Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Καλησπέρα.Εδώ και αρκετό καιρό έχω κάνει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση στον αστέρα HD 102328 στη Μεγάλη Άρκτο.Γύρω από αυτό τον αστέρα έχω παρατηρήσει ένα σμήνος γαλαξιών που ξεπερνάει τους 15 σε πλήθος.Παρακάτω υποδεικνύω την παρατήρηση. http://www.sky-map.org/?ra=11.820888888866696&de=56.08333333300001&zoom=7&show_grid=1&show_constellation_lines=1&show_constellation_boundaries=1&show_const_names=0&show_galaxies=1&img_source=SDSS Γνωρίζει κάποιος πιο ειδικός στην παρατήρηση του βαθέως ουρανού και των γαλαξιακών σμηνών όνομα και πληροφορίες για το συγκεκριμένο σμήνος? Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Χμμ, όντως ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Απ' ό,τι βλέπω πρόκειται για το Abell 1377 αλλά πρέπει να είναι αρκετά αμυδρό. Για δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Με τί τηλεσκόπιο το παρατήρησες, πόσους γαλαξίες είδες; Πώς ήξερες πού να κοιτάξεις εφόσον δεν ήξερες τί έβλεπες; Τυχαία το είδες; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2015 Συγγμώμη που δεν το διευκρίνησα πιο πριν,όταν έλεγα παρατήρηση εννοούσα στο πρόγραμμα το συγκεκριμένο,όχι οπτική παρατήρηση.Το είδα από το google sky αρχικά και μετά έψαξα πληροφορίεςΥ.Γ: Δε διαθέτω τηλεσκόπιο,και δεν έχω δει ποτέ γαλαξιακό σμήνος Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2015 Δεν το έχω παρατηρήσει ακόμη αλλά φαίνεται να είναι αρκετά αμυδρό. Την άνοιξη που είναι η εποχή του θα το προσπαθήσω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2015 Μερικές φωτό απο το Abell 1377. Abell 1377 Τα κόκκινα ειναι οι γαλαξίες πολλοί απο τους οποίους δεν ανοίκουν στο σμήνος Abell 1377 φωτό Skysafari 4 έως 16,7 mag Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα