Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όσοι φοράμε γυαλιά ψάχνουμε πάντα τι προσοφθάλμια θα έχουμε μαζί μας για τις παρατηρήσεις μας. Τι γίνεται όμως αν το γυαλί μπει μπροστά από το προσοφθάλμιο ώστε να παρατηρούμε χωρίς να τα φοράμε; Αν βγάλουμε την μεμβράνη από ένα φτηνό φίλτρο (Κινέζικο χρωματικό ας πούμε) και την αντικαταστήσουμε με κρύσταλλο με τους βαθμούς μας από κατάστημα οπτικών θα κάνει δουλειά; Το έχει δοκιμάσει κανένας;

Θέλω να το δοκιμάσω αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα μήπως και το έχει κάνει κανείς. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει την εικόνα που θα έχουμε μιας και θα παρεμβάλετε κάποιο κρύσταλλο πριν το προσοφθάλμιο;

Δημοσιεύτηκε

Μπροστά από το προσοφθάλμιο δεν θα δουλέψει, αλλά ανάμεσα στο προσοφθάλμιο και το μάτι θα δουλέψει, όπως δουλεύει το Dioptrix. Επίσης θα δούλευε μπροστά από τον αντικειμενικό -υποθέτοντας πως θα είχες τα χρήματα να αγοράσεις τόσο μεγάλο custom φακό-, όπου θα τροποποιούσε την απόσταση εστίασης (ενδεχομένως σε βαθμό που να μην μπορείς να εστιάσεις στο άπειρο). Αν το βάλεις όμως ανάμεσα στον αντικειμενικό και τον προσοφθάλμιο θα λειτουργούσε ως barlow ή μειωτής εστιακού λόγου, κατά πάσα πιθανότητα αποτρέποντας την εστίαση.

Γιατί όμως να το κάνεις; Εάν δεν έχεις αστιγματισμό και βγάλεις τα γυαλιά μπορείς να παρατηρήσεις κανονικά. Εάν έχεις αστιγματισμό θα το βάλεις επάνω από τον φακό, όπως το Dioptrix. Εντός της οπτικής οδού, ακόμη και εάν δούλευε, θα επρόκειτο για "λύση" σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά έχω μισό βαθμό αστιγματισμό στο ένα μάτι και 1,25 μυωπία. Τα γυαλιά δεν μου είναι απαραίτητα αλλά τα φοράω 35 χρόνια και έχω συνηθίσει τόσο πολύ που όταν τα βγάζω νοιώθω ότι δεν βλέπω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης