geo1970 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Μετά την πρόσφατη αγορά του τηλεσκοπίου σκέφτομαι να πάρω 2 προσοφθάλμια . Το ένα είναι το https://www.firstlightoptics.com/explore-scientific-eyepieces/explore-scientific-82-degree-series-eyepieces.html των 11 mm για παρατήρηση deep sky και σε συνδυασμό με το barlow 2x της Tele vue που ήδη έχω για πλανητική παρατήρηση . Ο άλλος είναι ο https://www.firstlightoptics.com/explore-scientific-eyepieces/explore-scientific-68-degree-series-eyepieces.html για ερευνητικό . Είναι καλοί για το τηλεσκόπιο μου που έχει 4,7 f ή θα έχω προβλήματα ;Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι - ακριβότεροι αλλά δε θέλω να ξεφύγω .
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Οι 82άρηδες είναι άπαιχτοι για τα λεφτά τους, χτύπα τους άφοβα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Για τον 82 11 ούτε συζήτηση, είναι ιδανικός για το 10", όπως και ο 82 8.8. Αλλά με τον 68 16 διαφωνώ καθώς έχει ελάχιστο πραγματικό πεδίο παραπάνω σε σχέση με τον 82 11, καθώς και μικρό eye relief. Θα βλέπεις τα ίδια περίπου και σε μικρότερη μεγέθυνση, άρα θα πάψεις να τον χρησιμοποιείς.Αντιθέτως, ο 68 24 θα σου δώσει το μέγιστο πεδίο για το format των 1.25".Από την άλλη πλευρά συμπληρώνει μια ωραία σειρά ο 82 4.7. Με αυτά τα τρία, 68 24, 82 11, 82 4.7, μπορείς να κάνεις όλες τις παρατηρήσεις σου, περίπου διπλασιάζοντας τη μεγέθυνση προς τα κάτω, ή το πεδίο προς τα πάνω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Νόμιζα ότι το είχα γράψει αλλά δεν το έκανα .Ο δεύτερος που σκοπεύω να πάρω είναι τον 24mm για ερευνητικός .
geo1970 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Ο 4.7 που μου προτείνεις χρειάζεται ; Αφού θα πάρω τον 11mm ο οποίος με τον barlow 2x Tele Vue που ήδη έχω θα είναι σαν 5.5 . Δεν είμαι και πολύ σχετικός αλλά έτσι έχω καταλάβει ότι δουλεύουν .
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2016 Αφού έχεις barlow κάνεις τη δουλειά σου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα