dimbot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Καλησπέρα σε όλους ,Μόλις κατέβηκα απο ταράτσα....μιά καλή καλή νομίζω νύχτα για παρατήρηση.Ανάμεσα σε άλλα, προσπαθώντας να δώ το Μ40 στη Μ.Άρκτο ( ο αστερισμός είναι -κοντά- στο ζενίθ) και εκεί που κινιόμουν μεταξύ των αστεριών του , βλέπω στο πεδίο του προσοφθαλμιου να περνάει με σταθερή αλλά μεγάλη ταχύτητα ένα "άστρο" με έντονη φωτεινότητα. Η κίνησή ήταν (πολύ χοντρικά) απο ΒΔ προς ΝΑ , σημείωσα δε την ώρα ως 22:08 Εψαξα το site την ΝΑΣΑ για το ISS http://spotthestation.nasa.gov/sightings/view.cfm?country=Greece®ion=None&city=Athens#.VYR27bpUQUs και για σήμερα αναφέρει Fri Jun 19, 10:04 PM 3 min 54° 27 above WNW 26 above SSE Υποθέτω σωστά ότι μπορεί όντως να είδα τον ISS ; Τι λέτε οι εμπειρότεροι ; Per aspera ad astra...
cost_ang Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 ακριβως! το λογικο ειναι πως τον ειδες. βεβαια φανταζομαι πως ξερεις οτι κατα τι διαρκεια της νυχτας μπορεις να δεις εκατονταδες αλλους δορυφορους , οχι μονο τον ISS
santono Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Ναι αυτός ήταν. http://www.heavens-above.com/passdetails.aspx?lat=38.2727&lng=22.8516&loc=Unspecified&alt=699&tz=EET&satid=25544&mjd=57192.7957894639&type=V Τον είδα και εγώ. Πολύ φωτεινός στα -3 mag # Σπύρος Αντωνόπουλος #
TUPAC_RIP Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2015 Ναι, ο ISS ηταν. Κι εγω ταρατσάτος ημουν εκεινη την ωρα.Οριστε και μια προχειρη φωτογραφια με το κινητο.Σελινη, Αφροδιτη, Διας και πανω πανω ο ISS. (Πατηστε πανω στη φωτο για να ανοιξει και να δειτε με μεγαλυτερη λεπτομερια). Still I Rise
dimbot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2015 Υπέροχα ! Άλλη μία εγγραφή στο ημερολόγιο παρατηρήσεων λοιπόν ! Σας ευχαριστώ πολύ παίδες για τις άμεσες απαντήσεις σας ΜΦΧΔημήτρης Per aspera ad astra...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα