Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα,

κάνοντας collimation σε ένα RC8 της GSO, περνώντας κάποια φώτο που τραβάω με την dslr στο astrometry μου βγάζει το εστιακό μηκος να είναι 1690mm έχοντας την μεγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ πρωτεύοντος- δευτερευοντος κατόπτρου.

οταν η απόσταση μεταξύ των κατόπτρων μικραίνει τοτε αυξάνεται και το εστιακό μήκος.

ο κατασκευαστής δινει 1624mm εστιακή απόσταση για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο .

υπάρχει κάποιο "κολπο" ώστε να επιτύχω την σωστή εστιακή ? ή αυτη η διαφορά που εχω θεωρείται αμεληταία επομένως να το αφήσω ως έχει?

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

1) Η μέτρηση της εστιακής με τέτοιους τρόπους δεν είναι ακριβείς. Αυτό το κάνουμε για να αποφανθούμε τι F είναι ο φακός ή το τηλεσκόπιο.

2) όλα τα τηλεσκόπια της ίδιας μάρκας και του ίδιου τύπου διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι οι εστιακές αποστάσεις.

3) Δεν μπορείς με το collimation να αλλάξεις την εστιακή ενός κατόπτρου. Πρέπει να το τρίψεις.

4) Στα τηλεσκόπια με κάτοπτρα που το δευτερεύον κάτοπτρο δεν είναι επίπεδο και εστιάζουν μετακινώντας το πρωτεύον, βάζοντας διαγώνιο αυξάνει η εστιακή απόσταση. (Νομίζω όμως ότι το δικό σου έχει εστιαστή που μετακινεί το προσοφθάλμιο ή την φωτογραφική μηχανή επομένως δεν υπάρχει θέμα)

Εν πάση περίπτωση μη σε απασχολεί. Κάνε όσο γίνεται καλυτερα το collimation

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης