HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Θέλω να πάρω μόνο το Green channel από μια εικόνα RGB. Πείτε μου ένα ελαφρύ πρόγραμμα που το κάνει εκτός Photoshop. Το χω προσπαθήσει με το Iris το οποίο είναι και freeware αλλά είναι πολύ δύσχρηστο πρόγραμμα. Επίσης πρέπει να το κάνει και το Gimp. Δώστε τα φώτα σας Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Με το πρόγραμμα της canon. Με το Tone curve adjustment. Κατεβάζεις το κόκκινο και το μπλε και αφήνεις μόνο το πράσινο. Αυτή είναι η ταμπέλα της φρικαλέας φωτορύπανσης που ακόμα και φέτος επειδή δεν βάλλανε άλλες κολόνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο άλλαξαν όλα το φώτα στις κολώνες από την Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο και βάλανε στην κάθε μία λάμπα τετραπλάσιας ισχύς. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Θαναση που ειναι το προβλημα με το iris;Δεν ειμαι στον υπολογιστη τωρα αλλα νομιζω μπορω να βοηθησω. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Σ ευχαριστώ Γιάννη για τη βοήθεια. Η φωτορύπανση μας έχει τσακίσει! Αλεξ ( βολιωτης) τελικά πρέπει να το πέτυχα. Εισάγω το fit στο Iris , από το μενού digital photo επιλέγω " convert a cfa image" κατόπιν επιλέγω " RGB separation" και δίνω ονόματα σε κάθε κανάλι ξεχωριστά και πατάω οκ. Τότε αποθηκεύονται 3 διαφορετικά αρχεία με τα ονόματα που έδωσα. Επιλέγω και δουλεύω με το Green channel. Το κάνω σωστά? Αν κατάλαβες παιδεύομαι με φωτομετρία Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Θανάση με το Maxim είναι πολύ απλό.Ανοίγεις το rgb.fit και πηγαίνεις color και split tricolor.Θα σου φτιάξει 4 αρχεία πετάς αυτά που δεν χρειάζεσαι http://pegasusastro.com/
HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Ευχαριστώ Αγγελε αλλά νομίζω πως το maxim dl αν και άριστο πρόγραμμα εντούτοις είναι αρκετά βαρύ. Εγώ ψάχνω κάποιο ελαφρύ πρόγραμμα που να τρέχει σε ένα μικρό netbook παράλληλα με άλλα προγράμματα ( dslr shutter , phd) . Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Θανάση δεν είναι βαρύ το maxim και δεν θυμάμαι ποτέ να μου παρουσίασε κόλλημα (το τρέχω από το 2007 τότε είχαμε και πιο απλά pc). http://pegasusastro.com/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2015 Θανάση δεν έχω υπολογιστή με windows αυτές τις μέρες, αλλά καλός μου φαίνεται ο τρόπος σου. Αν θυμάμαι καλά στο registax υπάρχει η επιλογή fit(save as separate RGB file). Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2015 Σας ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα