Jump to content

glois

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από glois

  1. glois

    Φεγγαρακι

    Με λιγο καλλιτεχνικη αποψη και 50αρι φακο
  2. glois

    Nightscape με κινητο!

    Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιάννη!
  3. glois

    Nightscape με κινητο!

    Χαχα Σε ευχαριστω πολυ Βασιλη! Το σκεφτηκα αυτο που λες και ισως το κανω και να κρατησω τα αρχεια για οταν με το καλο παω στο σπιτι!
  4. glois

    Nightscape με κινητο!

    Σε ευχαριστω πολυ Θεοδωρε! Κι εμενα εδω στην αρχη για τρελο με περνουσαν οταν τους ελεγα οτι θα παω για περπατημα και φωτογραφιση! Και ισχυει οτι ο ουρανος σε αυτα τα μερη ειναι απιθανος! Και περιμενω να ανεβω σε φυλακιο που θα εχει ακομα καλυτερο!
  5. glois

    Nightscape με κινητο!

    Σε ευχαριστω πολυ pepito!
  6. glois

    Nightscape με κινητο!

    Υπηρετωντας την μαμα πατριδα και με μηδαμινο εξοπλισμο, δεν χανω ευκαιρια να εξασκω την αγαπημενη μου αστροφωτογραφια τοπιου.! Λήψη που εγινε με το κινητο ενος φιλου που επιτρεπει long exposure, ακουμπησμενο σε μια πετσετα πανω σε κατι βραχια! Η επεξεργασια εγινε αποκλειστικα με android apps σε ταμπλετ, πανω στο αρχικο jpg αρχειο. Ελπιζω οτι θα ακολουθησουν και αλλες καλυτερες,!! Στοιχεια ληψης: Iso 400, 10 sec, f2.2, Alphaone plusX Camera, 30/05/2016 22:30, Βαθυ Σαμου
  7. glois

    Διάβαση Ερμή - 9 Μαΐου 2016

    Το μαυρο γυαλι σε καμια περιπτωση μπροστα απο τα κυαλια! Δοκιμασε αν θελεις την μεθοδο της προβολης σε ενα πετασμα. Εγω εδω περα εχω ξεμεινει με την ψηφιακη στο 8χ και δεν βλεπω τιποτα. Να μπω στον κοπο να δοκιμασω με pinhole τι λετε?
  8. glois

    Γη 2.0

    Σας ευχαριστω πολυ!!
  9. glois

    Γη 2.0

    Αυτός ο τίτλος μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μόλις αποφάσισα να ανεβάσω τη συσκεκριμένη εικόνα εδώ. \"Πλανητική\" φωτογραφία ενός γήινου τοπίου. Πανοραμική θέα 360 μοιρών από την κορυφή 1743 της Δίρφυς Ευβοίας. Φανταστική απεικόνιση ενός πραγματικού και πανέμορφου τόπου. Αυτός είναι ο δικός μου πλανήτης..
  10. Σ' ευχαριστώ! Στραβομάρα δεν το είχα δει!
  11. Φίλε καλησπέρα, Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα πάθει κ εγω κάποτε και δεν είχα καταλάβει γιατί. Κάνοντας πάλι όλη τη διαδικασία από την αρχή ήταν μια χαρά. Με τα raw θα δεις τρομερή διαφορά κυρίως στις δυνατότητες μετέπειτα επεξεργασίας σε Photoshop-Lightroom κλπ. Χάνεις πολύ πληροφορία στο jpg γιατί είναι συμπιεσμένη μορφή αρχείου. Άσε που από οτι έχω καταλάβει κι εγώ δεν γίνεται καθόλου σωστή δουλειά με τα calibration frames σε jpg. Στην αρχή είχα κι εγώ πολλά προβλήματα και με βοήθησαν οι συναστρόφιλοι εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22311 Δες οπωσδήποτε το tutorial που προτείνεται.
  12. glois

    Catalina και Πολικός

    Μετά από τέσσερις μέρες πειραματισμού και διαβάσματος για την επεξεργασία, αποφάσισα να τελειώσω με τη συγκεκριμένη λήψη. Και ναι είναι με φακό 50mm πάνω σε τρίποδο! Ο ουρανός (Δασκαλειό Αττικής) δεν μου επέτρεπε να ανέβω πάνω από 13 sec. Πρόκειται για στακάρισμα 51 καρέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά κατέγραψα το πέρασμα ενός κομήτη. Είναι μία λήψη που για το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν θα επαναληφθεί ποτέ, καθώς παίρνει το δρόμο του για τα αχανή όρια του ηλιακού μας συστήματος.
  13. Καλημέρα σε όλους τους αστρόφιλους! Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας διαβάσει διάφορα άρθρα στο internet. Έχω καλιμπράρει αυτή τη στιγμή την οθόνη μου μέσω της εφαρμογής που έχουν τα windows 10, αλλά και το πρόγραμμα της κάρτας γραφικών. Παρόλα αυτά δεν είμαι ευχαριστημένος. Γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να βοηθήσει? Έχω δει και μία συσκευή που την κουμπώνεις πάνω στην οθόνη και σε συνδυασμό με software σου το κάνει. Δεν προβλέπεται budjet για κατι τέτοιο ακόμα! Περιμένω τα ισοροπημένα φώτα σας!
  14. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Θα συμφωνήσω οτι σημασία έχει να τολμάς και να κάνεις αυτό που αγαπάς με οτι μέσα και να έχεις. Όρεξη να υπάρχει!!
  15. Μην περιμένετε να δείτε καμιά τρομερή λεπτομέρεια σε αυτή την εικόνα! Πρόκειται για μια απλή καταγραφή του γεγονότος! Πώς μπορείς να σπρώξεις μία compact μηχανή στα όρια της? Βάζοντας την να παλεύει με τη νύχτα! Ας όψεται η απουσία της SLR.. Κατά τα άλλα πανέμορφο το φαινόμενο και με γυμνό μάτι και με τα κυάλια!
  16. Έχετε δει κάτι λάμπες δρόμου που κοιτάνει κυριολεκτικά τον ουρανό και έχουν μια λαμαρίνα, κάτι σαν κάτοπτρο για να γυρνάει το φως κάτω? Από τα πιο εξωφρενικά πράγματα που έχω δει!
  17. Θα συμφωνησω οτι δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να κατσεις απλως να το δεις να συμβαινει. Ομως μπορεις να κανεις κ το αλλο. Συνδεεις την καμερα σε υπολογιστη κ κανεις προγραμματισμο των ληψεων απο πολυ νωριτερα. Εκεινη την ωρα πατας ενα κουμπακι και αραζεις! Απλα νομιζω θελει πολυ ψαξιμο και πολυ μεθοδικοτητα.
  18. Νομίζω και έτσι φαίνεται και απο τη συζήτηση οτι η απάντηση είναι μάλλον όχι.
  19. Ωραια! Αρα καπως σωστα το εχω πιασει κ εγω. Οσο αφορα τις εκρηξεις σουπερνοβα, προκειται για εντελως διαφορετικο φαινομενο που εχει ως αποτελεσμα το θανατο του αστρου, μεσω θερμοπυρηνικων αντιδρασεων. Μια μικρη διορθωση στο (ε): Αστρα σε διπλα συστηματα συνηθως καταληγουν σε εκρηξη νοβα. Η περιπτωση να προκληθει σουπερνοβα σε διπλο συστημα ειναι με την αμεση συγκρουση των δυο μελων.
  20. Μια μικρη σημειωση: το γεγονος οτι η σεληνη δειχνει παντα την ιδια πλευρα δεν σημαινει οτι καποιο απο τα δυο σωματα ειναι ακινητο, δηλαδη δεν περιστρεφεται. Ως γνωστον η γη περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα της, αλλα το ιδιο κανει κ η σεληνη. Αυτο που εχει συμβει σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι κ τα δυο σωματα περιστρεφονται με την ιδια γωνιακη ταχυτητα με αποτελεσμα αυτη τη σχετικη φαινομενικα "ακινησια".
  21. Θα προσπαθησω να δωσω το πως το εχω εγω στο κεφαλι μου χωρις να εχω γνωση/εμπειρια με το φαινομενο. Αρχικα θα πρεπει ο πλανητης οντως να "πεσει" στην επιφανεια του αστρου, πραγμα που σημαινει οτι κατι τον οδηγησε εκτος της ελλειπτικης τροχιας του. Δευτερον, οντως η υλη του θα αποδομηθει αμεσα σε μοριακο επιπεδο κ στη συνεχεια σε ατομικο και μετα σε πλασμα. Βεβαια αυτο εχει να κανει κ σε ποια κατηγορια ανηκει το αστρο. Δηλαδη εχει αμεση εξαρτηση απο τις συνθηκες πιεσης και θερμοκρασιας που επικρατουν. Αν π.χ. πεσει σε εναν αστερα νετρονιων, τοτε εχουμε το φαινομενο του εκφυλισμου της υλης. Τωρα οσο αφορα αν το φαινομενο ειναι παρατηρησιμο θα πρεπει να λαβουμε υποψη οτι καταρχας η προσπιπτουσα υλη δεν ειναι και τοση πολλη σε σχεση με την μαζα του αστρου. Συμφωνω επισης οτι φασματοσκοπικα δεν νομιζω οτι μπορεις να μαθεις και πολλα πραγματα, πρωτον γιατι πλανητης-αστερι οπως σωστα ειπωθηκε ειναι φτιαγμενα απο την ιδια πρωτη υλη, αλλα και δευτερον ποσο μπορει ενας πλανητης σαν τη γη να αλλαξει την περιεκτικοτητα σε βαρεα στοιχεια? Ειναι σαν να ριχνεις σε μια λεκανη σκετου καφε, μιση κουταλια ζαχαρη. Ωραιο θεμα παντως!
  22. Φίλε Άγγελε κάθε φωτογραφία σου είναι και ένα μάθημα για μας τους καινούριους! Μπράβο και πάλι μπράβο!
  23. Κι οτι μπήκα να ανοιξω θέμα. Με πρόλαβαν οι πιο πρωινοί! Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα! Πάντα τέτοια!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης