Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εγώ αν και δεν κάνω αστροφωτογράφηση μου δημιουργήθηκε μια απορία κατά την ανάγνωση των άρθρων της A.V.A.T. ( http://www.astrovox.gr/avat/ ) Η απορία είναι η εξής :Γιατί κατά την διάρκεια της λήψης χρησιμοποιούμε μια δεύτερη εικόνα για οδήγηση συνεπώς και μια αγορά ενός ενός δεύτερου τηλεσκοπίου ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε την εικόνα από το κυρίως μας τηλεσκόπιο και για αυτόν τον σκοπό.

Επίσης νομίζω ότι αν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει πράξει θα είχε και πιο μεγάλη ακρίβεια λόγο της αυξημένης μεγέθυνσης που παρέχει.

:idea: :-k

Η ζωή μας είναι τόσο καλή ώστε πιο καλή δεν θα μπορούσε να είναι διότι το φαινόμενο του χάους όπου την στιγματίζει εξασφαλίζει την διαφορά όλων των σωμάτων μεταξύ τους έτσι και την ανθρώπινη ζωή μας

Μάριος Λαγόπουλος με λένε

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ίδιου τηλεσκοπίου για την οδήγηση μέσω ενός εξαρτήματος που λέγεται off-axis guider και στην ουσία έχει ένα μικρό κατοπτράκι που "κλέβει" λίγο από το φως του τηλεσκοπίου στα πλάγια και το εκτρέπει προς την οδηγητική κάμερα. Επίσης υπάρχουν CCD κάμερες με δύο αισθητήρες, έναν για φωτογράφιση και έναν για οδήγηση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση θες μια δεύτερη κάμερα για οδηγητική διότι οι εκθέσεις βαθέως ουρανού είναι μεγάλες (μπορεί και αρκετά λεπτά) ενώ οι διορθώσεις που πρέπει να κάνεις στην οδήγηση είναι πολύ συχνές (λίγα sec). Συνεπώς με μια κάμερα παίρνεις γρήγορα καρέ για να διορθώνεις την πορεία του τηλεσκοπίου ώστε η κύρια κάμερα με τη μεγάλη έκθεση να καταγράψει σωστά τον στόχο.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
κάτι σαν αυτό δηλαδή από ότι κατάλαβα http://www.albireo.gr/for_sale.html (εννοώ το πάνω )

Η ζωή μας είναι τόσο καλή ώστε πιο καλή δεν θα μπορούσε να είναι διότι το φαινόμενο του χάους όπου την στιγματίζει εξασφαλίζει την διαφορά όλων των σωμάτων μεταξύ τους έτσι και την ανθρώπινη ζωή μας

Μάριος Λαγόπουλος με λένε

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης