Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η νέα μάστιγα φωτορύπανσης στο βουνό είναι το πανταχού παρόν (και πολύ χρήσιμο) smartphone και το μεγάλο του ξαδερφάκι (ταμπλέτα). Χώρια του ότι στραβώνει κατευθείαν όλους τους διπλανούς που έχουν αποκτήσει νυχτερινή όραση ο χρήστης της συσκευής δεν θα δει και τίποτα από τον προσοφθάλμιο καθότι δεν θα αποκτήσει ΠΟΤΕ νυχτερινή όραση. Η χρήση προγραμμάτων αστρονομίας με τις παραπάνω συσκευές που έχουν night mode ΔΕΝ είναι λύση διότι αφενός οι μη σχετικοί με την αστρονομία θα κάνουν συνέχεια λάθη και θα βάζουν και λευκό φως ενώ οι σχετικοί δίνοντας το "κακό" παράδειγμα έστω με κόκκινο φως θα κάνουν και τους άσχετους να ανοίγουν τις συσκευές τους. Συνεπώς κατά τη διάρκεια της παρατήρησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι συσκευές αυτές αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε για επαγγελματικούς, προσωπικούς κλπ λόγους να έχει πρόσβαση στο κινητό του είτε το καλύπτει με 2-3 στρώσεις κόκκινου σελοφάν ή χρησιμοποιεί bluetooth για να μιλήσει. Νομίζω πως εν όψει της πανελλήνιας είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί.

No-Smartphone.jpg.106b2fa02a20643ef8b19ebeb7fcaf0a.jpg

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ας μην ειμαστε και απολυτοι . Εγω για παραδειγμα εχω κατεβασει τον Deep Sky Hunter Star Atlas στο ταμπλετ 10ιντσων και αντι να εχω ενα χαρτι Α3 με 200 σελίδες το έχω στο τάμπλετ μου που είναι πολυ πιο φορητό και, βάζω 3-4 στρώσεις από σκούρο κόκκινο το δένω με λαστιχάκια στο πλάι και όλα κομπλέ με την νυχτερινή όραση . Απόδειξη ότι με το 8ιντσο και το ταμπλετ έχω δει τους πιο αμυδρούς (για μένα) γαλαξίες 13 mag .
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε
Αυτό το προείπα αλλά προείπα και το πως οι άσχετοι θα το ανοίξουν έτσι κι αλλιώς χωρίς να προσέξουν τίποτα και θα έχουμε θέμα. Οπότε όποιος δεν έχει τριπλό σελοφάν κόκκινο δεν το ανοίγει απλά πράγματα.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Στις προηγούμενες πανελλήνιες εξορμήσεις, η συμπεριφορά των συμμετεχόντων με είχε εκπλήξει θετικά. Αν σκεφτεί κανείς πως υπήρχαν εκατοντάδες συμμετέχοντες, σε γενικές γραμμές τα περιστατικά ήταν λίγα και η παρατήρηση μπορούσε να γίνει κανονικά. Φυσικά χρειάζεται ενημέρωση και οργάνωση. Προτείνω στους διοργανωτές να έχουν μερικά ρολά κόκκινης ζελατίνας για να δώσουν σε όσους δεν είχαν προνοήσει!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να σου έχει μείνει από κανένα Πασχαλινό αυγό, ή να το πάρεις από κατάστημα με είδη συσκευασίας (έχουμε ένα κλασικό στον Πειραιά στην Ηρ. Πολυτεχνείου) αλλά η ζελατίνα είναι λεπτή, ζαρώνει και σχίζεται. Επίσης λειώνει από την υπερθέρμανση, όταν η λυχνία είναι πυράκτωσης όπως συμβαίνει με τα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν ειδικά θερμοάντοχα φίλτρα σε όλες τις αποχρώσεις σε ένα κατάστημα στην Πλ. Βικτωρίας.

http://www.vassiliou-sa.gr/main/products?filters%5Btype_id%5D=7

Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕΕ | Lighting for Effect

3ης Σεπτεμβρίου, 86 | 104 34 Αθήνα | Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 82 22 344

Φαξ: +30 210 82 22 744

Email: info@vassiliou-sa.gr

Το έχω πει τόσες φορές που θα νομίζει κανείς πως έχω κάποια σχέση με το κατάστημα. Αφ' ενός δεν έχω, αφ' ετέρου είναι τόσο φθηνό ένα τετραγωνικό μέτρο που δεν έχει νόημα η διαφήμιση εδώ. Έπεσα πάνω στο κατάστημα τυχαία όταν πήγα στην Πλ. Βικτωρίας να αγοράσω έναν Nagler από επιφανές μέλος του forum, πήρα ένα τετραγωνικό, έβαλα παντού και έχω ακόμη περίσσευμα, αν κάποιος μένει στον Πειραιά ή κοντά στην Ομόνοια μπορώ να σας δώσω για να βολευτείτε.

Και ένα εναλλακτικό κατάστημα: http://www.djshop.gr/pl/zelatines-filtra-chromatismou-6186.htm?lang=el&path=-1264051354

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Πού μπορούμε να αγοράσουμε ρολά κόκκινης ζελατίνας- σε βιβλιοπωλεία;

Γιωργο διπλα στο καφε Vienna εχει ενα μαγαζι με χαρτικα Πετριδης λεγεται εχει εκει.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης