B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Καλησπέρα σε όλους, εκ μέρους ενός φίλου ζητώ πληροφορίες για το πως θα ταιριάξουν παλιοί φακοί Zenit, Jupiter (επισυνάπτω φωτογραφίες) σε καινούρια μηχανή Nikon d750. Όποιος ξέρει ας αναφέρει παρακαλώ τι αντάπτορας/ες χρειάζεται/ονται. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Καλησπέρα! Ένας αντάπτορας από Μ42 σε Nikon mount χρειάζεται. Συνήθως αναφέρουν αν ο αντάπτορας εξασφαλίζει την εστίαση σε άπειρο. Εγώ και τους 2 φακούς σε CANON τους έχω βάλει με τον ίδιο τρόπο. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Για να εστιάζει στο άπειρο σε Nikon θα πρέπει ο αντάπτορας να έχει και ένα οπτικό στοιχείο μέσα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα του ειδώλου. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Αυτό που είπε ο Ανδρέας συμβαίνει γιατι οι Nikon έχουν πολύ βαθύ σώμα. Το βαθύτερο από κάθε άλλη μηχανή με εξαίρεση της Leica SLR που έχουν ακόμα βαθύτερο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2015 Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω ΝΙΚΟΝ αλλά με τη D50 χρησιμοποιούσα έναν Jupiter 135mm. Είχα ένα T-ring για ΝΙΚΟΝ το οποίο είχα ξεβιδώσει και το εξωτερικό μέρος από το δακτυλίδι ήταν σαν αντάπτορας. Δε ξέρω αν αυτό το "κόλπο" είναι ακόμη χρήσιμο με τα νεότερα μοντέλα. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Αλέξανδρε, λογικά ανάγκασες το Μ42 σπείρωμα με βήμα 1mm που έχει ο φακός να βιδώσει στο σπείρωμα M42x0.75 του αντάπτορα. Πάντως, δε μας είπες αν εστίαζε στο άπειρο διότι λογικά δε θα εστίαζε. Νομίζω ο μόνος άλλος τρόπος πέρα του αντάπτορα με οπτικό στοιχείο είναι να ξεχαρβαλώσεις το σπείρωμα του φακού αλλά δε μου φαίνεται ελκυστική λύση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Νομίζω ο μόνος άλλος τρόπος πέρα του αντάπτορα με οπτικό στοιχείο είναι να ξεχαρβαλώσεις το σπείρωμα του φακού αλλά δε μου φαίνεται ελκυστική λύση. Ξέχασα να αναφέρω ότι το σπείρωμα του φακού το έβγαζα. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Υπάρχει μήπως κάποιο λινκ για να καταλάβω για τι ακριβώς αντάπτορα μιλάμε (με το οπτικό στοιχείο); Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Γράψε στο ebay nikon m42 infinity και θα βγάλει πολλά, πχ http://www.ebay.co.uk/itm/Mount-Adapter-For-M42-42mm-Lens-to-Nikon-D3300-D3200-D3100-Infinity-Focus-DC305-/371218614299?hash=item566e5a881b «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Ωραία Ανδρέα ευχαριστώ! Αξίζει μια προσπάθεια, γιατί ούτως ή άλλως στο ντουλάπι θα έμεναν οι φακοί. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
songless_bird Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Για το focus infinity απαιτειται μονο στις Nikon το επιπλεον οπτικο στοιχειο στον ανταπτορα; Εγω σε sony με τον Helios 44-2 δεν εχω θεμα με εναν απλο ανταπτορα για να εστιασω στο απειρο... Εχει να κανει με το οτι ο αισθητηρας ειναι βαθια στο σωμα; Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2015 Ναι, αφορά ειδικά της Nikon. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα