Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα,

σκέπτομαι να φτιάξω μια κατασκευή στην ταράτσα μου (ιδιόκτητη) για να στήσω μέσα ένα τηλεσκόπιο με την βάση του προκειμένου να κάνω αστροφωτογράφιση μιας και για παρατήρηση ο χώρος θα είναι πολύ μικρός. Αυτό που θέλω να φτιάξω θα είναι κάτι σαν ένα κουτί μεγέθους 1.5x1.5 μέτρα πλάτος και μήκος και 1,50 μέτρα ύψος. Το θέλω για να μου κόβει τα φώτα από τα διπλανά σπίτια κάτι σαν παραβάν δηλαδή. Η οροφή θα είναι ανοιχτή και ούτε θα κλείσει ποτέ μιας και δεν υπάρχει λόγος αποθήκευσης του εξοπλισμού.

Η κατασκευή θα είναι ξύλινη, ο σκελετός θα γίνει με κολώνες εμποτισμού και τα πλαινά κομμάτια θα γίνουν από κοντρα πλακέ θαλάσσης. Θα έχει και μια μικρή πόρτα για να μπορώ να μπαίνω μέσα. Από την μια πλευρά θα βιδωθεί στον τοίχο (ο οποίος έχει ύψος 1.5 μέτρο) και από την άλλη θα πιαστεί με Π στην ταράτσα. Δεν θα γίνει υπέρβαση ύψους μιας και ο τοίχος στον οποίο θα βιδωθεί η κατασκευή είναι 1.5 μέτρο.

Θα ήθελα την άποψή σας για το αν χρειάζεται κάποια άδεια πολεοδομική για αυτή την κατασκευή και αν ναι τι είδους θα με καλύψει και πως θα πρέπει να κινηθώ. Θα μπορούσα να το φτιάξω χωρίς τίποτα αλλά επειδή υπάρχει ο φόβος καταγγελίας θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος πως μπορώ να το κάνω μιας και δεν θέλω να έχω μπεξίματα με τους γύρω.

Αν κάποιος φίλος γνωρίζει να με κατατοπίσει θα το ήθελα, πιστεύω πως και άλλα μέλη του forum θα το χρειαστούν.

Σας ευχαριστώ

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

MIA παρατηρηση για αρχη το 1,5μ υψος ειναι λιγο 1.85 μετρα τουλαχιστον ασ υπερβαινεις τον τοιχο 30 ποντους :cheesy:

το καλυτερο ειναι να πασ να ρωτησεις στην πολεοδομια ..μπορει να θελει μια αδεια τυπικη

εγω θα το ξεκινουσα χωρισ να ρωτησω κανεναν .( να μαθω ρε φιλε και ποιος με εχει στο ματι :cheesy: ) ..και να φασ καταγγελια θα σου πουν να το βγαλεις 'η να βγαλεις αδεια

νομιζω δεν θελει καν αδεια

αντε με το καλο να το φτιαξεις

\:D/

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου καλησπέρα,

Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Δυστυχώς στην Ελλάδα για να χτίσεις κοτέτσι θα χρειαστείς άδεια αλλά αν χτίσεις βίλα δίπλα στην θάλασσα μπορεί και να μην τρέχει μια.

Δεν έχω υποψίες, γνωρίζω πολύ καλά ποιος με έχει στο μάτι οπότε προσπαθώ να βρω ένα τρόπο νόμιμο η όσο το δυνατό πιο νόμιμο προκειμένου να του έρθει κατακέφαλα όταν θα κάνει την καταγγελία και όχι να τρέχω εγώ για να πληρώσω το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που έχει κάνει όλη την ταράτσα του διαμέρισμα.

Όσο αφορά το ύψος θα φτιαχτεί ειδικός πυλώνας χαμηλότερος του κανονικού για να μπορεί να σταθεί στο 1.45 – 150 το τηλεσκόπιο. Το 1.85 όπως λες και εσύ είναι πολύ σωστό ύψος – κάπου εκεί πάει σε κανονικό πυλώνα ή με το τρίποδο μιας 5άρας η 6άρας βάσης (μαζί με την προέκταση αλλά σχετικά μικρό τηλεσκόπιο).

Νομίζω και εγώ πως δεν χρειάζεται άδεια, αλλά σε περίπτωση καταγγελίας κάτι θα πρέπει να έχω στα χέρια μου. Αυτό το κάτι ψάχνω.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
φιλε πολεοδομια μονο ρωτα ...απο περιοχη σε περιοχη εχουν αλλη ελαστικοτητα ...ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ειναι αυτο...... δεν ειναι κτισμα ουτε αλλαζεις την στατικοτητα του κτηριου οποτε το πιο πιθανον ειναι μια τυπικη αδεια

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Στάθη καλησπέρα, εφόσον κατέληξες στην υλοποίηση της σκέψης σου, δεν απέχει από αυτό που μου είχες πει, δεν χρειάζεσαι άδεια.

Δεν είναι μόνιμη κατασκευή (ελαφρύς ξυλοτυπος), και δεν διαθέτει κολώνες υποστήριξης. Δεν ξεπερνά και το τοιχίο ταράτσας.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβάσαι τον "φιλο μας".

Αν παρόλα αυτά έχεις αμφιβολίες, σου συνιστώ να ρωτήσεις εναν μηχανικό και να σου βγάλει φωτοτυπία την νομοθετική διάταξη, καθώς αν πας πολεοδομια δεν θα βγάλεις άκρη.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το ιδιαίτερο της κατασκευής απαιτεί μηχανικό ο οποίος η να γνωρίζει, η να έχει κάνει κάτι παρόμοιο, εξου και το thread. Αν πάω στην πολεοδομία θα με κοιτούν λες και θα ειμαι αστροναύτης.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Το θέλω για να μου κόβει τα φώτα από τα διπλανά σπίτια κάτι σαν παραβάν δηλαδή. Η οροφή θα είναι ανοιχτή και ούτε θα κλείσει ποτέ μιας και δεν υπάρχει λόγος αποθήκευσης του εξοπλισμού.

Καλησπέρα.

Έχω μια λυόμενη...."λύση", τα φώτα του σταδίου (απόσταση 120μ. ανάβουν μέχρι τις 9μ.μ.) και του δρόμου όλη νύκτα.

Οι άσπρες γραμμές είναι τα σημεία που δένονται οι πλαστικές σωλήνες πάνω στους ηλιακούς.

Απλώνω 2 λιόπανα 3χ2 μ. σε ορθή γωνία, και έχω ένα εμβαδόν για να κινούμε 9 τετραγωνικά σχεδόν.

Το ύψος του σχηματιζόμενου τοίχου είναι 1.80 μ.Το κόψιμο του ορίζοντα είναι 5 μοίρες και κάτω περίπου.

Χρόνος στησίματος 10 λεπτά αργά-αργά.

3.thumb.jpg.cd01cd947515f763526a0df28142b797.jpg

2.thumb.jpg.5dcc90270ec9613b87bbcd3e65ffac5b.jpg

1.thumb.jpg.6b32a68ac2601c9178b0d9ea9bdbc910.jpg

• Μου αρέσει 2

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Ψηφίζω την λύση του sevax.

Τα λιόπανα κόβουν 100% το φώς ; που μπορώ να βρώ τέτοια στην Αθήνα ;

Τα βρίσκεις σε πολλά μαγαζιά.

Στην οδό Αθηνάς κοντά και γύρω στο Μοναστηράκι, στην οδό Ευριπίδου, στα φυτώρια και στα μαγαζιά με γεωργικά εργαλεία, στο Πράκτικερ.

Να πάρεις το μαύρο χρώμα και όχι τα διάτρητα.Μπορεί να τα βρεις και με θηλιές γύρω-γύρω (μπουντούζια).

Ναι κόβουν τα φώτα.

http://www.geomimikos.gr/product.php?products_id=1502

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

εγω εχω εφαρμόσει με επιτυχία την εξής κατασκευή:

Μεταλλικές γαλβανιζέ σωλήνες 1,8μ υψος, κολλημένες σε μεταλλικές βάσεις (ή σε τσιμεντενιες βασεις ικανου βαρους), ωστε να στεκονται ορθιες και να μην παρασυρονται.

Τοποθετώ τις σωλήνες στην καταλληλη θέση, και τοποθετω το υφασμα με κρικους ορειβατικούς.

Εννοειται οτι στηνω το παραβαν μονο αν δεν εχει ανεμο (ουτως η αλλως), και αν δεν με ενοχλει, αφηνω τις σωληνες μονιμα τοποθετημενες (οποτε η διαδικασια τοποθετησης ειναι θεμα δευτερολεπτων).

Σε περιπτωση που θες πιο στιβαρη κατασκευη, απλως συνδεεις τις καθετες σωληνες μεταξυ τους με οριζοντιες σωληνες (στα ανω ακρα εννοειται), και σχηματιζεις "κύβο".....

Αν το κανεις ετσι, μπορεις να τεντωσεις το υφασμα οσο θελεις, και να γινει τελειο αισθητικά, προσφέροντας παραλληλα και μια σχετικη προστασια απο αέρα...

(οι γαλβανιζε σωληνες μπορουν να αντικατασταθουν και απο πλαστικους σωληνες (υδραυλικων εγκαταστασεων).

Η κατασκευη απλοποιειται, αλλα προτιμω το μεταλλο για λογους σταθεροτητας και βαρους.

Ολη η δουλεια ειναι η βαση της σωληνας.....ειχα σκεφτει να την φτιαξω με συστημα "βαση ομπρελας θαλασσης", ωστε να γεμιζει με νερο, χαλίκια κλπ, αλλα επειδη δεν τιθεται θεμα μεταφορας, τις εφτιαξα απλουστερες.

Δημοσιεύτηκε

Για χαρά.

Μια σκέψη.....ίσως μπορείς να το κάνεις πτυσσόμενο. Δηλαδή τοποθετείς 4 παραπέτια με μεντεσέδες βιδωμένους στο δάπεδο και όποτε θέλεις σηκώνεις τα παραπέτια τα κλειδώνεις μεταξύ τους με γατζάκια ή κλειδιά, και όταν τελειώσεις τα κλείνεις προς το δάπεδο και αυτό ήταν.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα

η λύση του sevax με τις κολώνες του Kostakis δεν είναι άσχημη ιδέα και μπορει να υλοποιηθεί πολύ εύκολα σαν μια προσωρινή λύση μέχρι να βρω άκρη με την απαραίτητη χαρτουρα αλλά και τον μηχανικό που θα χρειαστεί σε περίπτωση που απαιτείται άδεια από την πολεοδομια. Βέβαια θα χάσω την δυνατότητα του να μπορώ να αφήσω τον εξοπλισμό έξω για 1,2,3 συνεχόμενα βράδια μιας και σε περίπτωση αέρα θα έχουμε θέμα.

Ευχαριστώ

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν αυτό το ζήτημα με απασχολεί και εμένα. Τώρα που θα φτιάξει και ο καιρός θα ασχοληθώ πιο "ζεστά" με το θέμα.

Είχα σκεφτεί και εγώ διάφορες λύσεις έτσι ώστε να μπορώ να έχω το setup μόνιμα έτοιμο για εξοικονόμηση χρόνου αλλά και να έχω τον χώρο μου με χάρτες κλπ...

Έχω αλλάξει όμως γνώμη για κάποια σταθερή κατασκευή αν και οι γείτονες ήδη με ξεπερνάνε στο ύψος είτε νόμιμα είτε παράνομα. Άρα τέτοια ζητήματα θεωρώ ότι δεν θα είχα.

Η λύση της κατασκευής ενός υπόστεγου που θα μπορεί να μετακινείται η οροφή, αν και με παίρνει οριακά ο χώρος, πιστεύω ότι δεν ταιριάζει τουλάχιστον στην περίπτωση μου απο άποψη θερμοκρασίας του χώρου. Ζω στη Ρόδο. Τι θερμοκρασίες θα πιάνει ο χώρος? και αν μετακινήσουμε την οροφή με αποτέλεσμα να αεριστεί το εσωτερικό, οι 4 τοίχοι περιμετρικά πιστεύω ότι θα λειτουργούν σαν φούρνος...

Σκέφτηκα μετά την κατασκευή του σκελετού απο αλουμίνιο και παντού παράθυρα άλλα σταθερά και άλλα ανοιγόμενα-συρόμενα με την οροφή και αυτή να μπορεί να μετακινηθεί. Ανοίγεις τα πάντα και αν θες πίνεις και το καφεδάκι σου. Φοβερή κατασκευή και μάλιστα βρήκα μία στημένη μέσα σε έκθεση αλλά...το κόστος εκτοξεύθηκε στον Πλούτωνα. Όπως επίσης πάλι έχω τις ενστάσεις μου για το πόσο θα βοηθήσει αυτή η κατασκευή στην φωτορύπανση αφού αν ανοίξω κάποια παράθυρα για να περάσει ο αέρας και να γίνει υποφερτή η παρατήρηση θα περάσουν και τα φώτα της γειτονιάς...

Αφού δεν μπορούμε να βομβαρδίσουμε όλη τη γειτονιά σε βεληνεκές 500μ για να γλιτώσουμε σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λύση για μόνιμη εγκατάσταση του εξοπλισμού (που πολύ θα ήθελα) και αυτή τη στιγμή εξετάζω το ενδεχόμενο να τοποθετήσω περιμετρικά της ταράτσας φυσικό φράχτη (μετροσίδηρος πχ). Πυκνή βλάστηση, ύψος που φτάνει μέχρι και 3 μέτρα το φυτό και φυσικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Κόστος? αν κάποιος θέλει άμεσα να γίνει παρατηρητήριο είναι μεγάλο. Αν προμηθευτεί τα φυτά σε ύψος 2μ ξεφεύγει η τιμή ενώ σε περίπτωση που τα φυτά είναι 30-40 εκ η τιμή είναι πάτος απλά θα χρειαστεί ένα εξάμηνο περίπου για το επιθυμητό ύψος. Ο μετροσίδηρος που ανέφερα γουστάρει νερό, παραθαλάσσιες περιοχές , ζέστη γενικά. Δεν την παλεύει με το κρύο. Άρα είναι ένα συν.

Αλλά και πάλι δεν έχουμε μόνιμο παρατηρητήριο...

Γνώμες, παρατηρήσεις, ενστάσεις ευπρόσδεκτες

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου stadaik καλησπέρα,

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω πως το καλύτερο υλικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ξύλο.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου stadaik καλησπέρα,

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω πως το καλύτερο υλικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ξύλο.

Στάθη εννοείς περίφραξη του χώρου με ξύλο ή ξύλινη κατασκευή?

Κάποιος που να έχει φτιάξει δωμάτιο με ειδική κατασκευή για να μετακινείται η οροφή μπορεί να μας πεί το κόστος?

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά,

σε συνέχεια του thread που είχα ανοίξει το ενημερώνω με κάποιες παραπάνω πληροφορίες που ίσως φανούν χρήσιμες σε αρκετούς που σκέπτονται να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Πήγα στην πολεοδομία της περιοχής μου και ρώτησα αν χρειάζεται άδεια για αυτή την κατασκευή. Η απάντηση από τον διευθυντή του γραφείου ήταν πως από την στιγμή που πακτώσεις ή βιδώσεις την όποια κατασκευή στην ταράτσα ή στον τοίχο χρειάζεται κανονική πολεοδομική άδεια ή τροποποίηση της υφιστάμενης άδειας του σπιτιού / πολυκατοικίας (αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ταράτσας, μπαλκονιού ή κήπου). Τα τετραγωνικά σε αυτή την περίπτωση δεν προσμετράνε στα τετραγωνικά του σπιτιού άρα δεν υπάρχει θέμα κάλυψης, ΕΝΦΙΑ κλπ χρεώσεις αλλά ο νόμος είναι αυτός.

Αν όμως η κατασκευή γίνει πάνω σε ρόδες τότε δεν υπάρχει πολεοδομική παράβαση και επιτρέπεται αρκεί να μην γίνει υπέρβαση ύψους και φυσικά να μην καλυφτεί όλη η ταράτσα με την κατασκευή. Επίσης σε περίπτωση που η κατασκευή φαίνεται από τις πλαϊνές πλευρές της οικίας, θα μπορούσε κάποιος γείτονας να διαμαρτυρηθεί πως κατά κάποιο τρόπο χαλάει η όψη της οικοδομής αλλά θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και να υπερψηφιστεί η άποψη του γείτονα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δείτε τι αναφέρεται στο καταστατικό της πολυκατοικίας γιατί μπορεί να υπάρχει απαγόρευση για τέτοιου είδους κατασκευές στους κοινόκτητους χώρους.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Με βάση τα παραπάνω ξεκίνησα και εγώ να κατασκευάζω το παρατηρητήριό μου το οποίο και τελείωσα πριν περίπου μια εβδομάδα. Η λογική μου ήταν να παραμείνω στο αρχικό σχέδιο δηλαδή στο 1,5x1,5 και 1,5 ύψος οπότε και έπρεπε αρχικά να φτιάξω ένα χαμηλό τρίποδο για την στήριξη της κεφαλής ώστε ο εξοπλισμός μου να μην ξεπερνάει το 1,5 μέτρο ύψος.

Το τριποδάκι που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες το έφτιαξα με την βοήθεια ενός φίλου μου ο οποίος έχει πρόσβαση σε μηχανουργείο. Το συνολικό βάρος είναι 35 κιλά και το ύψος του 52 πόντους. Στηρίζεται σε 4 βίδες των 18mm οι οποίες χρησιμοποιούνται και για την οριζοντίωση της βάσης. Το πάνω μέρος φτιάχτηκε στον τόρνο ειδικά για την στήριξη της EQ6. Βάψιμο και έτοιμο.

Kefali.thumb.jpg.075456851373af6f3869a22f286480a9.jpg

Tripod4.thumb.jpg.c52303d0467482d1f4c138f76bd022d2.jpg

Tripod3.thumb.jpg.6430bc847b6ad42848d15fc56c950077.jpg

Tripod2.thumb.jpg.4b211ccb00d3b64969d93fa97e517dbb.jpg

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Το επόμενο στάδιο ήταν να κατασκευαστεί ο μεταλλικός σκελετός πάνω στον οποίο θα στηριζόταν η κατασκευή. Έτσι χρησιμοποίησα κοιλοδοκό 70mmx30mm και 3mm πάχος όπου επάνω κόλλησα τις βιομηχανικές ρόδες και τις βάσεις για τις ξύλινες κολώνες.

Από εδώ και στο εξής χρησιμοποιήθηκε μόνο ξύλο εμποτισμού τόσο για τον σκελετό όσο και για τις πλευρές της κατασκευής. Ο σκελετός έγινε με κολώνες 7x7cm και το ανάλογο ύψος.

Η σκεπή κατασκευάστηκε με ξύλα ραμποτέ και έχει διαστάσεις 165x170cm. Προκειμένου να ανοίγει και να κλείνει η οροφή χρησιμοποίησα ράγες βαρέως τύπου μαζί με τα αντίστοιχα ράουλα τα οποία μου χάρισε ο φίλος JOPBOUZAS. Η τοποθέτηση έγινε ανά 50 πόντους – 3 ράουλα σε κάθε πλευρά. Η οροφή αρχικά είναι χειροκίνητη αλλά στο μέλλον θα προσθέσω και ένα μοτέρ για τον αυτοματισμό της. Στο πάνω μέρος έχω προσθέσει ασφαλτόπανο για μόνωση και προστασία από την βροχή.

Οι πλαινοί τόιχοι έγιναν και αυτοί με ξύλα ραμποτέ. Οι πόρτες φτιάχτηκαν με τάβλες 5,8χ2.2 πάχος και ραμποτέ ξύλα στην μέση. Το ίδιο και οι κάσες της πόρτας.

Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες κατά την διάρκεια της κατασκευής καθώς και τελειωμένο το όλο έργο.

Συνολικά χρειάστηκα δύο Σαββατοκύριακα και αρκετά απογεύματα για να το ολοκληρώσω.

Πολλές ιδέες για την κατασκευή εκτός βέβαια από τις συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ATLAS (scaff, spectral, jopbouzas) πήρα και από το internet καθώς και από έκθεση με έτοιμα σπιτάκια κήπου. Όλα μαζί τα υλικά (σίδερα, ξύλα, βίδες κλπ,) μου κόστισαν γύρω στα 500 ευρώ.

Έυχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Detail1.thumb.jpg.7e5e6da2d8820c195bc7b8f665dc70c7.jpg

Detail3.thumb.jpg.e9f5610c57c55a01be25f08f3dfbb34d.jpg

Detail2.thumb.jpg.cbb3a315a25cc9f402daa874d082fc65.jpg

Side5.thumb.jpg.704ececf9565db7e6bc1be68a2e6425e.jpg

Closed.thumb.jpg.805c9cde24205163b2fa8c8dded79161.jpg

Doors3.thumb.jpg.6412fea53c9890dcc29cff3b7463db16.jpg

Doors.thumb.jpg.de3b17be45895225f647664c1d9872c9.jpg

Base5.thumb.jpg.3b26c0abb12bd7814965b9ec64dc5516.jpg

Base4.thumb.jpg.cd5343ec2ebcdb711a14fa4ad22a1519.jpg

Base3.thumb.jpg.79daf0b399a3ab6d2464270f105a62bc.jpg

Base2.thumb.jpg.083c51daf19dc2ef40b26e7865d1b53a.jpg

Base1.thumb.jpg.7ffb5fca87f6b14ce3d3b1fe74f9338c.jpg

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Στάθη , Καλορίζικο

Εύχομαι απο τα βάθη της ψυχή μου να το χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς και να μας χαρίσεις ωραίες φωτογραφίες.

Σου δίνω διπλά συγχαρητήρια , γιατί ξέρω ότι έκανες πολύ προσωπική εργασία και ήσουν εντελώς μόνος.

Και πάλι καλορίζικο και μακάρι να φτιάξει γρήγορα ο καιρός !!!!!!! για να το βάλεις μπροστά.

υ.γ Τι widefield θα βγουν φέτος δεν λέγεται !!!!!!!!

Το λόγοτυπο που έβαλες , είναι όλα τα λεφτά.

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιωργο σε ευχαριστώ πολύ για όλα.

Δεν ξέρω αν θα μας κάνει την χάρη ο καιρός αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα το χαρούμε πολύ όλο τον καιρό.

Χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά για να γίνει τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο με τον σχεδιασμό και τις άπειρες κουβέντες που κάναμε προκειμένου να υλοποιηθεί και να προσαρμοστεί στα επιτρεπόμενα πλαίσια.

Το λογότυπο σαφώς και είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας αλλά όλα τα λεφτά είναι τα άτομα που την δημιούργησαν και φυσικά την στηρίζουν.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα σε ευχαριστώ πολύ.

Μην ξεχνάμε πως την ιδέα για κάτι μόνιμο εσύ και ορισμένοι άλλοι φίλοι του φόρουμ μας την βάλατε.

Να σαι καλά.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
Πολύ ωραίο και σωστό!!! καθαρούς ουρανούς!!!1
Στον τρελλό έδειχναν το φεγγαρι κι αυτός κοιτούσε το δάχτυλο :shock:
  • 5 έτη αργότερα...
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
On 1/3/2016 at 10:53 ΜΜ, sevax said:

Καλησπέρα.

Έχω μια λυόμενη...."λύση", τα φώτα του σταδίου (απόσταση 120μ. ανάβουν μέχρι τις 9μ.μ.) και του δρόμου όλη νύκτα.

Οι άσπρες γραμμές είναι τα σημεία που δένονται οι πλαστικές σωλήνες πάνω στους ηλιακούς.

Απλώνω 2 λιόπανα 3χ2 μ. σε ορθή γωνία, και έχω ένα εμβαδόν για να κινούμε 9 τετραγωνικά σχεδόν.

Το ύψος του σχηματιζόμενου τοίχου είναι 1.80 μ.Το κόψιμο του ορίζοντα είναι 5 μοίρες και κάτω περίπου.

Χρόνος στησίματος 10 λεπτά αργά-αργά.

3.thumb.jpg.cd01cd947515f763526a0df28142b797.jpg

2.thumb.jpg.5dcc90270ec9613b87bbcd3e65ffac5b.jpg

1.thumb.jpg.6b32a68ac2601c9178b0d9ea9bdbc910.jpg

Γειά σου Δημήτρη.

(Γράφω με έντονα, γιατί δεν βλέπω καλά).

Αυτό που πρότεινες είναι το κορυφαίο!

Έχω έναν γείτονα ταραμά που σκοτώνει τα γατάκια μας, και μόλις βγήκα για παρατήρηση στην ταράτσα(για δεύτερη φορά να φανταστείς, με το Μ2), έκανε χειρονομίες από μακριά... γιατί δεν τολμάει να έρθει κοντά' μόλις πριν λίγο τελείωσα την "εγκατάσταση με τα λιοπανα".…κάθομαι τώρα 23:59 με -2ο C και αντί να βλέπω Σελήνη, βλέπω τα λιοπανα.... μαγεία σου λέω...

Το επεξεργάστηκε ο S.miter

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης