Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2015 Kαλησπερα ξανα, ζητω συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτήσεων τελευταία αλλα, η μαγεια του ουρανου με τραβαει ολο και περισσοτερο κοντα της.Ειμαι ενας πολυ αρχαριος παρατηρητης, δεν εχω αγγιξει τηλεσκοπειο και αυτην την βδομαδα θα παρω dobsonian truss..Πιο ειναι το πρωτο βημα αφου το παρω?Δηλαδη Ανοιγω το πακετο του τηλεσκοπειου, μετα?Ευχαριστω σε οποιον το διαβασε μεχρι εδω, και σε οποιον δωσει χρονο για να με απαντηση
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Curiosity καλώς όρισες και καθαρούς ουρανούς.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι.. να διαβάσεις!Υπάρχουν εδώ μέσα άπειρα άρθρα που θα καλύψουν μεγάλο μέρος των αποριών σου.Για να καταλάβεις πάνω κάτω τι γίνεται, προτείνεται το βιβλίο Nightwatch στα Ελληνικά που είναι πολύ καλό βιβλίο βασικών γνώσεων.Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα κοντά στην περιοχή σου (ίσως κάποιο σύλλογο ή μεμονωμένα άτομα από εδώ μέσα) που να ασχολούνται. Πρέπει να βρεθείς με παρέα σε κάποια εξόρμηση ώστε να δεις με τα μάτια σου τις συνθήκες παρατήρησης, είδη τηλεσκοπίων, αστροχάρτες και γενικότερα όλη την εικόνα του χόμπι.Το τηλεσκόπιο καλό θα ήταν να ΜΗ το αγοράσεις πριν έρθεις σε επαφή με άτομα και ελέγξεις πως λειτουργεί. Τα dobsonian τα βάζεις εσύ σε θέση για να βρεις στόχους και στην αρχή ίσως φανεί δύσκολο!Η συνήθεια και η γνώση έρχεται με τον καιρό, μελετώντας αστροχάρτες για να καταλάβεις πως πας από το ένα άστρο στο άλλο μέχρι να βρεις το στόχο που ψάχνεις.Προϋποθέσεις πολλές: θα έχεις χώρο για το τηλεσκόπιο? Είσαι κοντά σε μέρος με λίγα φώτα ώστε να παρατηρήσεις πάντα με ασφάλεια? Υπάρχει όχημα για να μεταφέρεις τον εξοπλισμό σου? Έχεις την όρεξη να ξεκινήσεις και να ασχοληθείς? Το τηλεσκόπιο που θα πάρεις όταν το αποφασίσεις φρόντισε να σε καλύπτει γιατί αν είναι να πάρεις θηρίο και να μη μπορείς μετά να το μεταφέρεις θα ξενερώσεις άσχημα και θα το τρώει η αποθήκη...Όπως κατάλαβες ξεκινάς με λάθος ερώτημα. Η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι"ανοίγεις το τηλεσκόπιο, το τοποθετείς πάνω στη βάση, του βάζεις ένα προσοφθάλμιο για να βλέπεις, βγαίνεις στο μπαλκόνι και βλέπεις γαλαξίες εκατομμύρια έτη φωτός μακριά... ΥΓ: Συγνώμη αλλά δε ξέρω σε ποιες ερωτήσεις και τι σου έχουν απαντήσει άλλοι φίλοι στον βομβαρδισμό ερωτήσεων που έχεις κάνει σε άλλα θέματα... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Kαλησπερα σου καυ ευχαριστω που απαντησες..Δεν μπορω να πηγαινω σε εξορμησεις ακομη καθως ειμαι 14αρων..Επισης δεν μπορω να βρω αλλα ατομα που να ασχολουντε με την αστρονομια, καθως οταν τους λεω καποια πραγματα γι αυτην ολοι με λενε σταματα, φτανει, κτλ, οσο για την πολη μενω στο κιλκις οποτε εχει αρκετε καθαρο ουρανο..
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Kαλησπερα σου καυ ευχαριστω που απαντησες..Δεν μπορω να πηγαινω σε εξορμησεις ακομη καθως ειμαι 14αρων..Επισης δεν μπορω να βρω αλλα ατομα που να ασχολουντε με την αστρονομια, καθως οταν τους λεω καποια πραγματα γι αυτην ολοι με λενε σταματα, φτανει, κτλ, οσο για την πολη μενω στο κιλκις οποτε εχει αρκετε καθαρο ουρανο..
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 Καλησπέρα και πάλι,δεν πειράζει που δε μπορείς να πας ακόμα, να θυμάσαι πως πρώτα είναι το σχολείο και φυσικά η αγάπη σου για την αστρονομία μπορεί να συνεχιστεί ή ακόμα και να περιμένει για λίγο, να θυμάσαι πως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολήθηκαν πρώτη φορά με την αστρονομία σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από εσένα!Μη βιάζεσαι λοιπόν να τα μάθεις όλα, εξάλλου ένα χαρακτηριστικό της αστρονομίας είναι και η υπομονή! Να διαβάζεις όσο μπορείς όταν βρίσκεις ελεύθερο χρόνο, να μπαίνεις και εδώ για πληροφορίες και όλα θα πάνε καλά.Επίσης καλό είναι λόγω της ηλικίας σου οι γονείς σου να είναι ενήμεροι για το ότι είσαι μέλος και γράφεις στο astrovox, αργότερα όταν αποφασίσεις να έρθεις σε μια εξόρμηση με τους γονείς σου θα δουν και οι ίδιοι από πρώτο χέρι τι ακριβώς κάνουμε και φυσικά ποιοι είμαστε!Καλή συνέχεια και να θυμάσαι:Διάβασμα και υπομονή!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 χαχα, ανυπομονο να ερθω σε καποια εξορμηση αν γινει καπου κοντα (θεσσαλονικη).Οι γονεις μου ξερουν πως ασχολουμε και με ενθαρυνουν κιολας.Τωρα τα χριστουγεννα που θα εχω το πρωτο μου τηλεσκοπιο (dobsonian truss 130mm) θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μαθω περισσοτερα.Εξαλλου η μαγεια του συμπαντος μπορει να περιμενει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα