Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σας. Με λενε Δημητρη και θελω να κανω 2 ερωτησεις. Πρωτη ερωτηση: Μπορω να κατεβασω το stellarium στο κινητο μου σπασμενο και αν ναι απο που και δευτερη ερωτηση αν το κατεβασω το προγραμμα μπορω να κανω τη συνδεση της ρομποτικης μου βασης με καλωδιο rs-232 σε καλωδιο ανταπτορα usb και να καταληγει σε μινι usb για τη συνδεση στο κινητο μου; Σας ευχαριστω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου, link για σπασμένα δεν μπορεί να σου δώσει κανείς λόγω των κανόνων μας.

 

Για το δεύτερο ερώτημα, με το skysafari (που είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για iOS/android) μπορείς να κάνεις χειρισμό τηλεσκοπίων από κινητό/tablet αλλά πρέπει να αγοράσεις τους ασύρματους αντάπτορες (για iOS έχει και ενσύρματο).

 

http://skysafariastronomy.com/products/skyfi/index.html

http://skysafariastronomy.com/products/skywire/index.html

http://skysafariastronomy.com/products/skybt/index.html

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το stellarium Mobile Sky Map για android είναι δωρεάν.

Εγώ για έλεγχο της στήριξης από κινητό χρησιμοποιώ απομεμακρυσμένη σύνδεση :

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=20871&highlight=remote

 

Απλώς χρειάζεσαι και ένα laptop :mrgreen:

Γιώργος Αλεξίου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To Stellarium για Android κοστίζει πάντως 2 ευρώ, πολύ λιγότερο από το ρομποτικό τηλεσκόπιο και όσο ένα σουβλάκι της κακιάς ώρας.

Για σοβαρή χρήση πάντως προτείνω το συνδυασμό SkySafari και SkyWire (πλεονέκτημα η μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας) ή SkyFi (πλεονέκτημα ένα λιγότερο καλώδιο στα πόδια σου). Είναι δοκιμασμένη, αποτελεσματική και διασκεδαστική λύση. Το κύριο πρόβλημά μου είναι η μικρή οθόνη του iPhone τώρα που έχω πρεσβυωπία.

Με Cartes du Ciel και ένα RS-232 2 USB καλώδιο δούλεψα το Nexstar σε Netbook και Laptop. Να πω την αλήθεια είναι το ίδιο πράγμα καθώς τα αντικείμενα που φαίνονται με γυμνό μάτι είναι γνωστά και η εύρεση του Smartphone δεν προσφέρει και πολλά σε ερασιτέχνες του επιπέδου μας.

Τέλος, αφού παίξεις με αυτά, θα διαπιστώσεις πως η αχνή πορτοκαλί οθόνη της ρομποτικής βάσης διαφυλάσσει καλύτερα τη νυκτερινή σου όραση από το Smartphone ή το Laptop. Εγώ χρησιμοποιώ πλέον το Skywire όταν κάνω πλανητική παρατήρηση από το μπαλκόνι (με φωτορρύπανση) και θέλω να κάνω κάτι παραπάνω για να σπάσει η ανία, πχ εύρεση διπλών αστέρων ή ανάγνωση των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων του SkySafari. Ούτως η άλλως η νυκτερινή μου όραση είναι μέτρια σε αυτές τις συνθήκες, αλλά βάζω και ένα κόκκινο φίλτρο στην οθόνη του iPhone. Και η βάση δεδομένων των στηρίξεων αυτών περιέχει αντικείμενα που δεν φτάνει μια ζωή να δεις (στις προχωρημένες εκδόσεις είναι 40000, αλλά και τα 13000 των απλούστερων πάλι πολλά είναι).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης