nikopol Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 μια ερωτηση Ο skywatcher ed80 καλυπτει μια full frame cameraπιο ειναι το illuminated field με τον flatener μεγαλωνει το πεδιο ?στο APS-C φορμα ειναι ολα ενταξει χωρις σκοτεινες γωνιες.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 δες εδω www.astrobin.com και κανε αναζητηση με τον εξοπλισμο που σε ενδιαφερει για να δεις παραδειγματα. επισης δες το http://www.newastro.com/book_new/camera_app.html ειναι ενα προγραμμα που σου υπολογιζει το οπτικο πεδιο με βαση το τηλεσκοπιο και τα χαρακτηριστικά του αισθητηρα της καμερας σου Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Θα έχεις "σκοτεινές γωνίες" αλλά το τελικό αποτέλεσμα διορθώνεται εύκολα και ολοκληρωτικά με flats. Ο διορθωτής δεν μεγαλώνει το πεδίο, αλλά μεγαλώνει το ωφέλιμο πεδίο και ναι, δουλεύει πολύ καλά - μιλάμε πάντα για τον 0.85Χ της skywatcher για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και τοποθετημένο στη σωστή απόσταση από τον αισθητήρα της κάμερας.Στα χρήματα που ζητά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το ED80. Προχώρα άφοβα!
nikopol Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 δες εδω www.astrobin.com και κανε αναζητηση με τον εξοπλισμο που σε ενδιαφερει για να δεις παραδειγματα. επισης δες το http://www.newastro.com/book_new/camera_app.html ειναι ενα προγραμμα που σου υπολογιζει το οπτικο πεδιο με βαση το τηλεσκοπιο και τα χαρακτηριστικά του αισθητηρα της καμερας σου καλο αλλα το pixel size δεν το βρισκω πουθενα της καμερας μου η πως το υπολογιζω ?
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Καλησπέρα, Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.12dstring.me.uk/fov.htm Στο πλαίσιο δεξιά επιλέγεις τον τύπο της κάμεράς σου και από κάτω σου δίνει τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα. Και φυσικά αν επιλέξεις και το τηλεσκόπιο από την αριστερή στήλη μπορείς να δεις το image scale και το field of view. Επίσης υπάρχει η επιλογή ορισμένων στόχων (Messier Caldweel κλπ), ώστε να δεις πως εμφανίζονται στην οθόνη σου. Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
nikopol Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 το field of view πως μεταφραζεται στο μεγεθος του σενσορα ? το ενα προγραμμα ζητα pixel size , array size ?και δινει μονο του chip size 6.1mm x 9.2mm ενω ο σενσορας εχει μεγεθος 23.5 χ 15.6 APS-C ενω το αλλο ειχε ηδη την καμερα μεσα και μου εδωσε το pixel size 3.9 micron τελος παντων στο field of view δεν συμφωνουν το ενα μου δινει 34.8 χ 52.4 arcmin και το αλλο σε μοιρες 2.23 χ 1.49 πως μπορουν να μου φανουν χρησιμα εμενα αυτα για αυτο που θελω να μαθω ?
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις;Η αρχική σου ερώτηση ήταν για το αν υπάρχει ή όχι βινιετάρισμα στο ED80, αν καλύπτει FF camera και τι κάνει ο flattener. Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στο pixel size μιας κάμεράς της οποίας δεν αναφέρεις ούτε μάρκα ούτε τύπο..Αν θέλεις, δοκίμασε και το κλασικό πρόγραμμα του Wodaski. Δεν περιλαμβάνει τις τελευταίες DSLR αλλά έχει κάποιες στη λίστα και θα πάρεις μια ιδέα για το πεδίο που καλύπτουν γενικά αυτές οι μηχανές σε συγκεκριμένους στόχους:http://www.newastro.com/book_new/camera_app.html
nikopol Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις;Η αρχική σου ερώτηση ήταν για το αν υπάρχει ή όχι βινιετάρισμα στο ED80, αν καλύπτει FF camera και τι κάνει ο flattener. Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στο pixel size μιας κάμεράς της οποίας δεν αναφέρεις ούτε μάρκα ούτε τύπο..Αν θέλεις, δοκίμασε και το κλασικό πρόγραμμα του Wodaski. Δεν περιλαμβάνει τις τελευταίες DSLR αλλά έχει κάποιες στη λίστα και θα πάρεις μια ιδέα για το πεδίο που καλύπτουν γενικά αυτές οι μηχανές σε συγκεκριμένους στόχους:http://www.newastro.com/book_new/camera_app.html αυτο που ρωτησα αρχικα μου το απαντησαν πιο πανω , οτι θα υπαρχει ενα βινιεταρισμα θα υπαρχει που ισως δεν θα φαινεται καθολου και με την επεξεργασια θα εξαφανιστει αλλα επειδη τον ed80 τον χρησιμοποιω και για φωτογραφιες την ημερα και θελω να ξερω ποσο ακριβως θα κοβει.τα προγραμματα που μου εδωσαν τα παιδια ειναι καλα αλλα εγω δεν τα καταλαβαινω μου δινουν field of view αλλα στο αποτελεσμα που θα παρω στη καμερα ? πως μεταφραζεται το field of view στο μεγεθος του σενσορα , πχ το πρωτο προγραμμα (ron wodaski CCD Calc) ζητα πρωτα το τηλεσκοπιο δευτερο τη καμερα με παραμετρους που δεν ξερω . Pixel size , Array size , Bin mode ? η καμερα μου τωρα ειναι η SONY A77 M2 με μεγεθος σενσορα 23.5 χ 15.6 mm και θελω να αναβαθμισω σε full frame με μεγεθος σενσορα 23.9 χ 35.8 mm Canon 6D η Nikon D750εξεταζω ολες τις παραμετρους για να δω αν αξιζει συνολικα η αναβαθμισηεπειδη με τη Sony ειμαι αρκετα ικανοποιημενος στις φωτογραφιες ημερας αλλα στην αστροφωτογραφια ειναι παρα πολυ δυσκολο να εστιαση με το ηλεκτρονικο viewfinder πρεπει τα αστερια να ειναι πολυ φωτεινα και χρειαζομαι αισθητηρα με πολυ χαμηλο θορυβο κατι που η Nikon εχει.Ειμαι πολυ κοντα στη διαφορα τιμης γιαυτο το σκεφτομαι. Να προσθεσω οτι η Sony που εχω τωρα εχει crop factor 1.5x που σημαινει οτι ο ED80 απο 600mm γινεται 900mm, στη full frame δεν θα το εχω αυτο .. διαβασα επισης οτι το μεγεθος του εστιαστη καθοριζει τη καλυψη του σενσορα και οτι ενας 3" focuser καλυπτει full frame sensor
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2015 ο ED80 απο 600mm γινεται 900mm, στη full frame δεν θα το εχω αυτο .. Αυτο δεν ισχυει ξεχνα το. Η εστιακη σου 600 θα ειναι οτι καμερα και να βαλεις απλα αλλαζει η ανάλυση.Το λεω αυτο γιατι η αναλυση στην αστροφωτογραφια μετριεται σε arcsecond/pxl δλδ να στο πω απλα ποσο κοματι του ουρανου αντιστοιχει σε ενα πιξελ. Σημαντικος παραγοντας γιαυτο ειναι η εστιακη οποτε δεν υπαρχει λογος να το μπερδευεις.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2015 αυτο που ρωτησα αρχικα μου το απαντησαν πιο πανω , οτι θα υπαρχει ενα βινιεταρισμα θα υπαρχει που ισως δεν θα φαινεται καθολου και με την επεξεργασια θα εξαφανιστει αλλα επειδη τον ed80 τον χρησιμοποιω και για φωτογραφιες την ημερα και θελω να ξερω ποσο ακριβως θα κοβει. Για φωτογραφία ημέρας δυστυχώς θα είναι αρκετό.. Είχα κάνει ένα πρόχειρο τεστάκι νομίζω με μια Canon 20D και από μνήμης θυμάμαι γύρω στο 80% του πεδίου να είναι πλήρως φωτισμένο. η καμερα μου τωρα ειναι η SONY A77 M2 με μεγεθος σενσορα 23.5 χ 15.6 mm και θελω να αναβαθμισω σε full frame με μεγεθος σενσορα 23.9 χ 35.8 mm Canon 6D η Nikon D750εξεταζω ολες τις παραμετρους για να δω αν αξιζει συνολικα η αναβαθμισηεπειδη με τη Sony ειμαι αρκετα ικανοποιημενος στις φωτογραφιες ημερας αλλα στην αστροφωτογραφια ειναι παρα πολυ δυσκολο να εστιαση με το ηλεκτρονικο viewfinder πρεπει τα αστερια να ειναι πολυ φωτεινα και χρειαζομαι αισθητηρα με πολυ χαμηλο θορυβο κατι που η Nikon εχει.Ειμαι πολυ κοντα στη διαφορα τιμης γιαυτο το σκεφτομαι. Χωρίς να έχω εμπειρία από Nikon, έχω την εντύπωση ότι οποιαδήποτε DSLR και να επιλέξεις ένα θέμα με την εστίαση θα έχεις και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο φωτεινό αστέρι ούτως ή άλλως. Μια Bahtinov θα βοηθήσει πολύ ή/και ένα πρόγραμμα για σύνδεση με υπολογιστή και download των frames κατευθείαν στην οθόνη όπως το Apt ή ακόμα και το nebulosity για αρκετές DSLR. διαβασα επισης οτι το μεγεθος του εστιαστη καθοριζει τη καλυψη του σενσορα και οτι ενας 3" focuser καλυπτει full frame sensor Αυτό είναι και σωστό και λάθος. Εξαρτάται πόσο γρήγορο είναι το τηλεσκόπιο και τι κώνο φωτός παράγει. Γενικά όμως ένας 3ιντσος εστιαστής συνήθως επαρκεί για να φωτίσει πλήρως FF αισθητήρες .
nikopol Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2015 ο ED80 απο 600mm γινεται 900mm, στη full frame δεν θα το εχω αυτο .. Αυτο δεν ισχυει ξεχνα το. Η εστιακη σου 600 θα ειναι οτι καμερα και να βαλεις απλα αλλαζει η ανάλυση.Το λεω αυτο γιατι η αναλυση στην αστροφωτογραφια μετριεται σε arcsecond/pxl δλδ να στο πω απλα ποσο κοματι του ουρανου αντιστοιχει σε ενα πιξελ. Σημαντικος παραγοντας γιαυτο ειναι η εστιακη οποτε δεν υπαρχει λογος να το μπερδευεις. το εστιακο μηκος του φακου δεν αλλαζει , το γνωριζω , αυτο που βλεπω μεσα απο την καμερα αλλαζει και ειναι σαν να ειχα 900mm εστιακο μηκος σε αντιστοιχια με τα 35mm format600 χ 1.5 = 900 και F7.5 x 1.5 = 11.25 το ζητημα που τεθηκε απο την αρχη ειναι αν καποιος γνωριζε τι μεγεθος δεσμης φωτος παραγει το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο στην αποσταση εστιασης δηλ αν καλυπτει τα 35mm η οχι. καλα το λες η αναλυση αλλαζει ,στις φωτογραφιες ειναι πιο κατανοητο αυτο εννοω η πραξη το αποδεικνύει εψαξα και βρηκα τη παλια μου μηχανη που κρατω σαν ενθυμιο και ειχα ξεχασει 35mm φιλμ Minolta 7xi συνδεοντας τη στο ED80 αυτο που βλεπω στη μια καμερα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο την αλλη κριμα που δεν μπορω να βγαλω συγκριτικες φωτογραφιες , η αποσταση εστιασης αλλαζει ελαχιστα 1/8 περιστροφης του εστιαστη .Η δεσμη φωτος του ed80 ειναι οντως λιγο μικροτερη απο το full frame με τον 2" εστιαστη και οχι ακριβως κυκλικη γιατι καποιο εξαρτημα του εστιαστη παρεμβαλεται και παρουσιαζει ενα μικρο μαυρο παραλληλογραμμο στο πανω μερος και μια σκοτεινη γωνια κατω -αλλα κοβεται ευκολα με ενα crop 10 με 20%. για αλλα τηλεσκοπια δεν ξερω τι καλυψη εχουν αλλα για αυτο καλυφθηκα και αυτο αυτο εννοω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα