Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αυτό το site το είχα βρει και εγώ. Για να δέχεται πληρωμές με paypal μάλλον είναι αξιόπιστο. Εγώ τελικά παράγγειλα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο από το astroshop. Τους ενημέρωσα για την προσφορά του συγκεκριμένου site και μου έκαναν την ίδια τιμή συν ότι τα μεταφορικά μαζί με την αντικαταβολή έρχοταν φτηνότερα.

Φιλε μου για ποιο μοντελο μιλας?το 200/1000 η το 150/750?Εψαξα στο astroshop αλλα το black diamond 150/750 δεν το βρισκω μαζι με βαση παρα μονο το τηλεσκοπιο.εχεις καποιο λινκ?γτ οντως εχει πολυ φθηνα μεταφορικαι κ επειδη θελει καποιος φιλος και αυτος τηλεσκοπιο μηπως μπορεσουμε να το παρουμε απο εξωτερικο.

Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsf

Skywatcher neq6 pro go-to

Asi 224mc

Guiding 9*50 celestron finder

Televue Powermate 2.5x

Nikon D7200 - Canon 600d mod

• Απαντήσεις 176
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Μιλάω για το 150/750. Το astroshop το έχει. Δες εδώ:

http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-n-150-750-explorer-bd-neq-3/p,15330

Η τιμή του βέβαια είναι στα 489 Ευρώ, αλλά δοκίμασε το: too expensive?

Αν κάνεις κλικ πάνω σε αυτό, τους στέλνεις mail ότι το έχεις βρει φτηνότερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση επισυνάπτεις το link από το site της Promo-Optique με τη χαμηλότερη τιμή που το βρήκες και σου απαντούν τι καλύτερο μπορούν να κάνουν.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σωκράτης

Δημοσιεύτηκε
Μιλάω για το 150/750. Το astroshop το έχει. Δες εδώ:

http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-n-150-750-explorer-bd-neq-3/p,15330

Η τιμή του βέβαια είναι στα 489 Ευρώ, αλλά δοκίμασε το: too expensive?

Αν κάνεις κλικ πάνω σε αυτό, τους στέλνεις mail ότι το έχεις βρει φτηνότερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση επισυνάπτεις το link από το site της Promo-Optique με τη χαμηλότερη τιμή που το βρήκες και σου απαντούν τι καλύτερο μπορούν να κάνουν.

Μαλιστα...στο too expensive λεει οτι αν το βρεις αλλου πιο φθηνα τοτε θα στο αφησουν στην ιδια τιμη...θα κανω μια προσπαθεια και βλεπω.αν τα καταφερω θα ενημερωσω :) :) :)

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Δεν λέει ότι θα στο αφήσουν στην ίδια τιμή οποσδήπωτε.

Αν δεις κάτω κάτω λεει ότι θα σε ενημερώσουν αν μπορούν να κάνουν την ίδια τιμή ή όχι:

"Now click on 'send' - we will reply to you within 24h whether we can give you the same price or not."

Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σωκράτης

Δημοσιεύτηκε
Δεν λέει ότι θα στο αφήσουν στην ίδια τιμή οποσδήπωτε.

Αν δεις κάτω κάτω λεει ότι θα σε ενημερώσουν αν μπορούν να κάνουν την ίδια τιμή ή όχι:

"Now click on 'send' - we will reply to you within 24h whether we can give you the same price or not."

Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Κορυφη οι τυποι!μου εκανα ακριβως την ιδια τιμη και εφοσον δεν ειχα δωσει κα χρηματα για το δικο μου εδω ελλαδα το αφησα και πηραμε 2 απο εκει.βγαινει 359 συν 19 μεταφορικα.

Σε ποσες μερες σου ηρθε η παραγγελια εσενα?εννοειται διαλεξα την πιο φθηνη μεθοδο αποστολης.αλλα λεει μονο 5 εργασιμες.ισχυει?

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Να τα χαρείτε κάτω από καθαρούς ουρανούς.

Και εγώ είχα διαλέξει τη φτηνότερη μέθοδο αποστολής και μου ήρθε στις 5 μέρες.

Επίσης βάση του κωδικού παραγγελίας, μπορείς να παρακολουθείς την πορεία της παραγγελίας σου μέσα από το site της μεταφορικής εταιρείας.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σωκράτης

Δημοσιεύτηκε
Παιδια να μην σας απογοητευσω, αλλα πλεον δεν μπορεις να εισαγεις με τη μεθοδο της αντικαταβολης. Η UPS εκοψε την αντικαταβολη για Ελλαδα. Πληρωμες μεσω paypal γινονται αρκει να εχεις λεφτα μεσα.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Παιδια να μην σας απογοητευσω, αλλα πλεον δεν μπορεις να εισαγεις με τη μεθοδο της αντικαταβολης. Η UPS εκοψε την αντικαταβολη για Ελλαδα. Πληρωμές μεσω paypal γινονται αρκει να εχεις λεφτα μεσα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γεμίσουμε το paypal όμως;

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
Εγω εχω χρηματα μεσα οποτε δεν εχω ψαξει.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε

Δοκίμασα μόλις αυτό με 1 ευρώ, για να γεμίσω το balance και ΠΕΤΥΧΕ:

1. Mπαίνεις Paypal –> My PayPal

2. Πας “Request Money”

3. Στο σχετικό πεδίο, βάζεις ένα mail στο οποίο έχεις πρόσβαση (προφανώς όχι το mail με το οποίο έχεις κάνει εγγραφή στο PayPal)

4. Τσεκάρεις την επιλογή “goods” και το ποσό που θέλεις

5. Πας στο mail που έβαλες και βλέπεις αν σου έχει έρθει μήνυμα (σου έχει έρθει)

6. Δίνεις κάποια στοιχεία που σου ζητάει (προφανώς βάζεις ό,τι να’ναι)

7. Βάζεις τον αριθμό της κάρτας στην οποία θα γίνει η χρέωση

8. Πατάς pay

Δεν είναι κάτι παράνομο απλα μάλλον δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ή κάνουν τα στραβά μάτια.

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε

Επιβεβαιώνω ότι το Paypal επιτρέπει φόρτωση με άνω όριο 500 μηνιαίως μέσω Deutcshe Bank με προμήθεια και έξοδα 19.

Βέβαια "it takes a few days" συνεπώς θα δω αν τελικά θα πιστωθεί ο λογαριασμός μου. Πάντως η κίνηση από την ελληνική τράπεζα επιτράπηκε.

Δυστυχώς δε λειτουργεί η μέθοδος "Top up instantly" μέσω EUROBANK με μηδενική προμήθεια. Η Paypal δεν απάντησε σε μήνυμα που έστειλα πριν από λίγες ημέρες και η EUROBANK δε με διαφώτισε.

Ένας άλλος τρόπος για πληρωμή στο εξωτερικό είναι μέσω εταιρειών τύπου "Western Union" με προμήθεια/έξοδα περίπου 16 για το πεντακοσάρικο.

YiannisR

...The sun is the same in a relative way but you are older,

Shorter of breath and one day closer to death...

Δημοσιεύτηκε
Οχι δεν μπορεις σε καμια περιπτωση.δοκιμασα προπληρωμενη και πιστωτικη απο τραπεζα πειραιως και δεν δεχοταν τπτ.ναναι καλα ενα φιλαρακι που μου εστειλε χρηματα απο το δικο του paypal στο δικο μου.αλλιως απλα θα το εχανα...

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Πριν από λίγο έκανα την κίνηση. Αναφέρομαι σε "top up" του λογαριασμού μου Paypal και όχι κίνηση απευθείας πληρωμής "send money".

Εν πάση περιπτώσει και διατηρώντας την επιφύλαξη να δω την πίστωση σε λίγες ημέρες, μπράβο που τα κατάφερες "with a little help from your friends".

YiannisR

...The sun is the same in a relative way but you are older,

Shorter of breath and one day closer to death...

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα,

προχτές Δευτέρα, προσπάθησα να κάνω δύο αγορές από το ebay.

Η μια ήταν απο Αγγλία και η δεύτερη από Ιαπωνία. Η πρώτη από Αγγλία ολοκληρώθηκε κανονικά αλλά η δεύτερη από Ιαπωνία δεν έπαιρνε έγκριση και η κάρτα μου γινόταν declined. Το paypal μου το έχω συνδέσει με χρεωστική κάρτα visa και όχι άμεσα με τον λογαριασμό μου. Μετά από επικοινωνία μου με την Alpha bank με ενημέρωσαν πως την αγορά (αξίας 22 ευρώ) δεν την έκοβε το paypal ούτε η alpha bank αλλά ο πωλητής ο οποίος είχε βάλει βάλει μπλόκο στις ελληνικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Την αγορά την έκανα αφού μετέφερα στον paypal λογαριασμό μου (μέσω αλλου λογαριασμού paypal) χρήματα. Η ενημέρωση που είχα από την alpha bank ήταν πως υπάρχει όριο 500 ευρώ τον μήνα ανά κάρτα για αγορές από το εξωτερικό αλλά και λόγω των capital control ορισμένοι δεν δέχονται τις ελληνικές κάρτες.

Ενημερωτικά όλα αυτά.

Φιλικά

Στάθης

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Θα δοκιμασω να βαλω λεφτα στο paypal με τους τροπους που ειπατε....

Παντως εφοσον βρηκα τηλεσκοπιο απλα θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσουν με βοηθησαν με τις συμβουλες και τις γνωσεις τους αλλα και για την υπομονη τους καθως ισως να ειχα καποιες χαζες αποριες....Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη και να το ευχαριστηθω αν και ο ουρανος της αθηνας δεν βοηθαει....

Μολις παραλαβω και κανω την 1η παρατηρηση οταν παω εξοχικο που ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα θα σας πω εντπωσεις!

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Ποιος ηταν ο εξυπνος που προτεινε ισημερινη βαση????

Χαχα πλακα κανω,ηρθε επιτελους σημερα,μου πηρε καποια ωρα να το στησω αλλα τα καταφερα εν τελει....

Εχω καποιες αποριες που μαλλον δημιουργουνται οσο διαβαζεις...

1)Υπαρχει καποιος χαρτης η εφαρμογη η ιστοσελιδα στην οποια να βλεπεις το ηλιακο συστημα και την ακριβη θεση του καθε πλανητη?Θελω να πω εναν χαρτη ο οποιος θα ειναι live και θα δειχνει που βρισκεται ο καθε πλανητης αυτη τη στιγμη στην τροχια του.Το ρωταω γιατι θα ηταν πολυ καλο να ξερουμε ποτε πχ η γη πλησιαζει τον δια η τον αρη.(βεβαια παιζει ρολο ποσο καλα βλεπεις τον καθε πλανητη αναλογα το ποσο μακρια η κοντα του βρισκομαστε βαση της τροχιας μας?)

2)Ο πολικος αστερας φαινεται καθολη της διαρκεια της ημερας?εννοω αν δεν υπηρχε ο ηλιος θα τον βλεπαμε ολο το 24ωρο?και επισης ειναι σταθερο αστερι στον ουρανο μας?αν ναι τοτε καπως ετσι δημιουργειται μια παρομοια με την παρακατω φωτογραφια που εχω επισυναψει?Και τελος υπαρχει αντιστοιχα αστερι για τον νοτιο πολο?

3)Για την εστιαση του τηλεσκοπιου,κοιταζοντας πχ το φεγγαρι,πρεπει πρωτα να κανουμε focus και μετα να το κοιταξουμε?η κοιτοντας το κανουμε focus?θελω να πω ειναι σαν την φωτογραφια?κοιταμε προς το αντικειμενο που θελουμε και μετα κανουμε focus?

4)Οσον αφορα την φωτογραφια συνδεοντας dslr απευθειας στο τηλεσκοπιο(prime focus ειπαμε)περα απο το t-ring καθως και 2"extention tube for camera fixed οπως δειχνει η φωτο που εχω βαλει χρειαζεται κατι αλλο?Αν ναι τι?

Επισης εφοσον η βαση μου ειναι χειροκινητη,δεν θα μπορω να κανω πολυ μεγαλη εκθεση παρα μονο στιγμιαια φωτογραφιση.Εκτος και αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να ακολουθησω την τροχια του αντικειμενου που παρακολουθω?

Ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι αυτο?γτ ξαναλεω οτι η nikon d5100 που εχω δεν κανει focus το σωμα αλλα μεσω του φακου,οποτε θα πρεπει να το κανω μεσω τηλεσκοπιου(υποθετω).Και γτ ολοι αναφερονται σε φωτογραφιση μεσω web camera αφου οι dslr εχουν κατα πολυ ανωτερη ποιοτητα?η ακομα και μια compact φωτογραφικη η ενα κινητο με καλη καμερα?

Αν εχω κανει καποια χαζη ερωτηση με συγχωρειτε.καλως εχοντων των πραγματων σαββατο θα το χρησιμοποιησω πρωτη φορα.βοηθαει κ ο βοριας για καθαρο ουρανο...

20151022_131225.thumb.jpg.5d717b3c1f4da44fa58714e7c4cec19b.jpg

4160802979_7c32250191.jpg.4898c55f724cd013c397c100445eeb71.jpg

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

1) Για να δεις έναν πλανήτη το πρώτο που σε νοιάζει είναι να βρίσκεται όσο ποιο ψηλά γίνεται στον νυχτερινό ουρανό και όχι τόσο η απόσταση από την Γη, που φυσικά παίζει και αυτό ρόλο. Οπότε θα σου πρότεινα ένα live δωρεάν πλανητάριο που δείχνει σχεδόν όλα τα αντικείμενα (πλανήτες και βαθύς ουρανός) 'ώστε να ξέρεις τι βλέπεις live εκείνη την στιγμή. Προτείνω το stellarium http://www.stellarium.org/el/

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν το εγκαταστήσεις να μη ξεχάσεις να δηλώσεις τον τόπο παρατήρησης στο πρόγραμμα, στις τοποθεσίες.

2) Η απάντηση εδώ είναι ΝΑΙ. Αν και δεν βρίσκεται ακριβώς στον πολικό άξονα, εμείς το βλέπουμε να μην κινείτε. Οπότε και την μέρα αν δεν υπήρχε το φως του ήλιου θα φαινότανε. Στο νότιο ημισφαίριο δεν συμπίπτει κάποιο Αστέρι που φαίνεται με γυμνό μάτι με τον νότιο πολικό.

3)Κοιτάζοντας το αντικείμενο κάνουμε ταυτόχρονα και το focus. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε. Αφού δηλαδή βρούμε το αντικείμενο που θέλουμε στο προσοφθάλμιο, κάνουμε focus για να το δούμε όσο καλύτερα γίνεται.

4)Δεν είμαι και πολύ γνώστης του αντικειμένου αλλά νομίζω πως είσαι ένταξη. Οι web κάμερες προτείνονται καλύτερα για πλανητική ενώ οι DSLR για βαθύ ουρανό. Ο λόγος είναι ότι στις web μπορείς να τραβήξεις ποιο εύκολα και καλύτερα crop video που χρειάζεται στην πλανητική. Λεπτομέρειες θα βρεις στην σελίδα της AVAT.

Ελπίζω κάπως να βοήθησα.

Υ.Γ. Καλορίζικο σου 'πα;

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
1) Για να δεις έναν πλανήτη το πρώτο που σε νοιάζει είναι να βρίσκεται όσο ποιο ψηλά γίνεται στον νυχτερινό ουρανό και όχι τόσο η απόσταση από την Γη, που φυσικά παίζει και αυτό ρόλο. Οπότε θα σου πρότεινα ένα live δωρεάν πλανητάριο που δείχνει σχεδόν όλα τα αντικείμενα (πλανήτες και βαθύς ουρανός) 'ώστε να ξέρεις τι βλέπεις live εκείνη την στιγμή. Προτείνω το stellarium http://www.stellarium.org/el/

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν το εγκαταστήσεις να μη ξεχάσεις να δηλώσεις τον τόπο παρατήρησης στο πρόγραμμα, στις τοποθεσίες.

2) Η απάντηση εδώ είναι ΝΑΙ. Αν και δεν βρίσκεται ακριβώς στον πολικό άξονα, εμείς το βλέπουμε να μην κινείτε. Οπότε και την μέρα αν δεν υπήρχε το φως του ήλιου θα φαινότανε. Στο νότιο ημισφαίριο δεν συμπίπτει κάποιο Αστέρι που φαίνεται με γυμνό μάτι με τον νότιο πολικό.

3)Κοιτάζοντας το αντικείμενο κάνουμε ταυτόχρονα και το focus. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε. Αφού δηλαδή βρούμε το αντικείμενο που θέλουμε στο προσοφθάλμιο, κάνουμε focus για να το δούμε όσο καλύτερα γίνεται.

4)Δεν είμαι και πολύ γνώστης του αντικειμένου αλλά νομίζω πως είσαι ένταξη. Οι web κάμερες προτείνονται καλύτερα για πλανητική ενώ οι DSLR για βαθύ ουρανό. Ο λόγος είναι ότι στις web μπορείς να τραβήξεις ποιο εύκολα και καλύτερα crop video που χρειάζεται στην πλανητική. Λεπτομέρειες θα βρεις στην σελίδα της AVAT.

Ελπίζω κάπως να βοήθησα.

Υ.Γ. Καλορίζικο σου 'πα;

Εννοειται πως βοηθησες!!!Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου....και για το καλοριζικο :D :D :D :D

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχει καποιος κανονας για το τι αντικειμενα μπορει να δει το καθε τηλεσκοπιο(στο περιπου)αναλογα το μεγεθος του?πχ 8ιντσο 10ιντσο κλπ.

Και περα απο τα γνωστα και σχετκα ευκολα φεγγαρι,αφροδιτη,δια,αρη...με ποια αντικειμενα μπορει να συνεχισει καποιος και να ανεβαζει σιγα σιγα την δυσκολια στο ποσο δυσκολο αντικειμενο θα ψαξει να βρει και να δει?

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Φιλε μου,

Δεν υπάρχει θέμα με το είδος του αντικειμένου, αλλα υπάρχει θέμα με το μέγεθος ή αλλοιώς με τη φωτεινότητά του που μπορέι να παρατηρηθεί.

Πράγμα το οποίο είναι και χαρακτηριστικό του κάθε τηλεσκοπίου, καθώς ορίζεται και το μέγιστο μέγεθος που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος μέσα απο το κάθε τηλεσκόπιο (Telescopic Limiting Magnitude).

Η διάμετρος του τηλεσκοπίου φυσικά επηρεάζει την εικόνα που παίρνεις, καθώς όσο πιό μεγάλη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η φωτοσυλλεκτική του ικανότητα, και άρα διακρίνεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Υπαρχει καποιος κανονας για το τι αντικειμενα μπορει να δει το καθε τηλεσκοπιο(στο περιπου)αναλογα το μεγεθος του?πχ 8ιντσο 10ιντσο κλπ.

Για τα εκτεταμένα αντικείμενα δεν είναι εύκολο να το πεις απόλυτα αλλά για το άστρα υπάρχει τρόπος και λέγεται οριακό μέγεθος τηλεσκοπίου ή telescope limiting magnitude το οποίο εξαρτάται κυρίως από τη διάμετρο του τηλεσκοπίου αλλά και από δευτερεύοντες παράγοντες. Δες εδώ ένα εργαλείο υπολογισμού:

http://www.cruxis.com/scope/limitingmagnitude.htm

Από τα αποτελέσματα έχεις έναν αριθμό που είναι το φαινόμενο μέγεθος του πιο αμυδρού αστέρα που είναι ορατός με το τηλεσκόπιό σου (υπό ιδανικές συνθήκες). Για αντικείμενα, όπως νεφελώματα, γαλαξίες κτλ, που το φως τους δεν είναι σημειακό το όριο είναι χαμηλότερο. Με ένα μεσαίο τηλεσκόπιο 6-8 ιντσών φτάνεις μέχρι τα αντικείμενα 11ου μεγέθους σχετικά εύκολα, μετά θέλει λίγο παραπάνω ζόρι.

Και περα απο τα γνωστα και σχετκα ευκολα φεγγαρι,αφροδιτη,δια,αρη...με ποια αντικειμενα μπορει να συνεχισει καποιος και να ανεβαζει σιγα σιγα την δυσκολια στο ποσο δυσκολο αντικειμενο θα ψαξει να βρει και να δει?

Χρυσός κανόνας είναι τα αντικείμενα Messier. Είναι εύκολα ακόμα και για τα μικρά τηλεσκόπια. Μόλις τα εξαντλήσεις, εγώ προτείνω τα Herschel 400:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22164

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα...μολις εκανα την πρωτη μου παρατηρηση...Δυστυχως υπαρχει μια μικρη(μαλλον μεγαλη θα ελεγα)απογοητευση...Ξερω οτι αυτη την ωρα 20.30 εως 21.10 που κοιταξα λιγο δεν υπαρχει καποιος πλανητης διας,αφροδιτη,αρης η φεγγαρι για να εχω κατι 'ευκολο' να ψαξω...

Ειμαι λαγονησι,περιμενα αρκετη σκοτεινια αλλα ουτε εδω ειναι καλα τα πραγματα.απο μεγαλη μικρη αρκτο δεν φαινεται τπτ αλλα μαλλον φαινεται ο πολικος αστερας χωρις ομως να ειμαι και σιγουρος...οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να κανω πολικη ευθυγραμμιση.εχω βαλει βεβαια γωνια 37 μοιρων που αντιστοιχει στο πλατος της αθηνας.

Δεν εχω κανει ακομα ευθυγραμμιση τηλεσκοπιου με finder scope αλλα σκοπευω να την κανω αυριο το πρωι αν κ δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει...

Δοκιμασα με 25mm και 10mm προσοφθαλμια(δλδ μεγεθυνση 30x και 75x)και το focus δεν με δυσκολεψε καθολου.εβαλα ομως κ το barlow 2x για μεγεθυνση 50x η 150x με το τηλεσκοπιο μου να φτανει θεωρητικα μεχρι 300x αλλα ουτε με τον ενα ουτε με τον αλλο προσοφλαμιο καταφερα ετσι να κανω focus.τερματιζε η διαδρομη του μοχλου για το focus και παρατηρουσα οτι ηθελε λιγο ακομα δλδ μολις αρχιζαν να φαινονται τα αστερια.τι μπορει να φταιει σε αυτο???

Τελως παντων,λεω να ξυπνησω στις 4 με 5 που θα ειναι εξω φεγγαρι αν κ μικρο μαζι με αφροδιτη και δια μπας και χαρω λιγακι...

Γενικα ημουν προιδεασμενος οτι δεν θα δω οτι βλεπω σε διαφορες φωτο στο ιντερνετ αλλα τελικα ειδα μονο αστερια :cry: :cry:

Λεω αυριο βραδυ να παω ακομα πιο κατω προς σουνιο μπας κ ειναι λιγο πιο σκοτεινα.αξιζει?ποιες περιοχες στην αττικη αξιζουν???

Σας ευχαριστω για ολη την βοηθεια και παλι!!!!

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα...

Η μικρη απογοητευση εγινε τεραστια τα ξημερωματα καθως περα απο το φεγγαρι που με εντυπωσιασε δεν καταφερα να δω τπτ αλλο περα απο την φωτογραφια του δια που εχω βαλει....

Το ιδιο και η αφροδιτη,απλα μια πολυ φωτεινη "μπαλα"...για αρη ουτε καν προσπαθησα

Περιμενα πολλα παραπανω,εστω να δω τον δια με τα χρωματα του και οχι σαν αστερι...

Χρησιμοποιησα και τον 25αρι προσοφλαμιο και τον 10αρι με και χωρις τον barlow 2x(πιο πριν ειχα κανει εγω λαθος και δεν εβλεπα σωστα με τον barlow)που σημαινει ολες τις πιθανες μεγεθυνσεις που θα μπορουσα να εχω 30,60,75 και 150.Παλι το focuς δεν με παιδεψε αλλα σε ολες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ηταν το ιδιο,απλα λιγο πιο μακρινο η λιγο πιο κοντινο το αντικειμενο φαινοταν σε καθε περιπτωση.

Επισης με το φεγγαρι εκανα και ευθυγραμμιση του finder scope με το τηλεσκοπιο και βρηκα και μεγαλη μικρη αρκτο καθως και τον πολικο αστερα!!!!!!!χωρις να κανω ομως πολικη ευθυγραμμιση γτ ειχε αρχισει να βγαινει ο ηλιος...

Σχετικα με τα απογοητευτικα αποτελεσματα τι φταιει?ειναι μικρο το τηλεσκοπιο?κανω κατι λαθος εγω?χρειαζομαι καποιο φιλτρο?Μεχρι κ να το πουλησω σκεφτηκα ακομα δεν το πηρα.... :cry: :cry: :cry:

:cry: :cry:

jupiter.jpg.b6598ed4d4868383410221928aaed06f.jpg

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης