Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρακολουθώ την συζήτηση και βλέπω ότι πάνω κάτω λέτε τα ίδια. Όλοι θέλετε να ακουστεί η γνώμη σας και ίσως κάποιοι προσπαθείτε να την επιβάλετε στους άλλους. Παρότι δεν ήμουν στο πάρτι πιστεύω ότι είχατε τρία προβλήματα.

Α. Ανοιχτηκατε στο ευρύ κοινό -δήμο κλπ είτε με σκοπό να διαδοθεί η αστρονομία, είτε γιατί ο δήμος προκειμένου να βοηθήσει εμεσα σας το ζήτησε, αλλά δεν είχατε την εμπειρία και το προσωπικό να διαχειριστεί τόσο κόσμο. Χίλια άτομα είναι πάρα πολλά.

Β. Προσπαθήσατε να τους ευχαριστησετε όλους κοινό και αστρονόμους πράγμα αδύνατο αφού ήρθαν με διαφορετικά κίνητρα. Κάποιοι για να παρατηρήσουν, κάποιοι για να μάθουν, και να ανέβουν επίπεδο και κάποιοι από περιέργεια.

Άρα πάλι ήταν αδύνατο.

Γ. Δεν περιμένατε τόση προσέλευση κόσμου και τα πιθανά προβλήματα που τελικά δημιουργηθηκαν αλλά δεν πειράζει.

Γι αυτό αξίζετε ένα μεγάλο Μπράβο! Σίγουρα κάνατε πολλά λαθάκια αλλά μάθατε τι πρέπει και τι όχι να γίνεται σε τέτοια πάρτι. Ακόμη και αυτή η εντονη συζήτηση ας είναι για το καλό μας και του χόμπι μας. Μην το βλέπετε αρνητικά, δείτε το θετικά και κρατήστε τις εμπειρίες για την άλλη φορά. Αρκετοί έχουν δώσει καλές ιδέες που συμφωνώ κι εγώ. Χωρίστε τις μέρες για το κοινό και για τους ερασιτέχνες -μέλη του φόρουμ. Μια με γενικά θέματα ενημερώσεις του κοινού της τοπικής κοινωνίας κλπ και μια δυο για τους υπόλοιπους που θέλουν να μάθουν πάλι από ομιλίες και στην πράξη πιο προχωρημένα πράγματα. Το ίδιο και με τον χώρο και τον εξοπλισμό.

Ή αν όχι την ίδια περίοδο σε κάποια άλλη νύχτα του έτους κάντε και τοπικά ακόμη μικρότερες συγκεντρώσεις.

Αυτό δεν πάει να πει ότι πρέπει να καταργηθούν οι ΠΕΕΑ αλλά να βελτιωθούν.Να μάθουμε απτα λάθη μας.Θα ήθελα του χρόνου να ερθω και με φίλους άσχετους μια μέρα να δουν αυτό που μου αρέσει για να τους κολλήσουν το μικρόβιο κάποιοι έμπειροι από εσάς με τις γνώσεις τους, αλλά και την άλλη μέρα με την ησυχια μου να σας πρήξω εγώ για πιο προχωρημένα θέματα.

Ας ακούμε την γνώμη του άλλου για βελτιωνομαστε.Συνεχίστε την καλή δουλειά και την καλή κριτική.

''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' [-o<

S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου

• Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης