Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά το κάνω σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι ακριβώς ζητάς και εάν κάνω λάθος θα το σβήσω. Μόνο ο σωλήνας Mac 12"-16" κοστίζει καινούριος 15.000-40.000 ευρώ και αυτό εάν ΔΕΝ είναι ο Questar.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Επίσης εκτός από το κόστος που σωστά το υπολογίζει ο kkokkolis, όταν λες "βαλίτσα μεταφοράς", ακόμα και το μικρότερο που βάζεις στο κείμενο, δηλαδή το 12άρι Mak είναι κοντά στα 30 κιλά μόνο ο οπτικός σωλήνας (το 14άρι που έχεις στον τίτλο φεύγει στα 50+ κιλά), δεν είναι για πολλές μεταφορές... Φαντάσου τι βάρος έχει η κατάλληλη στήριξη...

Μιλάς για αρκετά εξειδικευμένο, ακριβό, βαρύ και σπάνιο εξοπλισμό, έτσι;

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε
Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλα με ολα αυτα που ζητάς εγω ξερω μεχρι 10" δεν εχω δει ή άκουσει για τοσο μεγαλο και με Goto στην ελλαδα

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Φίλε σου επισημαινω ότι αυτό που ζητά κοστίζει πάνω από 10 χιλιάδες άμα θες πάρτο από το πλανητάριο

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

Δημοσιεύτηκε

Κώστα ευχαριστώ για την επισήμανση. Έχει ήδη βρεθεί το 14" (οχι ACF, αλλά LX200, GPS) σχεδόν στο 1/3 της τιμής που αναφέρεις, μεταχειρισμένο απο ευρωπαϊκή χώρα. Με βαλίτσα μεταφοράς, τρίποδο, οπτικά καλούδια κτλ....

Με φοβίζει η μεταφορά, για αυτό "επιμένω ελληνικά"... αν προκύψει τελικά.

Αν ξέρεις κάποιον, μου λες.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε
Κώστα ευχαριστώ για την επισήμανση. Έχει ήδη βρεθεί το 14" (οχι ACF, αλλά LX200, GPS) σχεδόν στο 1/3 της τιμής που αναφέρεις, μεταχειρισμένο απο ευρωπαϊκή χώρα. Με βαλίτσα μεταφοράς, τρίποδο, οπτικά καλούδια κτλ....

Με φοβίζει η μεταφορά, για αυτό "επιμένω ελληνικά"... αν προκύψει τελικά.

Αν ξέρεις κάποιον, μου λες.

Ευχαριστώ.

Φίλε μου να σε πληροφορήσω ότι έχεις μπερδέψει τα Maksutov-Cassegrain (που όπως σου είπα στις 14 ίντσες μόνο ο σωλήνας θα είχε 20 χιλιάρικα, θα ήταν πάνω από 50 κιλά, η βάση ακόμα παραπάνω - οπότε είναι φοβερά εξειδικευμένα και σπάνια) με τα συνηθισμένα Schmidt-Cassegrain (SCT), όπως το LX200 που λες.

Άρα θέλεις ένα απλό SCT. Αν διορθώσεις τον τίτλο σου θα δουν ίσως περισσότεροι που έχουν διαθέσιμα Schmidt-Cassegrain την αγγελία.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης