Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να πάρω μόνο το Green channel από μια εικόνα RGB. Πείτε μου ένα ελαφρύ πρόγραμμα που το κάνει εκτός Photoshop. Το χω προσπαθήσει με το Iris το οποίο είναι και freeware αλλά είναι πολύ δύσχρηστο πρόγραμμα. Επίσης πρέπει να το κάνει και το Gimp. Δώστε τα φώτα σας :D :D
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Με το πρόγραμμα της canon. Με το Tone curve adjustment. Κατεβάζεις το κόκκινο και το μπλε και αφήνεις μόνο το πράσινο. Αυτή είναι η ταμπέλα της φρικαλέας φωτορύπανσης που ακόμα και φέτος επειδή δεν βάλλανε άλλες κολόνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο άλλαξαν όλα το φώτα στις κολώνες από την Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο και βάλανε στην κάθε μία λάμπα τετραπλάσιας ισχύς.

314281240_IMG_4547.thumb.jpg.f1cab3c921875d08f36e20b0354c774d.jpg

4547.thumb.JPG.2e36c3cf49eb6f754b39679db4d6f2b7.JPG

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Σ ευχαριστώ Γιάννη για τη βοήθεια. Η φωτορύπανση μας έχει τσακίσει!

Αλεξ ( βολιωτης) τελικά πρέπει να το πέτυχα. Εισάγω το fit στο Iris , από το μενού digital photo επιλέγω " convert a cfa image" κατόπιν επιλέγω " RGB separation" και δίνω ονόματα σε κάθε κανάλι ξεχωριστά και πατάω οκ. Τότε αποθηκεύονται 3 διαφορετικά αρχεία με τα ονόματα που έδωσα. Επιλέγω και δουλεύω με το Green channel.

Το κάνω σωστά?

Αν κατάλαβες παιδεύομαι με φωτομετρία :D ](*,) ](*,)

w.jpg.bd94b637a83ffbeb62122073cc0ad6d4.jpg

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ Αγγελε αλλά νομίζω πως το maxim dl αν και άριστο πρόγραμμα εντούτοις είναι αρκετά βαρύ. Εγώ ψάχνω κάποιο ελαφρύ πρόγραμμα που να τρέχει σε ένα μικρό netbook παράλληλα με άλλα προγράμματα ( dslr shutter , phd) . :D
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Θανάση δεν έχω υπολογιστή με windows αυτές τις μέρες, αλλά καλός μου φαίνεται ο τρόπος σου.

Αν θυμάμαι καλά στο registax υπάρχει η επιλογή fit(save as separate RGB file).

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης