ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2015 Μπορώ πιστεύω αφού έβαλα λεφτά στο pay pal να ψωνίσω από εξωτερικό. Από Αγγλία δεν ξέρω αν πολυσυμφέρει γιατί η λίρα είναι πολύ σκληρή και το pay pal στο currency conversion έχει ισοτιμίες του θανάτου. Από Γερμανία , Γαλλία Ιταλία ίσως. Αλλά δεν ξέρω είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές με Ελλάδα. Μεταφορικά απ οτι είδα δεν είναι και πολύ τρελλά πχ από telescop.de Στήριξη λέω να παρω την EQ5 ρομποτκή. Παίζει κάτι άλλο εξ ισου καλό ή καλύτερο? Να ψάξω και στο ebay για κανα second hand? Ευχαριστώ για όλα με σώζεις γιατι δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάχνω και μένω και επαρχία Κοίτα, αν πάρεις από το FLO το "πακέτο" 80ED μαζί με τα δύο αξεσουάρ δεξιά στη σελίδα (0.85x reducer και M48 EOS adapter) με τα μεταφορικά έρχεται 645 λίρες που είναι 910 Ευρώ πριν προσθέσει το paypal τη μετατροπή, στο http://www.teleskop-express.de/ πάνε κάπου 950 Ευρώ (δηλαδή παίζει και με paypal στη λίρα πάλι να συμφέρει Αγγλία). To http://www.astroshop.eu/ βγαίνει ακριβότερα, αλλά έχω ακούσει πως πατάς εκεί που λέει "too expensive?" και τους λες ότι το βρήκες φτηνότερα και σου κάνουνε αν μπορούν ίδια τιμή. Στο πλανητάριο πάμε 1133 Ευρώ χωρίς μεταφορικά. Προσοχή, το M48 EOS ring το πλανητάριο το λέει T-Ring από λάθος - ο reducer παίρνει M48 ring, το "T-Ring" κανονικά είναι μικρότερο (είναι ουσιαστικά M42 διάμετρος) και χρησιμοποιείται στα τηλεσκόπια αλλά όχι όταν έχουμε reducer.Στήριξη εννοείς την HEQ5 έτσι, όχι την EQ5; Αν η ΗΕQ5 σου φαίνεται βαριά, υπάρχουν οι iOptron CEM 25 και iOptron iEQ30 Pro που έχουν το μισό βάρος, δηλαδή είναι πολύ πιο φορητές, και έχουν και κάπως καλύτερα χαρακτηριστικά οδήγησης αφού είναι πιο μοντέρνες (για την ακρίβεια φετινά upgrades βάσεων που ήταν ήδη πιο σύγχρονες από την HEQ5), αρκεί να μην πας να τους βάλεις κάτι πολύ βαρύ (έχουν λίγο μικρότερο μέγιστο φορτίο). Αν διαθέτουμε όμως παραπάνω χρήματα και δε θέλουμε κάτι εξαιρετικά φορητό νομίζω για εμένα η καλύτερη βάση κάτω από 2000 ευρώ είναι η iOptron iEQ45 pro που και πάλι από την HEQ5 είναι λιγάκι ελαφρύτερη, αλλά σηκώνει μεγαλύτερα βάρη, οπότε στο μέλλον δε θα χρειαστείς αναβάθμιση για εξοπλισμό έως και 15 κιλά.Για δεύτερο χέρι ολόκληρου τηλεσκοπίου/βάσης συνήθως δε γίνεται με αποστολή, αλλιώς έχει καλές ευκαιρείες στο εξωτερικό (π.χ. http://www.astrobuysell.com/uk/). Στο astrovox βρίσκουμε καλές λύσεις, π.χ. πήρα σε πολύ καλή τιμή μια HEQ5 Pro για το εξοχικό και σε τέτοια τιμή παραβλέπω το παραπάνω βάρος από κάποιες άλλες! Αλλά περιμένουμε... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2015 Σόρρυ, διπλό ποστ! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Σόρρυ, διπλό ποστ! Καλημέρα Έψαξα λίγο τα storesTo astroshop δε δέχεται απ ότι ειδα πληρωμές με pay pal το telescope-express εχει μεγάλη ποικιλία αλλά δεν έχει τις στηρίξεις orion. Γι αυτά που θέλω εγώ ED 80+HEQ5 PRO+ REDUCER στο firstlightoptics είναι γύρω στα 1990e μαζί με τα μεταφορικά. όμως 80 ευρω είναι το fee του pay pal για το money transfer από τη μια κάρτα στην άλλη συν to currency conversion που από παλιά εμπειρία (ψώνιζα πολύ από ebay και UK) θα είναι κανα 100ρικο.Δηλαδη πιστεύω σούμα θα φθάσει τουλάχιστον τα 2100. Στο πλανητάριο είναι στα 2250 αλλά απ ότι μου είπαν τι το reducer δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Θα μου απαντήσουν σε κανα δυο μέρες. Τους είπα για καμία καλύτερη τιμή και ήταν θετικοί αρχικά. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει για 100-150 ευρώ να τα παραγγείλω απ εξω??? Με το θέμα της κάμερας δεν ξέρω τι να κανω. Θα ψάξω για κάποια ήδη τροποποιημένη 750-760 γιατι να δώσω ένα σκασμό λεφτά για 6d δεν ξερω αν αξίζει τόσο τον κοπο. Το θέμα είναι ότι δεν έχω καταλάβει πρέπει να εχει αφαιρεθεί το IR φίλτρο και να προστεθεί κάποιο άλλο μπροστά από τον αισθητήρα της κάμερας? Τι ακριβώς να ζητησω αν βρω κάποιον που κανει τροποποιήσεις? any other ideas are welcomed
StamosP Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Το astroshop δέχεται κανονικά πληρωμές με paypal, έβαλα μια προχτές.Ήδη τροποποιημένη 750-760d δεν νομίζω να βρείς μια και είναι καινούρια μοντέλα, η μόνη λύση είναι να την πάρεις ατροποποίητη και να την δώσεις για αφαίρεση-αντικατάσταση φίλτρου. Θα χάσεις βέβαια την εγγύηση και δεν ξέρω αν το θές, χώρια ότι δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία στη μετατροπή της, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να γίνω beta tester...Η γνώμη μου είναι πάρε μια 750-760 και άστην όπως είναι ή πάρε μια μεταχειρισμένη παλιότερο μοντέλο και μόνταρέ την! Σταμάτης-https://www.astrobin.com/users/Stamos/
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Καλημέρα Έψαξα λίγο τα storesTo astroshop δε δέχεται απ ότι ειδα πληρωμές με pay pal το telescope-express εχει μεγάλη ποικιλία αλλά δεν έχει τις στηρίξεις orion. Γι αυτά που θέλω εγώ ED 80+HEQ5 PRO+ REDUCER στο firstlightoptics είναι γύρω στα 1990e μαζί με τα μεταφορικά. όμως 80 ευρω είναι το fee του pay pal για το money transfer από τη μια κάρτα στην άλλη συν to currency conversion που από παλιά εμπειρία (ψώνιζα πολύ από ebay και UK) θα είναι κανα 100ρικο.Δηλαδη πιστεύω σούμα θα φθάσει τουλάχιστον τα 2100. Στο πλανητάριο είναι στα 2250 αλλά απ ότι μου είπαν τι το reducer δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Θα μου απαντήσουν σε κανα δυο μέρες. Τους είπα για καμία καλύτερη τιμή και ήταν θετικοί αρχικά. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει για 100-150 ευρώ να τα παραγγείλω απ εξω??? Με το θέμα της κάμερας δεν ξέρω τι να κανω. Θα ψάξω για κάποια ήδη τροποποιημένη 750-760 γιατι να δώσω ένα σκασμό λεφτά για 6d δεν ξερω αν αξίζει τόσο τον κοπο. Το θέμα είναι ότι δεν έχω καταλάβει πρέπει να εχει αφαιρεθεί το IR φίλτρο και να προστεθεί κάποιο άλλο μπροστά από τον αισθητήρα της κάμερας? Τι ακριβώς να ζητησω αν βρω κάποιον που κανει τροποποιήσεις? any other ideas are welcomed Το astroshop όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δέχεται paypal. Αν όμως πας στην HEQ5 Pro και όχι σε κάποια iOptron, ίσως συμφέρει να πάρεις τη βάση στην Ελλάδα που δεν τη "χτυπάει" πολύ το πλανητάριο και έχει και τα μεγαλύτερα μεταφορικά και τα υπόλοιπα από έξω (first light εκτός αν σου κάνει κοντινή τιμή το astroshop). Τροποποιημένη 750D έχει στο site που σου είπα με το baader φίλτρο στη θέση αυτού της Canon και έχει και ρυθμισμένο το custom white balance, οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιείς κανονικά και τη μέρα. Αν του γράψεις, μπορεί φαντάζομαι να σου προμηθεύσει και full-spectrum (θα είναι λίγο φθηνότερη, το baader κοστίζει), η οποία θα χρειάζεται πάντα να προσθέτεις φίλτρο, αλλά θα μπορείς να δοκιμάσεις και υπέρυθρη φωτογραφία με τα κατάλληλα φίλτρα. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις που έιναι υπερπολύτιμες. Κατ' αρχήν θα πάρω την 750d με Baader.Φαντάζομαι πληροί τις προϋποθέσεις για αστροφωτογράφιση μέσω τηλεσκοπίου. Σήμερα με πήρανε απο πλανητάριο αλλά είχα δουλειά και δεν μπόρεσα να τους μιλήσω.Ίσως είναι καλή ιδέα να πάρω τη στήριξη από δω και το τηλεσκόπιο φίλτρα reducer απ έξω αφού η διαφορά είναι σημαντική 800 με 640 για το ed80 και 300 με 225 για το reducer. Θα τους κάνω μια αντιπρόταση να μοιράσουμε τη διαφορά αλλά συνήθως δεν πιάνει. Ίσως τώρα λόγω κρίσης να το πετύχω.Εκτός αυτού όταν αγόρασα το Sky Watcher all view mount το fιrmware του synscan ήταν νεολιθικό με αποτέλεσμα να μην έχει καν τις λειτουργίες του time lapse και panorama.Παρήγγειλα usb to serial κατέβασα προγράμματα και γενικά ταλαιπωρήθηκα.Δεν έπρεπε να τα έχουν ενημερωμένα τα λογισμικα?Είμαι υποχρεωμένος να σπαζοκεφαλιάζω να βρω τι φταίει? Αλλά λες να αφήσεις κανα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα...any way
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Κατ' αρχήν θα πάρω την 750d με Baader.Φαντάζομαι πληροί τις προϋποθέσεις για αστροφωτογράφιση μέσω τηλεσκοπίου.Ναι και χωρίς φίλτρο. Αν θελήσεις αργότερα αρχίζεις να προσθέτεις φωτορρύπανσης, narrowband κλπ, αλλά θα αρχίσεις να μαθαίνεις με το ενσωματωμένο baader.Επίσης θα δουλεύει και κανονικά την ημέρα, δε θα χρειάζεται να κουβαλάς δεύτερη Όταν την παραλάβεις, πες μας πως σου φαίνεται. Εκτός αυτού όταν αγόρασα το Sky Watcher all view mount το fιrmware του synscan ήταν νεολιθικό με αποτέλεσμα να μην έχει καν τις λειτουργίες του time lapse και panorama.Παρήγγειλα usb to serial κατέβασα προγράμματα και γενικά ταλαιπωρήθηκα.Δεν έπρεπε να τα έχουν ενημερωμένα τα λογισμικα?Είμαι υποχρεωμένος να σπαζοκεφαλιάζω να βρω τι φταίει? Αλλά λες να αφήσεις κανα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα...any way Κοίτα, ένα πλεονέκτημα καταστημάτων όπως το Fist Light Optics είναι ότι έχουν εξαιρετικό support, δηλαδή αν τους ρωτήσω κάτι το ξέρουν (το Πλανητάριο δε φταίει φαντάζομαι αφού έχει πολύ μικρότερο κύκλο εργασιών). Τώρα συγκεκριμένα για τη στήριξη, αν κοιτάζεις για την HEQ5 να σου πω πως η Skywatcher επί τέλους άρχισε να βάζει στις ισημερινές της ένα polar scope ακριβείας, παρόμοιο με αυτά που έχουν τα iOptron. Οπότε ρώτα απ' όπου σκοπεύεις να το παραγγείλεις αν θα έχει το καινούργιο και αν σου πούνε όχι, ρώτα και άλλους. Ξέρω ότι τα EQ6 ήδη αποστέλλονται με το καινούργιο, δεν ξέρω κάποιον που να έχει πάρει HEQ5 τους τελευταίους μήνες όμως για να σου πω σίγουρα. Γι' αυτό ρώτα αν υπάρχει να μην πάρεις το παλιό. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2015 Μόλις αγόρασα την 750 baaderΤο pay pal απο την ισοτιμία μου εφαγε 45 ευρω΄any way παμε παρακάτωΑπ οτι βλέπω στις φωτο το HEQ5 PRO στο πλανητάριο δεν έχει polar scope.Δεν ξέρω τι ακριβως έιναι αλλα φανταζομαι θα μου χρησιμευσει.Θα τους παρω αυριο να τους ρωτησω αλλα πολυ αμφιβαλω αν εχουν το καινουριο. αυτο πως σας φαινεταιhttp://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7937_Long-Perng-S500M-ED-Apo---aperture-90-mm-f-5-5---2-5--focuser.htmlαυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1199_Vixen-ED80Sf---80mm-f-7-5-ED-Apochromatic-Refractor-Telescope.htmlαυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1326_William-Megrez-88---88mm-F-5-6---Dublet-FPL-53-APO-Refractor.htmlαυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4964_TS-ED-102mm-f-7-Refractor-Telescope-with-2--Crayford-focuser.html
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Μόλις αγόρασα την 750 baaderΤο pay pal απο την ισοτιμία μου εφαγε 45 ευρω΄ Με γειά! Δηλαδή για πόσες λίρες σου χρέωσε πόσα Ευρώ για να δούμε και το ποσοστό. Απ οτι βλέπω στις φωτο το HEQ5 PRO στο πλανητάριο δεν έχει polar scope. Φυσικά και έχει, δεν υπάρχει goto που να μην έχει γιατί είναι απαραίτητο. Δεν πολυφαίνεται, πρέπει να ξεβιδώσεις το άσπρο ημισφαιρικό κάλυμμα για να το δεις. Το ερώτημα είναι αν έχει το παλιό ή το καινούργιο. αυτο πως σας φαινεταιhttp://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7937_Long-Perng-S500M-ED-Apo---aperture-90-mm-f-5-5---2-5--focuser.html Απέφυγέ το. Για f/5.5 ουσιαστικά χρειάζεσαι καλό Triplet και όχι Doublet για να μην έχεις έντονο χρωματικό σφάλμα και τα Long Perng (κυκλοφορούν και με άλλα ονόματα) δε θεωρούνται ιδιαίτερα καλά ούτε ως doublet. αυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1199_Vixen-ED80Sf---80mm-f-7-5-ED-Apochromatic-Refractor-Telescope.html Οπτικά είναι ακριβώς ίδιο με το Skywatcher 80ED, νομίζω φτιάχνονται και στο ίδιο εργοστάσιο, οπότε μόνο αν είναι φθηνότερο το σκεφτόμαστε. Τα ενδιαφέροντα Vixen είναι αυτά που φτιάχνονται στην Ιαπωνία, αλλά είναι ακριβότερα... αυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1326_William-Megrez-88---88mm-F-5-6---Dublet-FPL-53-APO-Refractor.html Ισχύει αυτό που είπα παραπάνω, παραείναι γρήγορο για Doublet, οπότε θα έχεις αρκετό χρωματικό σφάλμα. Μάλλον καλύτερο θα είναι από το Long Perng, αλλά οι περισσότεροι θα προτιμούσαν ένα 80ED. αυτο?http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4964_TS-ED-102mm-f-7-Refractor-Telescope-with-2--Crayford-focuser.html Δεν ξέρω. Θεωρητικά f/7 γίνεται να φτιάξεις καλό σε ED Doublet, αλλά για το συγκεκριμένο έριξα μια ματιά και δε βρήκα κάποιο καλό review ή συγκριτικό για να σου πω. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Α, το Vixen αν και οπτικά είναι ίδιο όπως είπα με το Skywatcher, απ' ότι βλέπω έχει δύο διαφορές. Η μία είναι ότι μάλλον δεν έχει dual speed focuser (κακό αν και το 80ED δεν έχει και φοβερό dual speed focuser), αλλά έχει flip mirror, το οποίο όμως δεν είναι 2", οπότε τελικά μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο (π.χ. θα πρέπει να το βγάζουμε για να βάλουμε το reducer). Εγώ τώρα πήρα ένα Skywatcher Equinox 80ED που με f/6.25 θεωρείται στα "όρια" του χρωματικού σφάλματος για doublet. Με αυτό δε βάζεις συνήθως reducer αλλά μόνο corrector και το πήρα κυρίως για το στιβαρότερο εστιαστή (και το μικρότερο μέγεθος). Όμως δε στο προτείνω γιατί ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει. Εδώ και ένα μήνα έχουμε συνεχώς συννεφιά, οπότε δε μπορώ να το συγκρίνω με το "απλό" Evostar 80ED να δω αν δε μειονεκτεί πολύ σε χρωματικό σφάλμα (και να διαλέξω, γιατί δεν υπάρχει λόγος να κρατήσω και τα δύο...). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Καλησπέρα και πάλι Λοιπόν την 750 με τα μεταφορικά την πήρα 666( the number of the beast) λίρες κι ενώ εβγαινε με τις ισοτιμίες 645 ευρω το paypal χρεωσε 990.Μου τη φόρεσε κανονικά δηλαδή.Πάντως αυτο το τρικ με το pay pal είναι πραγματικά γελοίο. Ειναι πασιφανές ότι το ίδιο άτομο βάζει και παίρνει τα λεφτά...any way αφού το ξεμπλόκαρα... Πάμε παρακάτω αποφάσισα να πάρω την iOptron iEQ30 στήριξη.Τι λές?Και τηλεσκόπιο για αρχή το Skywatcher ed80. Στο astroshop.eu με το reducer βγαίνει στα 2350 μαζί με τα μεταφορικαΑπλά δε βλέπω στα options πληρωμή με pay pal. Αν συμφωνείς με τα παραπάνω για αρχή τι άλλο πρέπει να παραγγείλω? best regards
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Λοιπόν την 750 με τα μεταφορικά την πήρα 666( the number of the beast) λίρες κι ενώ εβγαινε με τις ισοτιμίες 645 ευρω το paypal χρεωσε 990. Φίλε μου μην το βλέπεις έτσι. Σου κράτησε 4.5% για τη μετατροπή, ενώ οι τράπεζες κατά μέσο όρο 2.5%. Δηλαδή αν στην έκανε τη μετατροπή η Εθνική θα πλήρωνες 968 ευρώ για τις 666 (nice) Λίρες, το "καπέλο" ήταν 20 Ευρώ, δηλαδή κάπως χωνεύεται! Μάλιστα, αν είχες πιστωτική όχι ειδική για αγορές εξωτερικού θα σου φορούσε foreign transaction fee 2-3% πάνω από τη μετατροπή (που όμως στις πιστωτικές είναι περίπου 1-2%), δηλαδή συνολικά ανάλογα με την κάρτα μπορεί να σου ερχόταν και ακριβότερα από το Paypal!Για να μην παρεξηγηθω, το Paypal θα το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι (ή όπως ένας μέσος άνθρωπος τον διάβολο), απλά είναι αναγκαίο κακό μερικές φορές. Πάμε παρακάτω αποφάσισα να πάρω την iOptron iEQ30 στήριξη.Τι λές? Οι περισσότεροι που έχουν iOptron iEQ, ειδικά τις πιο καινούργιες "Pro", είναι ενθουσιασμένοι. Σαφώς πιο σύγχρονη βάση και φορητότατη - την HEQ5 πρέπει να τη λύνεις/δένεις, την iEQ30 συνήθως μόνο κονταίνεις τα πόδια και περνάει ολόκληρη από όλες τις πόρτες σπιτιού και τις περισσότερες αυτοκινήτου, την πετάς στο πίσω κάθισμα και φεύγεις... Και τηλεσκόπιο για αρχή το Skywatcher ed80. Στο astroshop.eu με το reducer βγαίνει στα 2350 μαζί με τα μεταφορικαΑπλά δε βλέπω στα options πληρωμή με pay pal. Αν συμφωνείς με τα παραπάνω για αρχή τι άλλο πρέπει να παραγγείλω? best regards Ε, ναι μωρέ, πάρε το κλασσικό για πρώτο σου και όταν αποκτήσεις εμπειρία θα ξέρεις τί ακριβώς σου λείπει. Κανείς ποτέ δε μετάνιωσε αυτό το τηλεσκοπιάκι. Επίσης δε θα το "σκοτώσεις" ιδιαίτερα αν θες να αλλάξεις, αφού είναι περιζήτητα.Γράψε στο astroshop και δώσε το λινκ του FLO που το έχει 450 λίρες και ρώτα αν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο (πες ότι θα πάρεις μαζί βάση, reducer). Έχω καιρό να ψωνίσω από το astroshop, δε θυμάμαι πως διαλέγεις paypal αλλά σιγουρα έχει, αν δεν το βρίσκεις ρώτα τους Αμέσως-αμέσως θα χρειαστείς ένα δακτυλίδι M48 EOS (στο astroshop δεν είναι και πολύ φτηνό). Για πολύ μικρά αντικείμενα θα το χρησιμοποιείς χωρίς reducer (και θα κάνεις crop το γύρω γύρω που δεν είναι διορθωμένο), οπότε για αυτόν τον τρόπο θές ένα απλό EOS T-ring και ένα απλό t-adapter (είτε 2" για μεγαλύτερο πεδίο είτε 1.25" για να μπορεί να μπει και σε barlow). Για να κάνεις το alignment (θα δεις τι είναι στις οδηγίες) και γενικά για να βλέπεις με μεγαλύτερη μεγένθυνση από τον ευρυγώνιο προσοφθάλμιο που έχει, θα χρειαστείς και έναν "μεσαίο" προσοφθάλμιο (10-15mm). Αν δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παρατήρηση, μπορεί να είναι ένας πολύ φθηνός. Αν θες να φωτογραφήσεις πλανήτη, αυτό γίνεται συνδέοντας τη μηχανή με PC και τραβώντας βίντεο του 5x LiveView και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα 3x barlow (το 80ED δεν είναι ιδιαίτερα καλό στην πλανητική, αλλά δεν είναι άχρηστο). Και θα άρχιζα έτσι απλά με unguided φωτογράφιση πριν προχωρούσα σε αγορά auto-guider... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Content of your shopping cart Delete Quantity Item number Name Avail. Unit price Total price 122262 Skywatcher 0.85x Focal Reducer/Corrector for Evostar-80ED DS-PRO € 224.00 € 224.00 115056 Skywatcher Apochromatic refractor AP 80/600 EvoStar ED OTA € 683.00 € 683.00 126775 iOptron iEQ30 Pro GEM mount with a tripod € 1,446.00 € 1,446.00 144350 Skywatcher Adaptor Canon, M48x0.75 € 29.90 € 29.90 118818 Omegon Flatfield ED eyepiece 15mm 1,25'' € 119.00 € 119.00 11250 Omegon Camera adapter 1.25" € 49.90 € 49.90 Total due: € 2,551.80 Έστειλα το Link από το flo και θα απαντήσουν σε 24 ώρεςΉδη δίνουν ένα discount 2% και τα μεταφορικά τους είναι πολύ λογικάΤο μόνο κακό ότι η βάση και ο μειωτής θα υπάρχουν στις 15 Δεκεμβρίου. Αν έχεις την καλοσύνη σε προσοφθάλμια που μου είπες για 15mm και στα adapter δώσε τα link απ ευθείας από το astroshop και οτι άλλο πιστεύεις οτι θα το χρειαστώ άμεσα...Είναι και χειμώνας βρέχει συνέχεια ο χρόνος είναι απειροελάχιστος αλλά θα την παλέψω έστω κι από τη βεράντα αρχικά μέχρι να εξοικειωθώ. καλο βράδυ
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2015 Το omegon camera adapter είναι λάθος αντικείμενο. Εννοούσα κάτι τέτοιο. Δεν το βρίσκω στο astroshop με μια γρήγορη αναζήτηση, μόνο το 2" που όμως δε μπαίνει σε barlow αν το χρειαστείς για αυτόν τον λόγο. Όσο για το προσοφθάλμιο, είναι κάπως ακριβό, στο astroshop γενικά δε βλέπω να έχει ποικιλία. Μπορείς να πάρεις το ίδιο με άλλη ονομασία εδώ (πιο χρήσιμο μάλλον στα 12 mm, υπάρχει και στα 15 πάντως). Δε μου είπες αν καμιά φορά θες να τραβήξεις πλανήτη, ο ίδιος πωλητής έχει ένα πολύ φθηνό 3x barlow που είναι ικανοποιητικός για τα χρήματά του αν θες να κάνεις δοκιμές (έχει και έναν ακριβότερο αποχρωματικό αλλά σε εκείνη την τιμή έχουμε και καλύτερες επιλογές από αλλού). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 την πάτησα εστειλα άλλα 2000 σήμερα στο pay pal και τώρα μου λένε ότι ο λογαριασμός είναι limited για πιθανότητα ξεπλυματος χρήματος και να στείλω πιστοποιητικα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητα μου καιι λογαριασμό τράπεζας κλπΑντε να βγάλω άκρη.Ελπίζω να μη χάσω τα λεφτά τουλάχιστον
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 την πάτησα εστειλα άλλα 2000 σήμερα στο pay pal και τώρα μου λένε ότι ο λογαριασμός είναι limited για πιθανότητα ξεπλυματος χρήματος και να στείλω πιστοποιητικα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητα μου καιι λογαριασμό τράπεζας κλπΑντε να βγάλω άκρη.Ελπίζω να μη χάσω τα λεφτά τουλάχιστον Γιατί έλεγα ότι είναι αναγκαίο κακό το paypal; Έχω περάσει μία φορά κάτι τέτοιο και έστελνα ταυτότητες κλπ... Δε θυμάμαι πόσο τους πήρε να με ξεκλειδώσουν, αλλά είπες ότι η βάση δε θα είναι διαθέσιμη έτσι κι αλλιώς για 2-3 εβδομάδες, πολύ πιθανό να στον έχουν ανοίξει ως τότε...Είναι πολύ καραγκιόζηδες πάντως κάνουν και πολύ χειρότερα, αλλά μερικές φορές δεν έχεις εναλλακτική... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2015 Την αγορά την έκανα τελικά με cash on delivery.Με τους άλλους του pay pal να δω πως θα ξεμπλέξω. Μου ζητάνε id και λογαριασμό τράπεζας, δέη κλππου να φαίνεται η διεύθυνση που έχω δώσει στο pay pal.Η φάση είναι ότι εγώ έχω μετακομίσει και ότι αγόραζα με pay pal πήγαινε στον πατέρα μου που πήγαινε κι έπαιρνε ότι αγόραζα με εξουσιοδότηση. Ευτυχώς η πιστωτική που αγόραζα στο pay pal έχει την παλιά διεύθυνση.Το θέμα είναι ότι δεν έχω κρατήσει κάποιο τελευταίο λογαριασμό αφού ήταν μηδενικοί.Θα πάω Δευτέρα στην τράπεζα να βγάλω πιστεύω ένα αντίγραφο λογαριασμού τελευταίου έτους μπας και ξεμπλέξω. Αλήθεια σε περίπτωση που δεν αποδειχτεί ποιος είμαι τα λεφτά τι γίνονται?Να τα έδινα τουλάχιστο να έπαιρνα ένα καλό τηλεσκόπιο....[/img]
YiannisR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Τα τελευταία χρόνια (πριν από τα Capital Controls) χρησιμοποιούσα τακτικά την υπηρεσία PayPal. Έχω την εντύπωση ότι έπειτα από κάποιο (ετήσιο ύψος συναλλαγών ζητούν αυτά τα στοιχεία. Είναι εύκολο να τα στείλεις και δεν αργεί να ξεκλειδώσει ο λογαριασμός. Και μια ερώτηση: Πώς έστειλες τέτοιο ποσόν στην PayPal και τι προμήθεια χρεώθηκες (αν χρεώθηκες); YiannisR ...The sun is the same in a relative way but you are older, Shorter of breath and one day closer to death...
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 καλησπέρα Τα ποσά εστάλησαν ως εξής1η φορά πριν 6 ημέρες 1000 και πιστώθηκαν 960 είναι καπου 3,5%+3,5Ε το fee2η φορά άλλα 1000 και με αυτά αγόρασα την canon 750 με baader από UK 3η φορά έστειλα 2000 για να αγοράσω τον εξοπλισμό από το astroshop.euκαι ενώ πιστώθηκαν τα χρήματα στο pay pal όταν πήγα να πληρώσω έφαγα το limited account.Ζητάνε ID NATIONAL και οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η διεύθυνση κατοικίας μου είναι αυτή που έχω δηλώσει στο pay pal.Το κακό είναι ότι εγώ έχω μετακομίσει σε άλλη περιοχή από την πρώτη μου κατοικία όπου έμενα με τους γονείς μου κι εκεί πηγαίνει η αλληλογραφία μου αφού πάει και τα παίρνει ο πατέρας μου τα συστημένα αφού εγώ δουλεύω τα πρωινά.Όλοι οι λογαριασμοί έχουν διεύθυνση της νέας κατοικίας και του γραφείου μου. Ευτυχώς ο λογαριασμός της πιστωτικής από Πειραιώς που έχω στο pay pal έχει την παλιά διεύθυνση. Αλλά πρέπει να πάω στην τράπεζα να πάρω αντίγραφο του λογαριασμού της πιστωτικής αφού τα έχω πετάξει τα ειδοποιητήρια (ήταν μηδενικά εδώ και πολύ καιρό κι αυτοί θέλουν τελευταίου 12μήνου. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την τράπεζα Πειραιώς αλλά μου είπαν αν επισκεφτώ υποκατάστημα. Πάντως έχω την εντύπωση ότι έμπλεξα γιατί διάβασα σε κάποια forum ότι παρότι έστειλαν πιστοποιητικά τα λεφτά πολλοί δεν τα πήραν ακόμα και μετά 180 ημέρες.Και να φανταστείς πληρώνω μέσω pay pal εδώ και 17 χρόνια και δεν έχω πουλήσει ποτέ τίποτα.Δεν ξέρω αν μέσω της eurobank που εστειλα τα λεφτά μπορεί να γίνει κάτι αφου στο web banking το λογιστικο απο το διαθέσιμο υπόλοιπο διαφέρει κατα 3000 ευρώ.Αλλά στο pay pal φαίνεται οτι πιστώθηκαν τα χρήματα.Μύλος[/img]
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Καλησπερα, Εγω εστειλα ταυτοτητα και λογαριασμο δεη και σε μια εβδομαδα ηταν ολα οκ.Μην αγχωνεσαι.Στα εστειλαν με cash on delivery?Απ οσο ξερω δεν το κανει η ups πλεον. SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Οι περισσότεροι που αργούν πολύ να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, έχουν κάνει κάτι πιο "περίεργο" από αυτό που έκανες. Στο κάτω κάτω "διόρθωσε" το pdf του λογαριασμού της ΔΕΗ... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
aiolos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Το paypal έχει εδώ και χρόνια όριο τα 2000 ευρώ συναλλαγών. Από κει και πάνω πρέπει (και πολύ σωστά) να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων. Να φανταστείτε ότι το paypal είναι το μοναδικό πορτοφόλι που δεν χρειάζεται ταυτοποίηση στοιχείων μέχρι τα 2000ευρώ. Στα περισσότερα (έχω λογαριασμό σχεδόν σε όλα) χρειάζεται ταυτοποίηση από την πρώτη μέρα που θα τα χρησιμοποιήσεις. Άσε που δε δέχονται ελληνικά έγγραφα και θέλουν μετάφραση από δικηγόρο. Οπότε να λέτε πάλι καλά. Όσον αφορά το λογιστικό και το διαθέσιμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό, απλά έχουν δεσμευτεί τα χρήματά σου χωρίς να έχουν τραβηχτεί. Την έχω πατήσει 2 φορές και γω. Απλά θα πρέπει να περιμένεις να κάνει εκκαθάριση η τράπεζα (συνήθως γίνεται κάθε τέλους του μηνός) και θα τα πάρεις πίσω. Θεόδωρος Σπανός
galaxy hunter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δεν ξέρω το αν θα ισχύσει η αντικαταβολή.Δεν το απέκλεισαν κατά τη διάρκεια του checkout.Ισα ισα που δίνουν και 2% έκπτωση.Τώρα αν το μετανοιώσουν αύριο ΟΚ, θα περιμένω το pay pal. Πάντως είναι γελοίο να έχουν 2000 ευρώ όριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.[/img]
YiannisR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Τα ποσά εστάλησαν ως εξής1η φορά πριν 6 ημέρες 1000 και πιστώθηκαν 960 είναι καπου 3,5%+3,5Ε το fee2η φορά άλλα 1000 και με αυτά αγόρασα την canon 750 με baader από UK 3η φορά έστειλα 2000 για να αγοράσω τον εξοπλισμό από το astroshop.eu Από το ύψος της προμήθειας υποθέτω ότι χρησιμοποιείς τη διαδικασία "Top up" μέσω Deutsche Bank. Μπράβο που τα κατάφερες, Όταν προσπαθώ εγώ, τρώω πόρτα, το γνωστό "ξεπεράσατε το μηνιαίο όριο" κλπ. Έχω κολλήσει στα 500 το μήνα. Αν λειτουργήσει η αντικαταβολή, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσεις την παρέα. Με το καλό η παραλαβή! Γιάννης YiannisR ...The sun is the same in a relative way but you are older, Shorter of breath and one day closer to death...
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Τα 2000 ευρω ειναι οριο βαση ΕΕ. Και στο Revolut 2000 ευρω το χρονο εχει χωρις δικαιολογητικα. Παντως αν θες βοηθεια πες μου. Εχω λεφτα στο Paypal SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα