης) η και φυσικη (σεληνη).
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης