Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα μου ήρθε το φίλτρο φωτορύπανσης(UHC) της celestron!!!!

Όπως και ένα 25μμ προσοφθάλμιο της celestron πάλι!!!!!Επιτέλους!!!!! :!: :D

Πρώτη παρατήρηση και δοκιμή

Επειδή είμουν κουρασμένος δεν μπορούσα να στησω το 8-ίντσο (με την heq5 μπαλαντεζες κλπ όλα ταράτσα) έτσι πήρα το πολύ πρακτικό και υπέροχο 5-ιντσο με την eq2 πανάλαφρο το στήνω στην πίσω βεράντα του σπιτιού μου.

Χωρίς να τα πολυλαίω βάζω το φίλτρο και το προσοφθάλμιο και το πρώτο αντικείμενο που παρατηρώ είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα :D

Το θέαμα ήταν αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση χωρίς φίλτρο.

Α_Λ_Λ_Α_ =;

Η πραγματική πόρωση ήταν στις πλειάδες και στο διπλο σμήνος του περσέα!!!!!!!!!! :!: :!: :!:

Στις πλειάδες φαινόταν πεντακάθαρα το νεφέλωμα(ειδικότερα στην Αλκιώνη).Έμεινα άναυδος !!!!!!!!

Το αποτελείωμα ήρθε στο διπλό σμήνος του περσέα οπου το θέαμα "σου έπαιρνε το κεφάλι".Καλά είχε και υγρασία και η ορατότητα ήταν φοβερή.

Εντυποσιασμένος φωνάζω τη μητέρα μου να το δεί και αυτή γιατί τέτοια θεάματα δεν χάνονται απο κανένα(αν μπορούσα θα έβαζα και το σκύλο μου να το δεί)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ:

ΕΓΩ:Μαμά έλα να δείς κάτι καταπληκτικό

Mother:Ελα τι θες να δώ πο πο κάνει και ψύχρα εδώ

ΕΓΩ:Μαμά δες στο προσοφθάλμιο αλλά παρατήρησε λίγη ώρα για να προσαρμοστεί και το μάτι σου στο σκοτάδι

-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ-

Mother:Ε και??????Κάτι αστεράκια βλέπω μόνο!!!!!

ΕΓΩ:Έλεος δεν σου ξαναδείχνω τίποτα.Πάει και τελείωσε.

Συμπέρασμα:

1.Το φίλτρο κανεί εξαιρετική "δουλειά" :!: :!: :!:

2.(Μη βάζετε γυναίκες να παρατηρούν.)Πλάκα κάνω.

There is no dark side of the moon, its all dark.
Δημοσιεύτηκε

φιλε Γιωργο σε καταλαβαινω απολυτα!!!πολυ μου την σπανε κτ ανθρωποι που κ καλα το παιζουν εξυπνοι!δλδ του στυλ...

τι δλδ καθεσαι κ βλεπεις τα αστερακια οπως τα βλεπω κ γω με το ματι???

τοτε ποιος ο λογος που πηρες τηλεσκοπιο???

απλα δν ασχολουμαι με κτ τετοιους,τους αφηνω να περιπλανιουνται στο κενο :cheesy:

τωρα στη μαμα κ στον μπαμπα προσπαθω να περασω καποιες γνωσεις..αλλα αν δν σου αρεσει το αθλημα δν προχωρας! :mrgreen: :mrgreen:

ξεχασα να σου πω Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Ο το φιλτρακι!!!!

θελω κ γω να παρω ενα,αλλα στο 4.5" δν ξερω αν θα κανει τπτ!...

:-k

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε

Χαχα ολα τα λεφτα το σκυλακι.

Εγω παλι μετανιωσα για το UHC . Καλυτερα να ειχα παρει ΟΙΙΙ

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε
Φίλτρο Φωτορύπανσης ε?Πιθανών να χρειαστώ και εγώ ενα τέτοιο!Πείτε μου μια λογική τιμή. :)

http://www.telescope-service.de/filters/start/filtersstart.html εδω τα καλα φιλτρα!

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο και από μένα!!!!

αα, εγώ να δείς τι ακούω :

Και άμα τα δεις όλα μετά τι θα κάνεις ? ή .ε το είδες μια φορά τι το ξαναβλέπεις?? και διάφορα τέτοια παλαβά...

Αλλά οι γονείς μου ενδιαφέρονται...και το σημαντικότερο: ΑΚΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ!!! :D

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει και εμένα ενδιαφέρονται αλλά ακούω κάτι περιέργα όπως βλέπω ολο τα ίδια και τα ίδια και αν τα δώ όλα τι θα γίνει(just like yours) αλλά δεν πειράζει.

Καλά το σκυλάκι μου θα το βάλω και εγώ να παρατηρήσει τον ήλιο θα του αρέσει γιατί τα άλλα αντικείμενα είναι λίγο δύσκολα για αυτόν.Αλλά μια γάτα που γυροφέρνει και κόντευε να βγάλει τα μάτια στο σκυλάκι μου θα την βάλω να δεί τον ήλιο χωρις φίλτρο...

There is no dark side of the moon, its all dark.
Δημοσιεύτηκε
Εντάξει και εμένα ενδιαφέρονται αλλά ακούω κάτι περιέργα όπως βλέπω ολο τα ίδια και τα ίδια και αν τα δώ όλα τι θα γίνει(just like yours) αλλά δεν πειράζει.

Καλά το σκυλάκι μου θα το βάλω και εγώ να παρατηρήσει τον ήλιο θα του αρέσει γιατί τα άλλα αντικείμενα είναι λίγο δύσκολα για αυτόν.Αλλά μια γάτα που γυροφέρνει και κόντευε να βγάλει τα μάτια στο σκυλάκι μου θα την βάλω να δεί τον ήλιο χωρις φίλτρο...

:shock: :shock: παει η γατουλα!!! :(

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης