kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Το θέμα το είχα αφήσει για χρόνια, επειδή αρχικά με κάλυπτε η μπαταρία που αγόρασα από τα Aldi και κατόπιν πέρασα στα χειροκίνητα Dobsonians κατά τις εξορμήσεις και χρησιμοποιούσα ρεύμα από το δίκτυο στο μπαλκόνι. Θέλοντας όμως να χρησιμοποιήσω ξανά GOTO σύντομα δοκίμασα την μπαταρία μου και διαπίστωσα πως αν και δίνει ρεύμα δεν φορτίζει πλέον, οπότε θα παραδώσει το πνεύμα. Έχοντας χάσει τις εξελίξεις των τελευταίων 4 ετών, θέλω να μου προτείνετε μια καλή και σχετικά οικονομική λύση για επαναφορτιζόμενη μπαταρία με έξοδο αυτοκινήτου 12V. Καλό θα είναι να διαθέτει και έξοδο USB (για φόρτιση του iPhone μετά τη χρήση του SkyWire) και να έχει μικρό μέγεθος ώστε να μπαίνει επάνω στη βάση ενός SW 12" Dob. Και Ah για να βγαίνει όλη η νύκτα. Δεν θα με πείραζε να ξαναγόραζα την μπαταρία του Aldi αν γνώριζα που πωλείται, ήταν καλή και απλώς τελείωσε η διάρκεια ζωής της νομίζω. Αντιθέτως 130 ευρώ για τα 7Αh του Celestron Power Tank μου φαίνονται υπερβολικά. Ήταν αυτή της φωτογραφίας, μήπως κάποιος γνωρίζει που διατίθενται. Ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Κώστα την έχω πάρει και εγώ και ήμουν εξίσου ευχαριστημένος. Γενικά προσέχω πολύ τις μπαταρίες μου και τις φορτίζω με εξωτερικό φορτιστή οπότε αντέχει ακόμα αν και με μειωμένη χωρητικότητα οπότε και εγώ είχα σκεφτεί να κάνω κάτι. Κατά πάσα πιθανότητα μέσα της έχει μια τυπική μπαταρία μολύβδου 17Ah κλειστού τύπου: http://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html?from=catspan&keyphrase=17ah Σε άλλα power tank που έχω ανοίξει (όπως το 17άρι της Celestron για ένα φίλο), η αντικατάσταση είναι σχετικά απλή διαδικασία και με λίγο προσοχή μπορείς να την αλλάξεις. Ιδανικά πρώτα βγάζεις την παλιά και μετά πας σε ένα κατάστημα με μπαταρίες για να συγκρίνουν το μέγεθος ότι είναι το ίδιο. Επίσης, κυκλοφορούν και λίγο μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες (19-20 Ah) στο ίδιο μέγεθος. Αν είναι ήδη τελειωμένη η παλιά, δε χάνεις κάτι να το ανοίξεις. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
leandros Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Η τοποθέτηση μπαταρίας με μεγαλύτερα Ah σε σχέση με την παλιά, θέλει προσοχή, γιατί αν ο φορτιστής δεν κάνει (πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατάλληλος μόνο για 17 Ah) θα χαλάσει την καινούργια μπαταρία. Θα εκφορτίζεται πολύ σύντομα. ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑΣωκράτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Το σκέφτηκα καθώς το κουτί είναι ωραίο με αλλά μοιάζει να έχει χαλάσει το κύκλωμα φόρτισης. Η μπαταρία δουλεύει ακόμη, έχω έξοδο αλλά όχι είσοδο αν το περιγράφω σωστά καθότι δεν είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αν ήμουν θα πρέπει να είναι εύκολο να φτιαχτεί με ένα κολλητήρι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Η τοποθέτηση μπαταρίας με μεγαλύτερα Ah σε σχέση με την παλιά, θέλει προσοχή, γιατί αν ο φορτιστής δεν κάνει (πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατάλληλος μόνο για 17 Ah) θα χαλάσει την καινούργια μπαταρία. Θα εκφορτίζεται πολύ σύντομα. Σε γενικές γραμμές είναι αλήθεια, αν και η διαφορά είναι μικρή. Εγώ χρησιμοποιώ εξωτερικό φορτιστή (και το προτείνω) γιατί διαπίστωσα πως συχνά τα ενσωματωμένα κυκλώματα των μπαταριών αυτών δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά στη φόρτιση, δε διαχειρίζονται καλά μια μεγάλη εκφόρτιση ενώ δε δίνουν και αξιόπιστη ένδειξη λήξης φόρτισης. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Το σκέφτηκα καθώς το κουτί είναι ωραίο με αλλά μοιάζει να έχει χαλάσει το κύκλωμα φόρτισης. Η μπαταρία δουλεύει ακόμη, έχω έξοδο αλλά όχι είσοδο αν το περιγράφω σωστά καθότι δεν είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αν ήμουν θα πρέπει να είναι εύκολο να φτιαχτεί με ένα κολλητήρι. Αν μπορείς να μετρήσεις την τάση στους πόλους της μπαταρίας (ή στα κροκοδειλάκια που συνδέονται απευθείας εκεί) μπορούμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία. Αν έχει χαλάσει το κύκλωμα φόρτισης, μπορεί να συνεχίζεις να την φορτίζεις με έναν εξωτερικό φορτιστή (όπως κάνω εγώ). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Έχω ένα πολύμετρο, θα το κάνω και θα επανέλθω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 kkokkolis έπεσα τυχαία σε αυτό το γαλλικό site και είδα πάλι τυχαία αυτό. https://www.astromarket.org/accessories/power-supply/4-in-1-powertank-17ah-w-3-exits Μοιάζει πολύ με το δικό σου και είναι στα ίδια 17Ah και η τιμή φαίνεται πολύ καλή. Δεν ξέρω τι γίνεται με αποστολές στην Ελλάδα. Ρώτα πάντως και πες μας γιατί μου αρέσει το site. *Τώρα παρατήρησα ότι δεν έχει usb Θεόδωρος Σπανός
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Ευχαριστώ, αλλά δεν βλέπω τίποτε, μου βγάζει Niet gevondenDe pagina die u probeerde te bereiken is helaas niet gevonden. Δεν μπόρεσα και να μετρήσω την μπαταρία, ούτε καν την έβγαλα από το γκαράζ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δες εδώ το 2ο στη σειρά. Αυτό που κοστίζει 58ευρω. https://www.astromarket.org/accessories/power-supply/ Αν πάλι δε στο ανοίγει μπες στην κεντρική και πήγαινε Accessories και μετά Power Supply. Δεν νιώθω και πολύ καλά που κάνω κουβέντα για εξοπλισμούς με όλα αυτά που γίνονται Θεόδωρος Σπανός
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Εννοείς Stroomvoorziening. Είναι ακριβώς ίδιο με το δικό μου. Αριστερά φαίνονται και οι δύο USB. Αν σε καθησυχάζει σκέπτομαι την επισκευή. Αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να ντρεπόμαστε όταν τα χρήματα είναι τίμια και τα ξοδεύουμε για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να εμπλουτίσουμε το μυαλό μας. Πόσα αεριτζίδικα, αλλά και τίμια, ξοδεύονται σε εφήμερες μόδες, λαϊκές καρακαηδόνες, καγκουρομετατροπές αυτοκινήτων, αστρολόγους, πλαστικές και δεν συμμαζεύεται, ακόμη και σήμερα. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα. Τα τηλεσκόπια,τα κιάλια και τα λοιπά θα τα κληρονομήσουν τα παιδιά ή και τα εγγόνια μας, είναι χέρια με τεντωμένο δείκτη πρός τις πραγματικές αξίες. Και δεν ωφελεί να συγχέουμε το κόστος με την αξία. Νομίζω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Stroomvoorziening; Επέλεξε αγγλικά στο site. Αυτό είναι πάντως στα γαλλικά. Και γιατί δεν βλέπω ακόμα τις usb; Θεόδωρος Σπανός
stathisb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δεν τις βλέπεις γιατί το συγκεκριμένο δεν έχει usb.Κατέβασα και το manual και το είδα, έχει μόνο 3x12v εξόδους. ΦιλικάΣτάθης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Σωστά, αυτό που είδα είναι η είσοδος ρεύματος. Στο δικό μου η USB αντικαθιστά την τρίτη 12V, κατά τ'άλλα είναι πανομοιότυπα εξωτερικά. Ούτως ή άλλως είναι βαρύ πράγμα για να το παραγγείλει κανείς από έξω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
stathisb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Ναι είναι βαρύ και τα μεταφορικά θα κοστίζουν αρκετά. Όσο για τα usb με εναν μετατροπέα την κάνεις την δουλειά σου (κόστος γύρω στα 6 ευρώ). http://www.skroutz.gr/s/6695886/Powertech-USB-Car-Charger-BO-071.html ΦιλικάΣτάθης
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Μόλις είδα ότι 37 ευρω χρεώνει μεταφορικά για Ελλάδα οπότε δεν συμφέρει πράγματι. Σύνολο 95. Θεόδωρος Σπανός
stathisb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2015 Καλημέρα, έχω την αίσθηση πως αυτό http://www.mrtool.gr/catalog/product/view/id/2460/category/10 είναι κοντά σε αυτό που κοιτούσες στο astromarket. Φαίνεται πως έχει 2 εξόδους 12v αλλά δεν έχω βρει πουθενά κάποιο manual για επιβεβαίωση. ΦιλικάΣτάθης ΦιλικάΣτάθης
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2015 Εγώ θα επιμείνω. Τα power tank κρατούν πολλά πολλά χρόνια απλά αλλάζοντας μπαταρία. Είναι κρίμα να το πετάς για αυτό το λόγο (αν τελικά είναι αυτό, εκκρεμεί η μέτρηση). Σκεφτείτε κάτι σαν τα UPS που έχουν μπαταρίες ίδιου τύπου. Κάθε 3-4 χρόνια χρειάζονται αλλαγή μπαταρίας (20 ευρώ) ενώ ένα καινούριο μπορεί να έχει 80 ευρώ. Δεν πετάμε τα UPS, τους αλλάζουμε μπαταρία. Παρεμπιπτόντως, στα ειδικά μαγαζιά για μπαταρίες αναλαμβάνουν να στην αλλάξουν αυτοί, όσον αφορά τα UPS. Εικάζω θα κάνουν το ίδιο και για το powertank αν το ζητήσεις (και το πληρώσεις). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2015 Αυτό σκοπεύω Ανδρέα, επισκευή. Εξάλλου κανείς μας δεν μπορεί να παραγγείλει κάτι από το εξωτερικό και ακόμη και από το εσωτερικό δεν ξέρω πόσο σοφό είναι αυτές τις ημέρες. Απλώς είμαι κλειδωμένος σε δύο γραφεία επί μακρόν. Και με τις βροχές δεν υπάρχει μεγάλο κίνητρο ούτε τα ΣΚ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Ήρθε και η ώρα της δική μου αλλαγής μπαταρίας στο συγκεκριμένο power tank από το aldi. Από καιρό φαινόταν πως έρχεται το τέλος αλλά ήρθε η ώρα της να διαρραγεί. Όπως περίμενα, η μπαταρία που κρύβει μέσα είναι του τυποποιημένου μεγέθους-σχήματος στα 17Ah. Με 30-40 ευρώ (ανάλογα την ποιότητα) την αλλάζει κανείς. Εγώ έδωσα κάτι παραπάνω για να βάλω 18άρα (ούτως ή άλλως τη φορτίζω με εξωτερικό φορτιστή). Βγαίνουν μέχρι και τα 20Ah σε αυτό το σχήμα. Το άνοιγμα του power tank ήταν εύκολο, 10 βίδες ξεβιδώνεις και έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό. Η τοποθέτηση της μπαταρίας θέλει λίγη προσοχή λόγω των κοντών καλωδίων αλλά γενικά είναι εύκολη. Προσοχή μόνο να πάρει κανείς μπαταρία με τον ίδιο τύπο ακροδεκτών ώστε να βιδωθούν σωστά τα καλώδια. Η ακριβής θέση μερικά εκατοστά εδώ και εκεί δεν πειράζει, οι περισσότερες έχουν τους ακροδέκτες λίγο πιο μέσα αλλά ταιριάζει μια χαρά. Η εργοστασιακή και η νέα μπαταρία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Τόσοι μήνες και δεν ασχολήθηκα ούτε να την ανεβάσω από το γκαράζ Ανδρέα. Η αλήθεια είναι πως το Nexstar είναι αποκλειστικά μπαλκονάτο (με σύνδεση στο ρεύμα) εδώ και χρόνια και δεν έχω πάρει ακόμη το GOTO για το 12". Κάποια στιγμή θα το πάω κατ' ευθείαν σε εκείνον που μου αλλάζει μπαταρία στο αυτοκίνητο μου φαίνεται. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
mixailg Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Μια ιδιοκατασκευή που στοιχίζει περίπου 100€ Με μια μπαταρία 12V 8 A το πάνελ 4,8 Α δεν αφήνει να αδειάσει η μπαταρίαΣηκώνει 2 βάσεις EQ6 για 4-5 ώρες περίπου δεν χρειάζεται απόλυτη Ηλιοφάνεια απλά φορτίζει στο μισό.Δεν το δοκίμασα με laptop. panel panel Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα