Jump to content

"A Briefer History of Time"


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα και τελείωσα χθές το "A Briefer History of Time" του Hawking. Σαν περιεχόμενο, πολύ καλό, είναι το πιο ευκολοδιάβαστο και ευκολοκατανοητό βιβλίο του είδους που έχω διαβάσει. Είναι φανερό ότι έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό.

 

Το μοναδικό μου αρνητικό σχόλιο είναι ότι είναι ακριβό για το μέγεθός του (είναι πολύ μικρό βιβλίο) ή πολύ μικρό για το κόστος του. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο αναλυτικό και εκτενές.

 

Τελικά νομίζω ότι αξίζει μόνο αν θέλει κανείς να διαβάσει Hawking. Περιμένω άλλα δύο βιβλία, το "Parallel Worlds" του Michio Kaku και το "A Short History of Nearly Everything" του Bryson. Λένε ότι είναι από τα καλύτερα. Περισσότερα όταν τα διαβάσω.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραίο του Hawking ειναι και το "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΠΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ"(The Universe In A Nutshell)

Can you see the dark side of the moon?

Φιλικά ο >>star_gazer<<

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης τρομερό είναι και το 'Κβαντικά Παράδοξα' από τον Al-Khalili. Απίστευτο βιβλίο πάνω στις βασικές αρχές της κβαντομηχανικής. Ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας θα σας καταπλήξει ! Δεν πιστεύετε σε αυτά που διαβάζετε!
Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για το θεμα της τιμής που θίγει ο dkef έχει απόλυτο δίκιο. Αν συγκρίνετε τις τιμές των μεταφρασμένων τίτλων που κυκλοφορούν σε σχέση με τις αντίστοιχες των αγγλικών πρωτότυπων η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια (ίσως και παραπάνω). Αν θέλετε επισκεφτείτε το amazon.com για να το διαπιστώσετε.

Καταλαβαίνω ότι υπαρχει το κόστος μετάφρασης, δικαιώματα που πρέπει να καταβληθούν στον συγγραφέα και τυχόν άλλα έξοδα που δεν γνωρίζω, αλλά δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά (λαμβάνοντας επίσης υπόψη και το χαμηλό επίπεδο των μισθών μας).

Δυστυχώς η αγορά επιστημονικών βιβλίων στην Ελλάδα απαιτεί μεγάλες οικονομικές θυσίες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ε δε νομίζω πως είναι σχεδόν διπλάσια, το "Χρονικό του Χρόνου" έχει κανονικά 18$ (με έκπτωση πάει στα 12$) σα να λέμε 15 ευρώ (χωρίς την έκπτωση), στην Αγγλία έχει 9 λίρες δηλαδή 15 ευρώ, στην Πρωτοπορία στην Ελλάδα κάνει 18.72 Ευρώ, δηλαδή η διαφορά είναι γύρω στα 4 ευρώ, επιπλέον το amazon είναι το φθηνότερο βιβλιοπωλείο, οποιοδήποτε άλλο συμβατικό βιβλιοπωλείο έχει κατά μέσο όρο +10% στις τιμές του amazon. Φυσικά υπάρχει το θέμα των χαμηλότερων μισθών στην Ελλάδα, οπότε ακόμη και αν είναι ίδια η τιμή είναι πάλι ακριβότερη για την αγοραστική δύναμη του Έλληνα...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για παράδειγμα πήρα το "Κομψό σύμπαν" του B. Green απο τον Παπασωτηρίου με 21Ευρώ (ενδεικτικά αναφέρω το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, περίπου ίδια τιμή ισχύει και στα άλλα βιβλιοπωλεία). Στο amazon κοστίζει 10.8$.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μεγαλη διαφορα...αληθεια.Εγω αγορασα το Βιολογια του Χρονου τετερτη εκδοση του 1984 Του Νασιουτζικ εκδοσεις Κεδρος.Μου αρεσε πολυ ενα κεφαλαιο που εχει με δισυμμετρια σπειροειδες σχημα Συμπαντος πειραμα της κυριας Βου...Το αγορασα τυχαια απο εναν παγκο στη θεσ/νικη για 3 ευρω :D :mrgreen:
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης