Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας! εχω ενα skywatcher 130/900 και γενικα ειμαι πολυ ενθουσιασμενος. Το μονο που θελω να μαθω ειναι ποιοι ειναι οι καλυτεροι στοχοι αυτην την εποχη καθως και να μαθω τις δυνατοτητες του τηλεσκοποιου σε καλο seeing.

"Εγω =1÷γνώση

Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα και καλη αρχη.

Δοκιμασε

Πλειαδες (Μ45)

Υάδες (Caldwell 41)

Ανοιχτό Σμήνος (Μ35)

Σμήνος της Κυψέλης (Μ44)

Διπλό σμήνος του Περσέα (Caldwell 14)

Νεφελωμα του Ωριωνα (Μ42)

Σείριο

Algeiba

Almach

M3 και Δια πιο αργα το βραδυ

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα και σε εσενα. Βλεπω οτι οι στοιχοι που παραθετεις ειναι πολυ εντυπωσιακοι. οσον αναφορα τις δυνατοτητες σε καλο seeing;; ξερω οτι η μεγιστη μεγενθυση που σηκωνει ειναι 260 (130*2). περα απο αυτο δεν ξερω κατι αλλο. πχ ποση λεπτομερια θα αποκαλυψει στον δια.

"Εγω =1÷γνώση

Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Θεωρω πως σημαντικοτερη ειναι η ευκρινεια παρα η μεγενθυνση. Εγω φαντασου ολα αυτα τα παρατηρω με 100Χ-150Χ.

Βγες εκτος πολης, με καθαρο ουρανο και χωρις φωτα για να δεις τις δυνατοτητες του τηλεσκοπιου σου. Επισης ρολο παιζουν και τα προσοφθαλμια που χρησιμοποιεις. Συνηθως τα εισαγωγικα δεν ειναι πολυ καλα, αλλα τη δουλεια τους την κανουν ;)

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα και σε εσενα. Βλεπω οτι οι στοιχοι που παραθετεις ειναι πολυ εντυπωσιακοι. οσον αναφορα τις δυνατοτητες σε καλο seeing;; ξερω οτι η μεγιστη μεγενθυση που σηκωνει ειναι 260 (130*2). περα απο αυτο δεν ξερω κατι αλλο. πχ ποση λεπτομερια θα αποκαλυψει στον δια.

κατα την γνωμη μου ειναι θεμα seeing και ατμοσφαιρικης σταθεροτητα για να δεις οσο καλυτερα μπορεις πλανητες ο εξοπλισμος σου και η μεγεθυνσεις του ειναι μια χαρα

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Τα προσοφθαλμια του μπορω να πω ειναι πολυ ενταξει ( κανονικα plossl) και δεν εχω παραπονο ουτε απο την στιριξη ουτε απο την αποδοση του τηλεσκοποιου. Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και βλεπουμε... Βεβαια με τοσες πολεις διπλα-διπλα στην περιοχη μου, θα ειναι αρκετα δυσκολο να βρω ενα σκοτεινο σημειο. Ευχαριστω για την βοηθεια

:D :D

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε
μπορω πλεον να πω οτι μετα απο την 2ωρη παρατηρηση Σεληνης /Πλειαδων / Δια οτι εχω βελτιωθει τοσο στην εστιαση οσο και στην γενικοτερη παρατηρηση. Πηρα οντως το τηλεσκοπιο μου εξω απο την πολη και τα αποτελεσματα ηταν καλυτερης ποιοτητας! Βεβαια δεν μπορουσα να δω τις Πλειαδες ως νεφελωμα αλλα ως φωτεινα αστρα. Υπαρχει ποτε περιπτωση να τις δω ως νεφελωμα με αστρα ή αυτο ειναι το καλυτερο που μπορω να πετυχω;

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε
μπορω πλεον να πω οτι μετα απο την 2ωρη παρατηρηση Σεληνης /Πλειαδων / Δια οτι εχω βελτιωθει τοσο στην εστιαση οσο και στην γενικοτερη παρατηρηση. Πηρα οντως το τηλεσκοπιο μου εξω απο την πολη και τα αποτελεσματα ηταν καλυτερης ποιοτητας! Βεβαια δεν μπορουσα να δω τις Πλειαδες ως νεφελωμα αλλα ως φωτεινα αστρα. Υπαρχει ποτε περιπτωση να τις δω ως νεφελωμα με αστρα ή αυτο ειναι το καλυτερο που μπορω να πετυχω;

οχι δεν θα δεις την "ομιχλη" μονο στις φωτογραφίες αποτυπώνεται

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

https://m.youtube.com/watch?v=X2mIkP0zWGs

Να και το.πρωτο βιντεο. Τα επομενα θα ειναι σαφως καλυτερα. Share subscribe αν σας αρεσε

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε
Επειδη δεν εχω προλαβει ακομη να αγοταδω μια webcam λογω μαθηματων χρησημοποιησα το κινητο μου

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο, πάντως. Δεν είμαι καθόλου έμπειρη σε θέματα αστροφωτογραφιας (δεν ξέρω από επεξεργασία συγκεκριμένα),μπορώ όμως να πω με σιγουριά πως η φωτογραφία αυτή για τα μέσα που διαθέτεις ειναι πολύ καλή. =D>
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ!! Επειδη ανεφερες το θεμα της επεξεργασιας θα σου προτεινα να δεις καποια βιντεο σχετικα με το registax το οποιο ειναι πολυ καλο ή απλα να πειραματηστεις μαζι του! Ετσι πιστευω θα αποκτησεις αρκετη πειρα ετσι ωστε να μπορεις να επεξεργαζεσαι τις φωτο/ βιντεο σου

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές.

Ωστόσο προτιμώ να αρκεστώ στην παρατήρηση και ίσως

κάποια στιγμή να ασχοληθώ και με την αστροφωτογραφιση. :D

Δημοσιεύτηκε
Οντως ειναι καλυτερα να ξεκιναμε με την παρατηρηση. Και επειδη πολλες φορες αυτο που βλεπω με τα ματια μου δεν το βλεπει η καμερα προτιμω την απλη παρατηρηση! :D

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε
Υπάρχει κάτι που το βλέπεις με τα ματιά και δεν το αποτυπώνει η κάμερα;;; Το αντιθετο γίνεται!

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
πολυ ωραιο το βιντεο και το τραβηξες μονο με κινητο?

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

Δημοσιεύτηκε

Ναι φιλε μου μονο με τηλεφωνο! Ουτε και εγω το πιστευα οτι θα ηταν τοσο καλο! Like και share

Και μια διευκρινηση. Εννοουσα οτι το ματι θα δει πιο ρεαλιστικα το φεγγαρι πχ παρα η καμερα χωρις την μετεπειτα επεξεργασια φυσικα :D :D

"Εγω =1÷γνώση

Δημοσιεύτηκε

Να και το δευτερο. Πολυ πιο σταθερο αλλα καπως μονοτονο. Στο επομενο κρατηρες tycho copernicus plato και δεκαδες αλλοι σε ενα βιντεο 10 λεπτων!!

Like subscribe αν θα θελατε να δειτε κατι τετοιο!!

:D

"Εγω =1÷γνώση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης