aiolos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Καλησπερα. Μετα την ΠΕΕΑ στον Παρνωνα και όταν επέστρεψα στο σπίτι παρατήρησα αρκετούς λεκέδες στο πρωτεύων κάτοπτρο του τηλεσκοπίου μάλλον από την υγρασία. Σιγουρα δεν είναι σκόνη. Ειναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο βουνό το τηλεσκόπιο αφού είναι καινούργιο. Εχει και σε άλλα σημεία από ότι δείχνει η φωτογραφία αλλά δεν το έπιασε το φλας. Να ανησυχώ; Έκανα κάτι που δεν είναι σωστό; Χρειάζεται άμεσα καθαρισμό μήπως και προκληθεί κάτι μόνιμο στο κάτοπτρο; Επηρεάζει την παρατήρηση; Ευχαριστώ. Θεόδωρος Σπανός
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Αρχίζει Θοδωρή και γίνεται ένα «μπαρουτοκαπνισμένο κάτοπτρο». Περίμενε να περάσει το καλοκαίρι και από τα μέσα Σεπτεμβρίου το καθαρίζεις. Μέχρι τότε μελέτησε το το πράγμα, διότι το στοίχημα με τον καθαρισμό, είναι το κάτοπτρο να παρουσιάσει καλυτέρευση μετά από αυτόν κι όχι το αντίθετο. Εγώ για να το πετύχω αυτό πέρασαν καμιά 14σαριά χρόνια και αχρήστεψα δύο κάτοπτρα. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχω τα απογεύματα ελεύθερα για να το κάνουμε μαζί. Δεν είναι δύσκολο αλλά αν την πρώτη φορά το κάνεις με κάποιον που ξέρει γλυτώνεις από πολλά. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
aiolos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Σε ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη. Το θέμα είναι αν επηρεάζει την απόδοση και αν αξίζει να το κάνω σύντομα. Γιατί αν δεν επηρεάζει την απόδοση και μπορεί να καθαρίσει και μετά από χρόνια χρήσης όταν κάποια στιγμή φτάσει η ώρα για να κάνω καθαρισμό, τότε δεν αξίζει να ασχοληθώ τώρα. Εμενα με αγχώνει μήπως είναι κάτι μόνιμο και δεν καθαρίζει αν το αφήσω και αν επηρεάζει την απόδοση. Και φυσικά αν έκανα κάτι λάθος εγώ. Θεόδωρος Σπανός
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Σημάδεψε το ζ Υδροχόου. Αν το διαχωρίζει είναι μια χαρά.Στα 8ιντσα είναι πολύ καλό άστρο για τέτοιες δοκιμές. Πριν να καθαρίσω το τελευταίο μου κάτοπτρο πολύ δύσκολα το διέλυα σε δύο όμορφα κι ανεξάρτητα αστέρια. Όταν το καθάρισα μετά τις 100Χ το διέλυα άνετα. Όμως πέρασαν ποοολλά χρόνια ώστε όταν καθάριζα το κάτοπτρο να μπορώ να το πετύχω αυτό. Διότι μετά το καθάρισμα το συγκεκριμένο άστρο το έβλεπα χειρότερα. Είναι φωτεινός σχετικά σφιχτός διπλός αστέρας. Η βρόμα στο κάτοπτρο αυτό που κάνει δεν είναι η πτώση της φωτεινότητας του αλλά η υποβάθμιση στο κοντραστ της εικόνας. Το ίδιο όμως κάνει και η φθορά από το πλύσιμο! Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
aiolos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2016 ok Γιάννη. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή σίγουρα και νομίζω ότι θα το περάσει το τεστ. Θεόδωρος Σπανός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα