KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2015 Τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι με το Pixinsight. Στο μάστερ Luminance καρέ που σας επισυνάπτω, όπως βλέπετε υπάρχουν αντανακλάσεις στο υπόβαθρο.Επίσης τα αστέρια δεν είναι στρογγυλά. Ύστερα από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο πιστεύω κατάφερα να αντιμετωπίσω το θέμα με την αντανάκλαση. Τώρα έχω εστιάσει στο πως μπορώ να κάνω τα άστρα στρογγυλά στο Pixinsight.Έχω δοκιμάσει το Morphologicaltransformation process χωρίς επιτυχία. Ζητώ τώρα τη γνώμη των ειδικών αυτού του προγράμματος.Πώς κάνω τα άστρα στρογγυλά; Επίσης μια γνώμη για τη μέθοδο που ακολούθησα για την αντανάκλαση. Σας ευχαριστώ Υ.Σ. εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το master Lhttps//www.dropbox.com/s/yni5t75oh2thsk0/master_Luminance.fit?dl=0Fix background artifacts_make round stars.doc “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Τελικά έλυσα και το θέμα με τα round stars. Σας παραθέτω την τεχνική μου και ελπίζω να φανεί χρήσιμη σε όποιον ενδιαφέρεται. Βήμα1) φτιάχνω μια μάσκα που να συμπεριλαμβάνει μόνο τα αστέρια και όχι background και γαλαξία “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Βήμα2) κάνω invert τη μάσκα ώστε να μπορώ να παίξω μόνο με τα άστρα Βήμα3) MorphologicalTransformation function με settings που επισυνάπτω “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Σύγκριση ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2015 Τέλος μπορώ να ξαναπαίξω με MorphologicalTransformation για να κάνω σμίκρυνση των άστρων αν θέλω. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα