Jump to content

Curiocity

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Curiocity

  1. Curiocity

    Δημιουργία ''mini'' Πυραύλου

    Καλησπέρα, Συγνώμη για το ίσως άσχετο απο την αστρονομία θέμα αλλα θα ήθελα μια βοήθεια. Σχεδιάζω να κατασκευάσω έναν πύραυλο. Το παρακάτω βίντεο δείχνει κάτι σχετικό. Είναι ασφαλές το παραπάνω υλικό ; Αν ναί πρόκειται να γίνει ανάφλεξη απο περίπου 100 μέτρα μακριά με φιτίλι βραδέως καύσεως , καθώς θα χρησιμοποιήσω 3 κεντρικούς πυραύλους σε σχήμα ''τριγώνου'' ώστε να ισορροπήσω το βάρος απο μια mini ασύρματη κάμερα που θα είναι συνδεδεμένη με το laptop.
  2. Γιατί τόσο αυξημένο το ποσοστό δυσκολίας βρε παιδεία, σε σχέση με πέρυσι νόμιζα πώς έγραφα πανελλήνιες!
  3. Αν δε κάνω λάθος θα ειναι κατι μοιρες δεξια της σελήνης ετσι?
  4. Δέν ξέρω τι να πώ.. Οτι αστέρι και να πάω να δώ το ίδιο θέμα..Το τηλεσκοπιο δεν εχει προβλημα πιστευω καθώς οπως ανέφερα η σεληνη φαίνεται μια χαρά.Ο ερευνητής ειναι ευθυγραμμισμένος και όλα ΠΙΣΤΕΥΩ έιναι στην θέση τους..
  5. χαχα ναι, βάζω, όταν λες χαλασε η εστιαση τι εννοεις? πώς το φτιαχνω?
  6. Λοιπόν, πάλι τα ίδια, βλέπω τα εξής "ποδαρακια" μαζί με κάποια χρώματα..
  7. Aγαπητέ συνονόματε, ναι, βλέπω τα χρώματα του ουράνιου τόξου..
  8. Συγνώμη τον ευρευνητή εννούσα, ναι επιγεια βλέπω πεντακάθαρα τους στόχους!
  9. Kαλημερα, Πιθανόν να είναι κάποια γραμμή αστεροειδών κομητών αλλα ας μην ξεχνάμε πώς μπορεί να υπάρχουν κάποια νοήμοντα όντα εκει πέρα και μέσο πανελ γύρω απο τον αστέρα να εκμεταλλεύονται την ενέργεια του..
  10. Για να το Δημοσιοποίησαν επαγγελματίες αστροφυσική θα έχουν κάποια επιχειρήματα!Εν μέρει έχεις δίκιο καθώς στα σφαιρωτά σμήνη υπάρχουν πολλή αυτόνομοι πλανήτες, συνεπώς καταστροφικά αποτελέσματα για το x,y πλανήτη (αλλαγές βαρυτικού πεδίου, αλλαγή κλίματος κτλ) όμως αν σκεφτείς έναν αστέρα στα όρια του σμήνους και σε κατάλληλη απόσταση απο το άστρο πολύ πιθανόν να υπάρχει ζωή νοήμον και μη! ΥΓ: Για τυχόν λάθη διορθώστε με ειμαι 14 οπότε δεν μπορώ να κάνω αναφορά όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας. _______________________________________________________ ''Εκατομμύρια είδαν το μήλο να πέφτει αλλα μόνο ο νεύτων ρώτησε το γιατί''
  11. Χρονοβόρο, αλλα το αποτέλεσμα ...Καταπληκτικό..Συγχαρητήρια στο Αστροφωτογράφο!! -------------------------------------- Το σύμπαν δεν είναι μηχανή, είναι μια ατέρμονη μετουσίοση του ορατού σε αοράτο, του κενού σε πλήρες του δυνατού σε αδύνατο και ταναπάλιν. Μάνος Δανέζης
  12. Καλημέρα, έχω ανοίξει μια σελίδα στο facebook, και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.. https://m.facebook.com/mesa.apo.to.thleskopio/?ref=bookmarks
  13. Curiocity

    Σπουδές Αστρονομιας-αστροφυσικής

    Μάλιστα κατάλαβα, τότε θα βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα δώ στο μέλλον έχω καιρό ακομη..
  14. Curiocity

    Σπουδές Αστρονομιας-αστροφυσικής

    Καλησπερα σου, για΄τι όχι στη ελλάδα? δεν είναι καιρός να δείξουμε πως δεν είμαστε μόνο τα δάνεια?..
  15. Kαλησπέρα, άν το θέμα σας φαίνετε άσχετο όσον αφορά την ομάδα μπορείτε να το διαγράψετε, άν όχι απλώς συνεχίστε την ανάγνωση..Απο την ηλικία των 10 έχω αγάπη για την φυσική, και συγκεκριμένα την αστροφυσικη-κοσμολογία-αστρονομία κτλ.Οι περισσότεροι όταν τους το λέω με λένε γίνε κάτι να βγάλεις το ψωμί σου κ.α όμως δεν θέλω να παρατήσω την αγάπη μου για το σύμπαν και το άγνωστο που το περιβάλει, είμαι μικρός ακόμη (14 ετών) και δεν νομίζω να αλλάξω γνώμη στο μέλλον, τι με προτείνετε να κάνω?..
  16. OK μέχρι εδώ, στοχεύω έναν αστέρα όμως δέν βλέπω τίποτα..
  17. Καλησπέρα έχω στην κατοχή μου έναν ανιχνευτή κόκκινης κουκιδας, τωρα όμως κοιτάω με τα δύο μάτια η μόνο με το ένα? (ανουσια ερώτηση άλλα είμαι αρχάριος)
  18. Curiocity

    Σχετικότητα

    Μαλλον ο πρώτος φίλος εχει δικιο, και εγω φιλοσοφο καποια τετοια θεματα το βραδυ, μάλιστα γι αυτο το θεμα πηρα ωριαια στα θρησκευτικα γιατί η καθηγητρια με θεωρησε αθεο.. :Ρ
  19. Curiocity

    Σχετικότητα

    Καλησπερα και καλες γιορτες σε ολους, εχω να κανω μια ερώτηση οχι με βαση την αστρονομια-ασατροφυσική αλλα με την φυσική-κοσμολογια, αν πιστευετε πως το post δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην ομάδα μπορεί κάποιος admin να το αφαιρέσει.Λοιπόν, αφού η σχετικοτητα μας μιλά για 4 διαστάσεις, εμεις ξέρουμε της 3 (υψος, πλατος, μηκος)..Επομένως η τέταρτη διάσταση ειναι η καμπύλωση της υλης στον χώρο, ουσιαστικά αυτό γινετε γιατί ο νους μας, ο ανθρώπινος νους, δεν μπορεί να καταλάβει την τέταρτη διάσταση, αρα πχ οταν κάποιος πεθαίνει η ύλη του καμπυλώνετε στον χώρο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει? (συγνώμη αν έχω κάποιο λάθος, ειμαι όμως 14 ετών οπότε δεν μπορώ να ξέρω προχωρημένη σχετικότητα)
  20. Καλημέρα, ενας φιλος θελει το εξης τηλεσκοπιο http://www.e-shop.gr/national-geographic-114-500-compact-telescope-p-PER.571910 ειναι καλο για λεφτα του?
  21. Curiocity

    Νεος Στην αστρονομια

    χαχα, ανυπομονο να ερθω σε καποια εξορμηση αν γινει καπου κοντα (θεσσαλονικη).Οι γονεις μου ξερουν πως ασχολουμε και με ενθαρυνουν κιολας.Τωρα τα χριστουγεννα που θα εχω το πρωτο μου τηλεσκοπιο (dobsonian truss 130mm) θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μαθω περισσοτερα.Εξαλλου η μαγεια του συμπαντος μπορει να περιμενει!
  22. Λοιπον, εδω και 2 μερες δεν εχω βρει κατι, δεν θελω να πω πως ειναι ufo αλλα οτι και να ηταν το συστημα δεν το εχει καταγραμμενο ποια..Παντως ηταν κοκκινο οπως σηματοδοτουντε οι γαλαξιες αλλα πιο μεγαλο..
  23. Curiocity

    Νεος Στην αστρονομια

    Kαλησπερα σου καυ ευχαριστω που απαντησες..Δεν μπορω να πηγαινω σε εξορμησεις ακομη καθως ειμαι 14αρων..Επισης δεν μπορω να βρω αλλα ατομα που να ασχολουντε με την αστρονομια, καθως οταν τους λεω καποια πραγματα γι αυτην ολοι με λενε σταματα, φτανει, κτλ, οσο για την πολη μενω στο κιλκις οποτε εχει αρκετε καθαρο ουρανο..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης