Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Να παρατηρήσω πως απ' όσο γνωρίζουμε δεν είναι Celestron, παρ' ότι λένε στο ebay και θεωρούνται πολύ χαμηλής ποιότητας, με μόνο 2 από τα 3 στοιχεία να είναι γυάλινα και παραμόρφωση στην περιφέρεια ακόμα και σε σχετικά αργά τηλεσκόπια. Για το μηδαμινό τους κόστος βεβαίως θεωρούνται καλά - ο μόνος ανταγωνισμός σε αυτή την τιμή είναι Huygens... Το θέμα είναι αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από αυτά που έρχονται με το τηλεσκόπιό σου, το οποίο εξαρτάται και από το τί είχε το τηλεσκόπιό σου... Πιθανότατα να μην είναι καλύτερα από τα Super MA που έχουν τα περισσότερα Skywatcher/Celestron.

Για να το πω απλά, ένα προσοφθάλμιο των 40 ευρώ θα είναι καλύτερη αγορά από αυτά τα τρία. Όμως, θα μπορούσαν να έχουν χρήση σε αστροσυγκέντωση ώστε να μην ανησυχούμε αν πάθουν κάτι, χαθούν κλπ. Προσοχή για solar projection δε θα κάνουν, ο πλαστικός φακός δε νομίζω να αντέξει πολύ.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν στο Amazon σαν Vite ίσως σαν πρώτυπο αλλά νομίζω οτι ειναι μια νέα γραμμής Celestron. Το ενα στοιχείο είναι πολυμερές και τα δακτυλίδια συγκράτησεις είναι πλαστικά όπως και σε πολλά άλλωστε προσοφθάλμια. Θέλω να πιστέυω οτι οι παρατηρήσεις του Ηλιου γίνονται με κάποιο φίλτρο μπροστα. Οταν λεμε πλαστικά δεν εννοουμε το κοινο πλαστικο αλλα υπαρχει μια μεγαλη οικογένεια απο αυτα ανθεκτικών ποκιλιών που μπορουν να αντεξουν και 500 βαθμους F

Συνολικά ειναι μια φθηνή κατασκευή αλλα με απόδοση πολύ πάνω απο την κατασκευή του και την τιμή του χαρακτηριστικά.

Είναι ένα 10 ευρώ προσοφθάλμιο και τόσο δύσκολο να το κατηγορήσουμε για τίποτα για την τιμή αυτή.

1528601802_23mmLensSet(web).jpg.d9eaf1f10175f57ebcab0891b759dec4.jpg

Δημοσιεύτηκε
Χρειάστηκε να κάνω moderation σε μια συζήτηση για τους Vite στο Cloudy Nights. Κάποιος χλεύαζε την ποιότητά τους. Είναι το ίδιο με το να χλευάζει ένας ιδιοκτήτης Cayenne το Fiat Panda. Η ερασιτεχνική αστρονομία δεν είναι κυνήγι αλεπούς με άλογα, λαγωνικά και υπηρέτες αλλά μια ενασχόληση προσβάσιμη στον καθένα. Στον άνεργο, τον εργάτη, τον συνταξιούχο και τον μαθητή. Ο καθένας έχει δικαίωμα εφαρμογής με τα μέσα που διαθέτει. Οι Vite, οι γενόσημοι Symmetrics, οι Hyperions, τα κινέζικα Dobs και achros, το Stellarium και τα ανάλογα εργαλεία είναι τα πλέον σημαντικά καθώς προσφέρουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο και λιγότερο ευνοημένο τμήμα του πληθυσμού.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εγώ εκτιμώ τα φτηνά προσοφθάλμια, απλά είπα να διορθώσω το χαρακτηρισμό "Celestron" (και να σχεδιάζει να βάλει η Celestron τέτοια σειρά, δεν το έχει κάνει προς το παρόν) και να παρατηρήσω ότι δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τόσο φθηνό προσοφθάλμιο, οπότε ανάλογα με το τί έχουμε ήδη μπορεί να μην είναι βελτίωση.

Δε νομίζω να είπα κάτι περίεργο ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης