Jump to content

NightWatch ή B.A.G


zxcvbnm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας οπως αναφερει και ο τιτλος θελω να με βοηθησετε σχετικα με το ποιο βιβλιο να παρω.Να τονισω πως ειμαι αρχαριος και το οτι το nightwatch καταργηθηκε και δεν πουλιεται πια...οποτε αν το συγκεκριμενο βιβλιο μου πειτε να αγορασω θα πρεπει να ψαξω παρα πολυ για να το βρω και να το αγορασω...η αλλη επιλογη ειναι το B.A.G το οποιο βρισκεται κανονικα στην αγορα
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To nightwatch με το Β.Α.G έχουν ορισμένες διαφορές.Το nightwatch είναι ένα βιβλίο εισαγωγικό στο χώρο της αστρονομίας,που αν το αποκτήσεις θα σε μυήσει καλά στο χώρο αυτό.Το B.A.G από τη σειρά του είναι πιο τεχνικό βιβλίο,καταπιάνεται σε θέματα όπως είδη τηλεσκοπίων,αξεσουάρ,τεχνικές παρατήρησης καθώς και αστροφωτογραφία.Αν είσαι νέος στο χώρο,είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα βιβλίο εισαγωγικό,γιατί πρέπει να μάθεις τα βασικά,όπως τον ουρανό τα αντικείμενα που παρατηρείς,τις θέσεις των πλανητών στον ουρανό και άλλα συναφή θέματα,διότι το B.A.G θα σε μπερδέψει.

 

Αν περιγράψεις τις γνώσεις που έχεις καθώς και τους τομείς στους οποίους θες να επικεντρωθείς είμαστε πρόθυμοι να σε κατευθύνουμε.

 

Καλή συνέχεια στο χώρο της αστρονομίας.Να ξέρεις ότι αν την αγαπήσεις δε θα σε απογοητεύσει.

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

από γνώσεις είμαι εντελώς αρχάριος δηλαδή τώρα αρχίζω να μπαίνω στο hobby. επίσης αν παρω εναν βιβλιο μετα δεν θα μπορω να παρω και δευτερο επειδη δεν θα εχω την οικονομικη δυνατοτητα

 

Υ.Γ.:Δεν ξερω αν θα το βρω τελικα το NightWatch

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορείς να δημοσιεύσεις αγγελία ζητώντας το βιβλίο σε περίπτωση που μέλος είναι διατεθειμένο να σου το δώσει.Επιμένω πως το B.A.G είναι λίγο "βαρύ" ως προς τις γνώσεις.Ίσως πιο έμπειρα μέλη να σε κατατοπίσουν καλύτερα.

 

Φιλικά,

Ηλίας

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εχω και τα δυο βιβλια και πανω κατω γραφουν τα ιδια, αγορα εξοπλισμου τι να προσεξεις και τι να αποφυγεις, προσοφθαλμια, παρελκομενα, παρατηρηση πλανητων και βαθυ ουρανου και εισαγωγη στην αστροφωτογραφια Οι διαφορες στα δυο βιβλια ειναι οτι το b.a.g. ειναι πιο τεχνικο και επικεντρωνεται πιο πολυ στον εξοπλισμο. Το nightwach εχει και διαφορουε χαρτες του ουρανου για να εχεις μια ιδεα τι να δεις στον νυκτερινο ουρανο. Προσωπικα σου προτεινω το b.a.g. μιας και ειναι πιο συγχρονο βιβλιο και χαρτες μπορεις να βρεις ειτε απο το ιντερνετ ειτε να παρεις το Monthly sky guide (για αρχη)

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης