vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Καλημέρα σε όλους, μετά απο μερικά χρόνια απουσίας επανήλθα δυναμικά ήθελα γνώμες για αγορά ερευνητή. Ο μαμίσιος που έχω ειναι δύσχρηστος.Έχω κατά νου τον Telrad που χρησιμοποιείται για ευθυγράμμιση http://www.planitario.gr/ereunhths-telrad-reflex-sight.htmlαλλά δε λέω όχι και σε κάτι πιο πολύπλοκο και ίσως με περισσότερες χρήσεις όπως ειναι ο Vario της Baaderhttp://www.planitario.gr/ereunhths-vario-finder.htmlΠαρακαλώ βοηθήστε με να επιλέξω ένα σωστό και εύχρηστο αξεσουάρ!Ευχαριστώ! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Εφ' όσον έχεις GOTO το μόνο που σου χρειάζεται είναι ένας απλός RDF για την αρχική ευθυγράμμιση. Επειδή όμως το τηλεσκόπιό σου έχει μεγάλη εστιακή, αν θέλεις να βλέπεις την αστρική γειτονιά του αντικειμένου που παρατηρείς (ή και κάποια ανοικτά σμήνη αστέρων), τότε η καλύτερη λύση είναι ένας ερευνητής RACI, δηλαδή με διαγώνιο και ορθή αποτύπωση των συντεταγμένων, που σημαίνει πως το επάνω και κάτω θα είναι ίδιο με του τηλεσκοπίου αλλά το δεξί και αριστερό ανάποδα (σαν κάτοπτρο).2 είναι οι ποιοτικές επιλογές, ο Baader Vario που είναι πολύ ευέλικτος αλλά και ακριβός (τον έχω δει στο τηλεσκόπιο του Κυριάκου(61) και ο Stellarvue F50 τον οποίο έχω και εγώ. http://www.stellarvue.com/stellarvue-50-mm-top-rated-correct-image-finder-scope-in-black/ Η βάση του Stellarvue δεν είναι πρακτική οπότε εγώ τον τοποθέτησα στη βάση της Celestron (ίδια με τη δική σου) και έχω μία στο 12" και μία στο 6" Nexstar με εύκολη μετακίνηση από το ένα στο άλλον. Μέχρι να αποκτήσω και τρίτη βάση το καλοκαίρι το ξεβιδώνω από το 12" και το βάζω στο 8" του εξοχικού (στο οποίο κανονικά έχω τον ερευνητή της Celestron που έχεις και εσύ). Αυτή η βάση Quick Release είναι η καλύτερη καθώς έχει χαμηλό προφίλ (απαραίτητο για ερευνητές με διαγώνιο), ταχεία απελευθέρωση και τοποθέτηση και εύκολη ευθυγράμμιση με μία βίδα κόντρα. Μην τυχόν και την πουλήσεις (παρά σε εμένα ). Αν βρεις τον Stellarvue θα σου πω πως τοποθετείται, είναι λίγο δύσκολο αλλά γίνεται μόνο μία φορά. Τόσο αυτός όσο και ο Vario δέχονται φακούς 1.25" και είναι τέτοιας ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μικρά πεδιοσκόπια (ο Stellarvue απαιτεί ειδικό εξάρτημα για να τοποθετηθεί σε φωτογραφικό τρίποδα όμως). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2015 Σε ευχαριστώ Κώστα για τη βοήθεια σου. Νομίζω η καλυτερη περίπτωση ειναι το RDF μαζι με έναν RACI.Παλιότερα αν θυμάσαι ειχα βάλει πάνω ένα ED80 αλλά δεν θα το ξανάκανα λόγω του αυξημένου βάρους που έπεφτε πάνω στα μοτέρ. Πάντως αξίζει να έχεις δύο διαφορετικά πεδία συγχρόνως Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα