Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Γεια σας! Εχω ακούσει πολλες γνώμες στο θεμα και θα ηθελα και την δικη σας.Μιλαμε παντα για πλανητικη/σεληνιακη φωτογραφιση και επεξεργασια με registax.ειναι προτημοτερο μια dslr ή μια webcam ; "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Θα σε παραπέμψω σε σύγκριση που έχω κάνει, αλλά με λίγα λόγια, όπως πάνω-κάτω θα περίμενε κανείς webcam < dslr < πλανητική/ccd. Αυτό όταν μιλάμε για Canon DSLR στην οποία μπορούμε να καταγράψουμε βίντεο με 1:1 τα pixel του σένσορά της. Με τα ίδια χρήματα θα παίρναμε καλύτερη εξειδικευμένη πλανητική φυσικά, αλλά η DSLR κάνει και άλλα πράγματα... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Απο οτι βλεπω οντως οι εξιδικευμενες ccd φαινεται να αποδιδουν πολλα περισσοτερα σε σχεση με τις απλες webcam του εμποριου και τις dslr. Σε τι ομως διαφερει μια κοινη webcam και μια εξιδικευμενη ccd ;. Μπορουμε αμα αφαιρεσουμε τον φακο της webcam, χρησιμοποιησουμε ενα ir φιλτρο και επεξεργαστουμε το avi με registax να παρουμε εικονα εφαμιλη με μιας αστρονομικης ccd; "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Απο οτι βλεπω οντως οι εξιδικευμενες ccd φαινεται να αποδιδουν πολλα περισσοτερα σε σχεση με τις απλες webcam του εμποριου και τις dslr. Σε τι ομως διαφερει μια κοινη webcam και μια εξιδικευμενη ccd ;. Μπορουμε αμα αφαιρεσουμε τον φακο της webcam, χρησιμοποιησουμε ενα ir φιλτρο και επεξεργαστουμε το avi με registax να παρουμε εικονα εφαμιλη με μιας αστρονομικης ccd; Έτσι κι αλλιώς αφαιρούμε το φακό της webcam, χρησιμοποιούμε ir φίλτρο και επεξεργαζόμαστε με το registax, αλλιώς πως θα τις χρησιμοποιήσουμε για πλανητική; Πολύ απλά είναι θέμα σένσορα. Ο σένσορας μιας webcam των 20 ευρώ δεν έχει σχέση με το σένσορα μιας πλανητικής των 200 ευρώ, ούτε με αυτόν μιας DSLR. Και μία σημείωση, υπάρχει μία "υπερκάλυψη", δηλαδή υπάρχουν κάποιες πολύ φθηνές πλανητικές (Opticstar, TS κλπ) που έχουν ίδιο σένσορα με "ακριβές" webcam. Αλλά αυτές δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τις συνήθεις πλανητικές QHY5, ASI 120κλπ. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Αρα δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω μια ευκρινης εικονα του κρονου με μια κοινη webcam και ειδικα με ενα 130/900. Ευχαριστω παντως για την πληροφοριση. Καθαρους ουρανους!!! "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 μπορει να ειναι λιγο χαζη ερωτηση αλλα δεν πειραζει. Θα ηταν καλυτερο να εχω μια αναλογικη ή μια αστρονομικη ccd; "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 μπορει να ειναι λιγο χαζη ερωτηση αλλα δεν πειραζει. Θα ηταν καλυτερο να εχω μια αναλογικη ή μια αστρονομικη ccd; Φυσικα μια ψηφιακη διότι την πιο πολυ δουλεια που βλεπεις στισ ωραιες φωτογραφιες... την κανουν ψηφιακα προγραμματα που ενωνουν πολλες φωτογραφιες μαζι ...ενω με την αλαλογικη μονο μια φωτογραφια βγαζεις (μια ληψη ) Αυτοι που φωτογραφιζαν με αναλογικη ηταν ηρωες σε σχεση με τους σημερινους Αρα δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω μια ευκρινης εικονα του κρονου με μια κοινη webcam και ειδικα με ενα 130/900. Ευχαριστω παντως για την πληροφοριση. Καθαρους ουρανους!!! ΟΠΩΣ βλεπεις εδω μεγαλυτερο ρολο παιζει το τηλεσκοπιο (και εννοειται η στηριξη ) (οποτε μην σε απασχολει τοσο η καμερα ) και την καλυτερα καμερα να ειχες το τηλεσκοπιο σου βαζει ορια «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2016 Αρα δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω μια ευκρινης εικονα του κρονου με μια κοινη webcam και ειδικα με ενα 130/900. Ευχαριστω παντως για την πληροφοριση. Καθαρους ουρανους!!! Εξαρτάται τί εννοείς όταν λες ευκρινής εικόνα. Στο λινκ που σου έβαλα, η πρώτη-πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη με τη φθηνότερη δυνατή webcam των 5 ευρώ και ένα Mak 127. Λίγο καλύτερη από αυτήν θα μπορείς να βγάλεις με μια κάπως καλύτερη webcam. Υπόψιν, για πλανητική το τηλεσκόπιό σου θα δώσει βέλτιστα αποτελέσματα με barlow/powermate 3x ή 4x (μπαίνει η webcam/ccd χωρίς φακό πάνω στο barlow). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Οταν λεω ευκρινης εννοω το ποσο καθαρη θα ειναι η εικονα (λιγος θορυβος, οσο το δυνατον περισσοτερες λεπτομεριες στο αντικειμενο κτλ. Ξερω οτι η ευκρινια σχετιζετε αμεσα με την φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα του τηλεσκοποιου, τα οπτικα του, το seeing και πολλα αλλα, αλλα πως μπορω να μεγιστοποιησω την ποιοτητα της εικονας;; "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Οταν λεω ευκρινης εννοω το ποσο καθαρη θα ειναι η εικονα (λιγος θορυβος, οσο το δυνατον περισσοτερες λεπτομεριες στο αντικειμενο κτλ. Ξερω οτι η ευκρινια σχετιζετε αμεσα με την φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα του τηλεσκοποιου, τα οπτικα του, το seeing και πολλα αλλα, αλλα πως μπορω να μεγιστοποιησω την ποιοτητα της εικονας;; Είπες "δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω μια ευκρινης εικονα του κρονου με μια κοινη webcam και ειδικα με ενα 130/900" και εγώ σου λέω απλά είναι θέμα τί ορίζεις εσύ ως ευκρινή εικόνα. Για πολλούς η webcam βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες, ακόμα και με 130/900, ενώ άλλοι θα πουν ότι δεν είναι αρκετά καλές.Για να μεγιστοποιήσεις την ποιότητα με δεδομένο το τηλεσκόπιο, τραβάς σε f/20-f/30 (όπως σου είπα barlow 3x-4x στην περίπτωσή σου) και μετά είναι θέμα του πόσο καλή καμερούλα έχεις. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Με όλα αυτά που ανέφερες μόνος σου και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις από την επεξεργασία των βίντεο. Οι webcams σχεδιασμένες για πληνητική φωτογράφιση σου δίνουν μια ευχαίρεια επιλογών κατά τη λήψη του βίντεο, για αυτό ψάξε για webcams ώστε σιγά σιγά να καταλήξεις σε ποιές θα μπορούσες να αγοράσεις. Επίσης θα χρειαστείς και μοτέρ για τη στήριξη σου. Καλή συνέχεια!Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Οντως δεν εχω ορισει καλα την ευκρινια. Τελος παντων θα ηταν αρκετα καλο για μενα να εβλεπα τουλαχιστον το Cassini για πρωτη αποπειρα φωτογραφησης. "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 και οντως Αλεξανδρε το μοτερ θα με διευκολυνει πολυ!!. "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 και οντως Αλεξανδρε το μοτερ θα με διευκολυνει πολυ!!. Αντί για μοτέρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον φίλο στο slow motion control!!! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Σωστα εχουμε και αυτο το ξεχασα χαχαχαΒεβαια αλλη η μαγεια να προσπαθεις να κεντραρεις ενα αντικειμενο με αυτα και αλλη να το εχεις ετοιμο και να το παρατηρεις απλα να μην κουνιεται αριστερα - δεξια.Καλυτερα να αρχισω με τα slow motion και μετα βλεπουμε ....... "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Σωστα εχουμε και αυτο το ξεχασα χαχαχαΒεβαια αλλη η μαγεια να προσπαθεις να κεντραρεις ενα αντικειμενο με αυτα και αλλη να το εχεις ετοιμο και να το παρατηρεις απλα να μην κουνιεται αριστερα - δεξια.Καλυτερα να αρχισω με τα slow motion και μετα βλεπουμε ....... Κοίτα, το έξτρα άτομο στα χειριστήρια slow motion είναι καλύτερο από το απλό μοτέρ γιατί σου διορθώνει και στους δύο άξονες!Επίσης δε χρειάζεται ρεύμα (κάνα κομμάτι πίτσα που και που). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Αυτο με την πιτσα .... χαχαχαχαΟντως ετσι ειναι καλυτερα, εχεις και συντροφια οποτε δεν εισαι μονος σου και μπορεις να μοιραστεις την χαρα σου με αλλους! "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2016 Εχω ακουσει απο πολλους οτι οι webcam αποδιδουν μεγενθυσμενο το ειδωλο. Αν ναι ποσο; Θα χωρεσει ολη η εικονα στο τσιπ της webcam; "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2016 Εχω ακουσει απο πολλους οτι οι webcam αποδιδουν μεγενθυσμενο το ειδωλο. Αν ναι ποσο; Θα χωρεσει ολη η εικονα στο τσιπ της webcam; Οι webcam έχουν μικροσκοπικό τσιπάκι, άρα πιάνουν μικρό πεδίο. Για πλανητική είναι μια χαρά όμως, στην πλανητική έτσι κι αλλιώς κρατάς μόνο το κέντρο του πεδίου εκεί που είναι ο πλανήτης. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2016 Να και κατι απο την πρωτη μου προσπαθεια σε δια και σεληνη. Ειναι μεμωνομενα καρε και οχι απο avi. Επειδη δεν εχω προλαβει να παρω ακομη την webcam (λογω μαθηματων) φωτογραφισα με το τηλεφωνο μου. "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 Καλή αρχή! Με τη webcam θα μπορείς να πας πολύ παρακάτω σε επίπεδο. Πολύ σημαντικό για μένα είναι αυτό που είπε ο Αλέξανδρος για εμπειρία στην επεξεργασία. Καθώς η επεξεργασία είναι τεράστιας σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα, με μια webcam θα χρησιμοποιήσεις και στην ουσία θα μπορέσεις να μάθεις τις τεχνικές επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται στην πλανητική φωτογράφιση και έτσι κάποια στιγμή με αναβάθμιση εξοπλισμού θα είσαι έτοιμος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 μπραβο ωραια ξεκινησες ....θελει επεξεργασια και πολλα frame ειδικα με τον Δια και δεν ξερω ποσο χαμηλα τον πηρες αυτο ειναι το σημαντικο να προσπαθεις να ξεπερασεις τις προηγουμενες σου φωτο ...ο εξοπλισμος σου και το seeing δεν θα σου επιτρεψει τρελα πραγματα ομως η ουσια ειναι να καλυτερευεις τις προσπαθειες σου «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2016 Καλή συνέχεια. Και μια διορθωσούλα μια που το βάζεις πάνω στην εικόνα, το ρήμα είναι "acquire". Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2016 Σας ευχαριστω ολους παιδια!!!Και οντως ειναι acquire πηρα και το proficiency....... "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2016 Να και μια αλλη καλυτερου επιπεδου... "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα