Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

επειτα απο μια απιστευτη κακοκαιρια και μια ατελειωτη βροχη...ξαφνικα ανοιξαν οι ουρανοι και ετρεξα σπιτι για να βγαλω το τηλεσκοπιο.

η αληθεια ειναι οτι δεν το αφησα και πολυ για να παρει θερμοκρασια και η σεληνη κυματιζε :D

ειδα και για πρωτη μου φορα τον κρονο και πρεπει να πω οτι ''επαθα πλακα'' :shock:

αν και φαινοταν μικρουλης και δεν εβλεπα το χωρισμα,για μενα ηταν φοβερο θεαμα!!!

εβγαλα και δυο φωτο με το χερι 8-[ μονο και μονο για να δω τι θα βγει!!!

ενταξει,το αποτελεσμα ειναι.....οτι να΄ναι αλλα ειχε πλακα!! :)

P1010035.JPG.8d79b6d22b7f6bfa4e539a59a402e7ce.JPG

Δημοσιεύτηκε
ναι οντως ηταν μια ωραια εμπειρια! φαινεται αλλωστε φιλε nickthegreek οτι σου αρεσει ο κρονος παρα πολυ και απο το αβαταρ σου!! :D οταν τον δεις με το ολοκαινουριο και πολυ ισχυρο τηλεσκοπιο σου που οπως ειδα θα το εχεις συντομα θα ''τρελαθεις'' με τον κρονο :wink:
Δημοσιεύτηκε

:D οχι αγαπητε foehammer δεν χρησιμοποιησα κανενα φιλτρο γιατι δεν εχω ακομα κανενα :D

τιποτα δεν εκανα απλα τοποθετησα την μηχανη (olympus camedia 3.2Mpixel) μπροστα απο το προσοφθαλμιο.οσο για το χρωμα δεν ξερω πως εγινε αυτο :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
:D οχι αγαπητε foehammer δεν χρησιμοποιησα κανενα φιλτρο γιατι δεν εχω ακομα κανενα :D

τιποτα δεν εκανα απλα τοποθετησα την μηχανη (olympus camedia 3.2Mpixel) μπροστα απο το προσοφθαλμιο.οσο για το χρωμα δεν ξερω πως εγινε αυτο :cheesy:

μαλλον η ληψη σου εγινε οταν η σεληνη βρισκοταν κοντα στον οριζοντα..

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
δεν ειναι τελειος????? και εγω χθες μετα απο τοσους μηνες αδρανειας τον ξανα ειδα!!!! αυτα που ειδα γυρω του ηταν δορυφοροι ή κανενα αστερακι?

3.jpg

\"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\"

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε
Αν πράγματι ήταν δορυφόροι τότε θα ήταν πολύ κοντά στον Κρόνο και (εχτός από τον Τιτάνα που είναι σχετικά λαμπρός) είναι όλοι εξαιρετικά αμυδροί. Με το 8ιντζο μου προχθές διάκρινα εχτός από τον Τιτάνα άλλους 5 πολύ αμυδρούς δορυφόρους του Κρόνου όλοι πολύ κοντά (κοντύτερα απ'ότι ο Τιτάνας) στον πλανήτη.
Δημοσιεύτηκε
Επικροτω την προταση του Γιωργου και συμφωνω με τον Σεργιο. Μπορει ομως να ειδες και τα 2! Και αστερια και δορυφορους του Κρονου. Αν θυμασαι την διαταξη τους μπορεις να το τσεκαρεις πολυ ευκολα...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Αν θυμασαι την διαταξη τους μπορεις να το τσεκαρεις πολυ ευκολα...

Πολυ σωστα! Επισης μπορεις να φτιαξεις ενα προχειρο σκιτσακι και να τσεκαρεις/αναγνωρισεις τους δορυφορους μετα σπιτι με την ησυχια σου η και αντιστροφα,ενα print του Κρονου με τους δορυφορους και να τους εντοπισεις με το τηλεσκοπιο :D

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης