Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν καμιά βδομάδα παρήγγειλα 2 tube rings για 8ιντσο προκειμένου να κάνω το μοντ της astrobaby (http://www.astro-baby.com/articles/rotating%20rings/Rotating%20Rings%20Project.htm) ώστε να περιστρέφεται ο σωλήνας και να είναι σε βολικές θέσεις το προσοφθάλμιο χωρίς να χαλάει το ζύγισμα. Λογικά αυτή τη βδομάδα θα τα έχω.

Θα ήθελα λοιπόν να αντικαταστήσω την εσωτερική επένδυση (αυτό που είναι σαν τσοχάκι) τουλάχιστον ενός από τους δακτυλίους που στηρίζουν το τηλεσκόπιο στη βάση με κάτι άλλο μειωμένης τριβής ώστε να περιστρέφεται πιο εύκολα ο σωλήνας. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω με τι...

Υπάρχει καμιά ιδέα;

Δημοσιεύτηκε
Η μειωμένη τριβή μπορεί να είναι χρήσιμη όταν θέλεις να περιστρέψεις το σωλήνα αλλά μήπως δημιουργήσει πρόβλημα όταν ο σωλήνας κοιτάει ψηλά και το βάρος του τον κάνει να γλιστρήσει μέσα στα δακτυλίδια και να έχεις κάποιο ατύχημα;
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Θα κρατάει κόντρα το rotating ring που θα σφίγγω μόλις τελειώνω το ζύγισμα. Και επειδή λίγο τριβή χρειάζεται για να μην περιστρέφεται μόνος του ο σωλήνας λόγω του βάρους του συστήματος του εστιαστή έλεγα να αντικαταστήσω την επένδυση μόνο σε ένα δακτύλιο...
Δημοσιεύτηκε
το σύστημα σου θα αποκτήσει τέλεια ισορροπία αν μετακινήσεις τον ερευνητή και τον βάλεις ακριβώς σε αντιδιαμετρική θέση με τον εστιαστή. Ὀπως και να γυρίσεις μετά τον σωλίνα μέσα στα δακτυλίδια το τηλεσκόπιο πάντοτε θα ισορροπεί. Το έχω έτσι πάνω από 4 χρόνια δεν το αλλάζω με τίποτα και βρίζω τον αυτόν μου πως αυτό το απλό πραγματάκι δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Λογικά για αυτό χρειάζεται να τρυπήσω το σωλήνα ώστε να μετακινήσω τη βάση του ερευνητή... Το έχω υπ'όψιν μου αλλά δεν θα το κάνω ακόμα ας περάσει λίγο καιρός να εξοικειωθώ πριν προχωρήσω σε εγχειρήσεις!

Για την αντικατάσταση των pads στο εσωτερικό των tube rings κανένας mastrovoxer δεν έχει καμιά ιδέα;

Δημοσιεύτηκε

Καλά κάνεις και το αφήνεις για το τέλος. Θα ανεβάσω φωτογραφία μόλις μπορέσω, (διότι δεν έχω έτοιμη και πρέπει να την βγάλω). Τέλος σε αυτή τη θέση βολεύει ερευνητής με διαγώνιο και αυτός ήταν ο λόγος που όλο το ανέβαλα και μόνο τα τελευταία χρόνια που αγόρασα ένα για το διαθλαστικό μου το έκανα. Άν όμως ήξερα το πόσο θα απογειωνόταν το σετ άπ μου, θα συμβιβαζόμουν και με τον ίσιο που είχα. Τέλος το πλανητάριο πουλάει πολύ φτηνά αυτό το εξάρτημα που βιδώνει πάνω στο σωλίνα που βιδώνει ο ερευνητής. Αυτό που πρέπει να μετακινήσεις. Αλλά δεν είδα να δίνουν και το μέσα λαμάκι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι το μέσα λαμάκι είναι χοντρό και έχει την καμπύλη του σωλίνα.

ΥΓ ψάχνω κι εγώ κάτι ώστε να αλλάξω την τσόχα από τα στεφάνια για να γυρνά πιο εύκολα ο σωλήνας. Όταν έχει υγρασία γυρνά δἰσκολα.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης